Γενικά Θέματα

Ελληνικά

Κάλεσμα για συμμετοχή των Ευβοϊκών Επιχειρήσεων στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Ευβοίας στην Πανελλήνια Έκθεση Lamia Expo 2022

 

Επιχορήγηση υφιστάμενων επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία, σε περιοχές που υπέστησαν μεγάλες φυσικές καταστροφές

 

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης επιχειρηματικών σχεδίων στη Δράση «Επιχορήγηση υφιστάμενων επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία, σε περιοχές που υπέστησαν μεγάλες φυσικές καταστροφές» του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» (047KE), ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Ωφελούμενοι της Δράσης είναι οι επιχειρήσεις, ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή, που λειτουργούν νομίμως και δραστηριοποιούνται στις πληγείσες από φυσικές καταστροφές περιοχές.

Οι βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής των επιχειρήσεων που μπορούν να υποβάλουν αίτηση χρηματοδότησης στη Δράση, είναι οι ακόλουθες:

Το Επιμελητήριο Εύβοιας ζητά την στήριξη της μητέρας επιχειρηματία κατά την κύηση, την λοχεία και την ανατροφή των τέκνων

 

Την στήριξη της μητέρας επιχειρηματία κατά την κύηση, την λοχεία και την ανατροφή των τέκνων, ζήτησε από την Πολιτεία το Επιμελητήριο Εύβοιας, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις με στόχο την απονομή δικαίου και την ισότητα μεταξύ όλων των εργαζομένων μητέρων.

Συγκεκριμένα ο Φορέας με επιστολή του, προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κ. Χατζηδάκη, τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρ. Σταϊκούρα,  τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδ.  Γεωργιάδη, την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κα. Μ.  Συρεγγέλα, τον Γ. Γραμματέα Υπουργείου Οικονομικών, κ. Χρ. Τριαντόπουλο, και την Γ.Γ. Ισότητας, κα Γ. Χορμόβα, σε αποκατάσταση αδικιών τις οποίες υφίστανται οι επιχειρηματίες - αυτοαπασχολούμενες μητέρες, έναντι των εργαζόμενων υπαλλήλων μητέρων στον δημόσιο τομέα και στον ιδιωτικό, πρότεινε τα εξής :

Κανόνες λειτουργίας επιχειρήσεων εστίασης

 

Από 3 Μαΐου 2021 ανοίγουν οι επιχειρήσεις εστίασης οι οποίες έχουν μόνο τους παρακάτω Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ):

- Επιχειρήσεις υπό τον Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας 5610

- Υπηρεσίες που παρέχονται από αναψυκτήριο με ΚΑΔ 56301003

- Υπηρεσίες που παρέχονται από καφενείο χωρίς τεχνικά μηχανήματα και παιχνίδια με ΚΑΔ 56301006

- Υπηρεσίες καφετέριες με ΚΑΔ 56301007

- Υπηρεσίες που παρέχονται από παραδοσιακό καφενείο με ΚΑΔ 56301014

 

Αναξιόπιστα Προιόντα εταιρειών

Χ Α Λ Κ Ι Δ Α

H Χαλκίδα, πρωτεύουσα της Εύβοιας, είναι διοικητικό, οικονομικό, βιομηχανικό και πνευματικό κέντρο του Νομού. Την όμορφη εικόνα της συνθέτουν το γνωστό ιδιόμορφο παγκόσμιο φαινόμενο της παλίρροιας στο πορθμό του Ευρίπου, ο

Υποχρεωτική ηλεκτρονική εγγραφή στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων

Παρατείνεται μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2017 η προθεσμία για την υποχρεωτική ηλεκτρονική εγγραφή και καταχώριση επιχειρήσεων και οργανισμών στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων (ΗΜΑ). Ταυτόχρονα, παρατείνεται η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή της έκθεσης αποβλήτων για τα έτη 2015 και 2016, μέχρι την 31η Μαΐου 2017. Το Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων (ΗΜΑ) έχει τεθεί σε λειτουργία στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://wrm.ypeka.gr/, όπου έχει αναρτηθεί και σχετικό εγχειρίδιο οδηγιών χρήσης (Υποστήριξη).

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑ ΗΜΕΡΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΤΟ TAXIS

Τριάντα μέρες προθεσμία έχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα καθώς και νομικές οντότητες

Σελίδες

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/