Αρχείο - Νοε 14, 2012

Αξιολόγηση και βαθμολόγιο για όλους τους εκπαιδευτικούς

Από την «κρησάρα» της αξιολόγησης θα περάσουν υποχρεωτικά από φέτος χιλιάδες δάσκαλοι και καθηγητές. Οι εκπαιδευτικοί θα αξιολογούνται από τον διευθυντή του σχολείου και τον σχολικό σύμβουλο για το έργο τους και θα βαθμολογούνται σε τετράβαθμη κλίμακα («ελλιπώς» «επαρκώς» «πολύ καλά» και «εξαιρετικά»).

Συνάντηση Τοπικής Αυτοδιοίκησης & Φορέων των Β.Σποράδων.

Tην Κυριακή 11 Νοεμβρίου και ώρα 11 το πρωί πραγματοποιήθηκε στη Σκύρο συνάντηση των Δημάρχων Σκύρου Σκοπέλου Αλοννήσου Σκιάθου και φορέων των νησιών προκειμένου να διερευνηθούν σημαντικά ζητήματα συνεργασίας μεταξύ των τεσσάρων νησιών.

             3SKYROS.jpg

2SKYROS.JPG 1SKYROS.JPG 

Στην συγκέντρωση προσκλήθηκε παρευρέθηκε και τοποθετήθηκε επι των θεμάτων του του

Πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα για την ενημέρωση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Ασφάλειας και Υγεία

Η Γενική  Διεύθυνση Συνθηκών και Υγιεινής της Εργασίας στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου ως επιτελικής αρχής του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας για την προαγωγή των θεμάτων Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία στην χώρα μας πραγματοποίησε στις 9 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 17:00 στον 2ο όροφο του Επιμελητηρίου Ευβοίας ημερίδα με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε θέματα Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία.

Οι δράσεις αυτές υποστηρίζονται από το Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία (European Agency for Safety and Health at Work) και οργανώνονται από κοινού με το Enterprise Europe Network- Hellas τον κύριο φορέα για την υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε εθνικό επίπεδο στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ τ

Στον «αέρα» χιλιάδες ελληνοποιήσεις αλλοδαπών

«Στον αέρα» κινδυνεύουν να βρεθούν πολλές «ελληνοποιήσεις» που έγιναν με το ευνοϊκό καθεστώς του «νόμου Ραγκούση» καθώς και η εκλογή αλλοδαπών τρίτων χωρών σε θέσεις δημοτικών και τοπικών συμβούλων στις δημοτικές εκλογές του 2010.

 

Οι ανατροπές στη φορολογία εισοδήματος.

Ριζικές ανατροπές στο σύστημα φορολόγησης των εισοδημάτων των φυσικών προσώπων και των επιχειρήσεων προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο τα βασικά σημεία του οποίου παρουσιάζει σήμερα η «Η». 

Οι  αλλαγές που θα τεθούν σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2013 αναμένεται να φέρουν πρόσθετους φόρους στους περισσότερους φορολογουμένους ενώ φοροελαφρύνσεις θα προκύψουν για τις ανώνυμες εταιρείες και ΕΠΕ.

Στις βασικότερες ρυθμίσεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου περιλαμβάνονται:

1. Κατάργηση του αφορολογήτου ορίου των 5.000 ευρώ για όλους τους φορολογουμένους.

Αυτοτελής φόρος 10% - 45% στα ενοίκια και στο εφάπαξ από το πρώτο ευρώ

Φορο-σοκ για εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που εισπράττουν ενοίκια επιφυλάσσει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Με τις νέες ρυθμίσεις επιβάλλεται αυτοτελής φορολόγηση από το πρώτο ευρώ για τα εισοδήματα από ακίνητα. Πιο συγκεκριμένα τα ενοίκια που εισπράττει μέσα σε ένα χρόνο κάθε ιδιοκτήτης δεν θα προστίθενται πλέον στα υπόλοιπα εισοδήματά του (εισοδήματα από μισθούς συντάξεις κ.λπ.) και δεν θα φορολογούνται με βάση την κλίμακα των μισθωτών ? συνταξιούχων αλλά αυτοτελώς και από το πρώτο ευρώ.

Η ΕΠΚΑ –ΣτΕ φτιάχνει παρατηρητήριο.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ  παρατηρητήριο τιμών δημιουργεί στην ιστοσελίδα της (www.epka-ste.gr) η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Στερεάς Ελλάδας. Στόχος είναι να μπορεί ο καταναλωτής να συγκρίνει τις τιμές των προϊόντων που συνθέτουν το καλάθι της νοικοκυράς χωρίς να κάνει ο ίδιος έρευνα αγοράς.

Σε διαθεσιμότητα από χθες οι πρώτοι 2.000 δημόσιοι υπάλληλοι

Η ώρα των απολύσεων έφθασε για το Δημόσιο. Σε διαθεσιμότητα βρίσκονται ήδη με τη δημοσίευση του νόμου χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι των οποίων οι θέσεις καταργούνται ενώ το αργότερο σε πέντε μέρες οι διευθύνσεις Προσωπικού των υπηρεσιών και φορέων θα πρέπει να αποστείλουν και τις λίστες με τα ονόματα των υπαλλήλων που εμπίπτουν στη ρύθμιση. Το ίδιο οφείλουν να κάνουν και για τους επίορκους υπαλλήλους που τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία.

Σελίδες

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/