Αρχείο - Ιουλ 2012

Ιούλιος 27

4η Πανελλήνια Έκθεση "ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2012".

Η Πανελλήνια Έκθεση «ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2012» αποτελεί ευκαιρία και προσφέρει το ιδανικό περιβάλλον στους εκθέτες για να δείξουν και να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στους επισκέπτες της.

Οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα:

  • Να ενημερωθούν άμεσα για τις εξελίξεις και τις τάσεις στην αγορά.
  • Να έλθουν σε επαφή με τις επιχειρήσεις να συγκρίνουν και να αποφασίσουν τις νέες επιχειρηματικές τους συνεργασίες.
  • Να επιλέξουν  στον ίδιο χώρο μεγαλύτερη ποικιλία ειδών -  καλύτερες τιμές.
  • Να εξασφαλίσουν συνεργασία με επιχειρήσεις.
  • Να ενισχύσουν το ρόλο τους στην αγορά.
  • Να συμμ

Ιούλιος 25

Τακτικούς ελέγχους - εξπρές σε ανέλεγκτες χρήσεις θα εφαρμόσει το υπ. Οικονομικών.

Νέα αυτόματη διαδικασία ελέγχου που θα θυμίζει κατά πολύ την πρόσφατη περαίωση ανέλεγκτων φορολογικών χρήσεων επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων (AE και EΠE) πρόκειται να εφαρμόσει το υπουργείο Οικονομικών σε μία προσπάθεια να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερα έσοδα και να μειώσει τη «μαύρη τρύπα» στον προϋπολογισμό που μέχρι στιγμής είναι 15 δισ. ευρώ.

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα  (ΠΟΛ. 1155/5-7-2010) τροποποιείται παλαιότερη εγκύκλιος (ΠΟΛ. 1159/22-7-211) ούτως ώστε το υπουργείο Οικονομικών να μπορεί να διενεργεί τακτικούς ελέγχους - εξπρές σε ανέλεγκτες χρήσεις.

Προς κατάργηση το 2013 το σύστημα τεκμηρίων.

Την κατάργηση από το 2013 του συστήματος των τεκμηρίων το οποίο ενίοτε επιβαρύνει αδικαιολόγητα χαμηλόμισθους άνεργους και συνταξιούχους χωρίς να αποτελεί σοβαρό ανάχωμα στη φοροδιαφυγή σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Τα τεκμήρια πρόκειται να αντικατασταθούν από τις «πραγματικές δαπάνες διαβίωσης» (αγορές ενοίκια δαπάνες για λογαριασμούς ΔΕΚΟ κ.ά.) οι οποίες θα αποτυπώνονται στο πόθεν έσχες που θα συνοδεύει από το 2013 τη φορολογική δήλωση.

Ιούλιος 23

Ολοκληρωμένα Πληροφοριακά Συστήματα θα θέσει σύντομα σε παραγωγική λειτουργία το Σώμα Επιθεώρησης.

Ειδικότερα το Πληροφοριακό Σύστημα ΣΕΠΕ-ΟΑΕΔ και το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του ΣΕΠΕ θα δίνουν στους εργοδότες τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μια σειρά εντύπων αρμοδιότητας ΣΕΠΕ και ΟΑΕΔ τα οποία μέχρι σήμερα υποβάλλονται με τον παραδοσιακό τρόπο.

Μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του ΣΕΠΕ θα προσφέρεται η ηλεκτρονική υποβολή του συνόλου των εντύπων αρμοδιότητας της Αρχής. Θα μπορούν δε εργοδότες και εργαζόμενοι να επισκέπτονται τη διαδικτυακή πύλη του ΣΕΠΕ και να ενημερώνονται για τις αρμοδιότητες και το έργο του Σώματος για ζητήματα εργατικής νομοθεσίας για τη συνεργασία του ΣΕΠΕ με άλλους οργανισμούς/φορείς κτλ.

Παράνομη η επιβολή της εκ'περιτροπής εργασίας εάν δεν έχει προηγηθεί διαβούλευση με εργαζομένους.

Παράνομη είναι η επιβολή της εκ περιτροπής εργασίας από την πλευρά των εργοδοτών εάν δεν έχει προηγηθεί διάλογος με τους εργαζομένους δεν τους έχουν δοθεί οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης δεν έχει εξαντληθεί κάθε περιθώριο εναλλακτικών λύσεων και δεν έχει προηγηθεί διαβούλευση με τους εργαζομένους.

Αυτό αποφάσισε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ' αριθμ.

Αναδιάρθρωση ποινολογίου για φορολογικές παραβάσεις.

Ριζική ανατροπή στο «ποινολόγιο» της εφορίας σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών με στόχο την κατάργηση αρκετών προστίμων που επιβάλλονται για πολύ μικρές παραβάσεις και τη θέσπιση αυστηρότερων κυρώσεων για βαριές παραβάσεις όπως τα πλαστά και εικονικά στοιχεία.

Υπ.Οικονομικών: Plan B για ενίσχυση ταμειακών διαθεσίμων.

 Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης ενεργοποιεί σταδιακά το υπουργείο Οικονομικών καθώς είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος να εξαντληθούν τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου πριν από το Σεπτέμβριο οπότε και αναμένεται να αποφασιστεί από την τρόικα εάν θα εκταμιευτεί η επόμενη δόση του δάνειου ύψους 31 δισ. ευρώ.


Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης κινείται σε τρεις άξονες:

1. Σύμφωνα με πληροφορίες εξασφαλίστηκε η έγκριση της τρόικας προκειμένου να χρησιμοποιηθεί το «μαξιλαράκι» του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Έτσι το ελληνικό Δημόσιο θα δανειστεί προσωρινά 3 δισ. ευρώ από τα κεφάλαια του ΤΧΣ.

2.

Ιούλιος 19

Έως τον Οκτώβριο η συγχώνευση ΕΟΜΜΕΧ - ΕΤΕΑΝ.

H ΑΠΟΦΑΣΗ συγχώνευσης του ΕΟΜΜΕΧ με το ΕΤΕΑΝ (Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης) θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 30 Οκτωβρίου 2012 όπως ορίζει σχετική απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης.

Yπενθυμίζεται ότι με πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που ψηφίστηκε στις αρχές του χρόνου προβλεπόταν ότι καταργούνται οι ακόλουθες θυγατρικές του ΕΟΜΜΕΧ: Ελληνικό Κέντρο Αργυροχρυσοχοΐας (ΕΛΚΑ) Ελληνικό Κέντρο Αργιλομάζης (ΕΛΚΕΑ) Κέντρο Ελληνικής Γούνας (ΚΕΓ) ΕΛΚΕΔΕ Κέντρο Τεχνολογίας και Σχεδιασμού και οι θυγατρικές αυτής «Εξωτερικές Υπηρεσίες Πρόληψης και Προστασίας» (ΕΞΥΠ ΕΛΚΕΔΕ) και το Κέντρο Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ-ΕΛΚΕΔΕ) καθώς και η Θερμοκοιτίδα Νέων Επιχειρήσεων Χανίων.

Σελίδες

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/