Αρχείο - Σεπ 20, 2012

Κατάργηση του αφορολόγητου για τους ελεύθερους επαγγελματίες προωθεί η κυβέρνηση.

Πλήρη κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών για όλους τους φορολογούμενους μελετά το υπουργείο Οικονομικών σε συνδυασμό με την καθιέρωση μίας κλίμακας φορολογίας εισοδήματος αποκλειστικά και μόνο για μισθωτούς και συνταξιούχους με αφορολόγητο όριο στα 5.000 ευρώ και μίας ξέχωρης κλίμακας φορολογίας εισοδήματος χωρίς αφορολόγητο όριο για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Κλειδώνει η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 67 έτη.

Ως σημείο - κλειδί για την συμφωνία με την τρόικα στα μέτρα των 119 δισ. ευρώ παρουσιάζεται από κυβερνητικές πηγές η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη.

Σε αυτό το κλίμα το επικρατέστερο σενάριο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση είναι αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 έτη στα 67 έτη και εφαρμογή του μέτρου από το 2013.

Υπουργείο Ανάπτυξης: «Σκούπα» στο παρεμπόριο σε όλη την Ελλάδα.

Την έναρξη διαρκούς επιχείρησης-«σκούπα» κατά του παρεμπορίου σε όλη την Ελλάδα ανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης. Παράλληλα ανακοίνωσε αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου για το πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο με στόχο να γίνει πιο ορθολογικό και διαφανές.

Ο κ. Χατζηδάκης προήδρευσε στην εναρκτήρια συνεδρίαση του Συντονιστικού Κέντρου για τη δίωξη του παρεμπορίου στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου (Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων ΕΣΕΕ ΓΣΕΒΕΕ ΣΕΛΠΕ) και των συναρμόδιων υπηρεσιών (ΣΔΟΕ ΕΛΑΣ τελωνεία Λιμενικό ΚΕΔΕ Γραμματεία Εμπορίου Περιφέρεια Αττικής).

Αναγνώριση αυτασφάλισης για λήψη σύνταξης απολυμένων 55-64 ετών.

           
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ αξιοποίησης του χρόνου αυτασφάλισης των απολυμένων 55 έως 64 ετών και για τη λήψη μειωμένης σύνταξης λόγω γήρατος δίνει εγκύκλιος του ΙΚΑ. Ειδικότερα σε περίπτωση που στο χρονικό διάστημα από 15/7/2010 έως και 31/12/2012 λάβει χώρα καταγγελία σύμβασης εργαζομένου ηλικίας 55 έως 64 ετών εφόσον αυτός παραμένει άνεργος έχει το δικαίωμα αυτασφάλισης το οποίο ασκείται εντός διμήνου από την καταγγελία συμβάσεως.

Ξεκινά η ηλεκτρονική διασύνδεση IKA ΟΑΕΔ και ΣΕΠΕ.

Προαιρετικά από τις 15 Οκτωβρίου του 2012 και υποχρεωτικά από την 1η Μαρτίου 2013 οι εργοδότες θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά στο ΙΚΑ το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και τον ΟΑΕΔ μια σειρά από έγγραφα όπως οι πίνακες προσωπικού οι αναγγελίες πρόσληψης και καταγγελίας των συμβάσεων και η υπερωριακή απασχόληση των εργαζομένων.