Αρχείο - Απρ 2009

Ημερομηνία

Απρίλιος 27

Ο Κωνσταντίνος Σημίτης ομιλητής σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου.

Ο Κωνσταντίνος Σημίτης
ομιλητής σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου

simitis.jpg

Ο πρώην Πρωθυπουργός καθηγητής Κωνσταντίνος Σημίτης απεδέχθη πρόταση του Επιμελητηρίου Ευβοίας και θα είναι στην πόλη μας συμμετέχων ως κύριος εισηγητής σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου Ευβοίας με θέμα:

«Η Ελλάδα απέναντι στην Οικονομική Κρίση»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Χαλκίδα την Δευτέρα 4 Μαΐου 2009 και ώρα 19.οο στην μεγάλη αίθουσα του Ξενοδοχείου Λούσυ.

Απρίλιος 26

Νέοι Επιχειρηματίες Χρηματοδότηση έως 26.000 ευρώ για στήσιμο Eπιχείρησης.

Νέοι Επιχειρηματίες
Χρηματοδότηση έως 26.000 ευρώ για στήσιμο επιχείρησης
Ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες από τον ΟΑΕΔ

Συνολικά 4.500 άνεργοι ηλικίας από 22 έως 64 ετών θα χρηματοδοτηθούν με ποσό από 18.000 ευρώ έως 26.000 ευρώ ο καθένας προκειμένου να ιδρύσουν επιχείρηση.

Τα παραπάνω προβλέπει ένα νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ με τίτλο Πρόγραμμα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών έτους 2009 το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή το αμέσως προσεχές διάστημα.
Σύμφωνα με το σχέδιο του νέου προγράμματος το ποσό της επιχορήγησης για κάθε νέο ελεύθερο επαγγελματία που υπάγεται στο πρόγραμμα καθορίζεται για ανέργους ηλικίας 22 - 32 στα 18.00000 € και για ανέργους ηλικίας 33 - 64 στα 15.00000 €.

Απρίλιος 24

Νέα ρύθμιση για την εξόφληση οφειλών προς ΙΚΑ -ΕΤΑΜ.

Κίνητρα στους εργοδότες για αποπληρωμή των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών τους προς το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και τους άλλους φορείς επικουρικής ασφάλισης προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Απασχόλησης που κατατέθηκε στη Βουλή και στο νομοσχέδιο για την Αναδιοργάνωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).

Ειδικότερα με τη νέα ρύθμιση ορίζονται ότι:
 

  • Οι οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές μετά τον αναλογούντων πρόσθετων τελών λοιπών επιβαρύνσεων και προσαυξήσεων κεφαλαιοποιούνται κατά το μήνα δημοσίευσης του υπό ψήφιση νόμου.
  • Παρέχεται έκπτωση επί των κεφαλαιοποιούμενων πρόσθετων τελών λοιπών επιβαρύνσεων και προσαυξήσεων ίση με το 80% αυτών για όσους επιλέξουν την εφάπαξ εξόφληση των οφειλομένων ασφαλιστικών εισφορών

Η Αργία της Πρωτομαγιάς.


Παρότι στο Β.Δ. 748/66 η 1η Μαΐου χαρακτηρίζεται ως ημέρα προαιρετικής αργίας με βάση το άρθρο 1 του Α.Ν. 380/68 που εξακολουθεί να ισχύει κάθε χρόνο η εορτή αυτή με απόφαση του Υπουργού Εργασίας χαρακτηρίζεται ως υποχρεωτική αργία και επομένως έχουν εφαρμογή κατ' αυτήν οι διατάξεις που ισχύουν για τις Κυριακές και λοιπές μέρες υποχρεωτικής αργίας του παραπάνω Β. Δ/τος.


Έτσι και εφέτος που η 1η Μαΐου συμπίπτει με εργάσιμη ημέρα (Παρασκευή) απαγορεύεται η λειτουργία των επιχειρήσεων και η απασχόληση των μισθωτών για όλες τις επιχειρήσεις εκμεταλλεύσεις και εργασίες της Χώρας με εξαίρεση βέβαια αυτές που λειτουργούν νόμιμα κατά τις Κυριακές σύμφωνα με το παραπάνω Β.

Η Παρουσίαση του Σχεδίου για την Απασχόληση από την Υπουργό.

 

fani

Για να δείτε όλη τη συνέντευξη  τύπου κάντε κλικ εδώ.

Απρίλιος 16

Κωδικοποιημένη Μορφή Αναπτυξιακού Nόμου 3299/2004.

 

Για να δείτε το Νόμο κάντε κλικ εδώ.

Έρευνα για την Κρίση στην Βιομηχανία Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος επιδιώκοντας να αποτυπώσει την κατάσταση που επικρατεί στην βιομηχανία της περιφέρειας ευθύνης του διενήργησε έρευνα σε ένα επιλεγμένο δείγμα 183 επιχειρήσεων που αποτελούν κάτι λιγότερο από το 50% της δύναμής του των Νομών της Θεσσαλίας και της

Απρίλιος 13

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον ΣΕΣΜΑ.Α΄Αντιπρόεδρος ο κ.Παντελής Κούκος.

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον ΣΕΣΜΑ
Α΄ Αντιπρόεδρος ο Παντελής Κούκος

ΚΟΥΚΟΣ

Την Τακτική Γενική Συνέλευσή του πραγματοποίησε την Τρίτη 31 Μαρτίου 2009 ο Σύνδεσμος Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ Ελλάδος (ΣΕΣΜΑ) με ιδιαίτερη επιτυχία. Ο ΣΕΣΜΑ περιλαμβάνει 57 εταιρείες - μέλη που καλύπτουν άνω του 85% του κύκλου εργασιών της συμβουλευτικής αγοράς στην Ελλάδα και απασχολούν περισσότερα από 2.000 στελέχη υψηλής ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και επαγγελματικής εμπειρίας.

Σελίδες

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/