Αρχείο - Σεπ 19, 2013

ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΩΣ 35 ΕΤΩΝ

Τη δυνατότητα σε 2.200 πτυχιούχους να προσληφθούν σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα δίνει το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ. Ηδη έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση που καθορίζει τους όρους επιχορήγησης για την πρόσληψη 2.200 άνεργων πτυχιούχων έως 35 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά σε εργοδότες του ιδιωτικού τομέα με εξαρτημένη εργασία πλήρους απασχόλησης.
Το ποσό επιχορήγησης καλύπτει μέρος του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους. Η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους 27 μήνες από τους οποίους οι 24 αφορούν επιχορήγηση και οι υπόλοιποι τρεις μήνες δέσμευση του εργοδότη.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ

Ο εκσυγχρονισμός της φορολογικής νομοθεσίας ως εργαλείο ανάπτυξης και εξόδου από την κρίση απασχολεί τους φορείς του επιχειρηματικού κόσμου.
Την ανάγκη να υπάρξει κωδικοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας καθώς σήμερα υπάρχουν διατάξεις όχι μόνο διάσπαρτες σε άλλα νομοθετήματα αλλά και αλληλοσυγκρουόμενες επισημαίνει ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος σε επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΥΣΤΗΣΕΤΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

«Στροφή» στις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ.) πραγματοποιούν τους τελευταίους μήνες χιλιάδες νέοι άνεργοι ή υποαπασχολούμενοι επιδιώκοντας να δραστηριοποιηθούν σε έναν τομέα που μετρά μόλις λίγους μήνες παρουσίας στην Ελλάδα.
Η δραματική αύξηση του ποσοστού ανεργίας και της φτώχειας σε συνδυασμό με την παρατεταμένη κρίση του κράτους πρόνοιας δημιουργούν τις συνθήκες για την ανάπτυξη αυτών των μορφών επιχειρήσεων οι οποίες κατά κύριο λόγο είναι προσανατολισμένες στις πρωτοβουλίες της τοπικής ανάπτυξης στην απανενσωμάτωση των μακροχρόνια ανέργων και στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού.
Πλέον οι Κοιν.Σ.Επ. συστήνονται με βάση το Ν.4019/2011 ο οποίος στην πράξη έχει τεθεί σε εφαρμογή από τα τέλη του περασμένου έτους.

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/