Ίδρυση διεθνούς ανώτερης σχολής ξενοδοχειακού management

Επικαιρότητα: 

Την ίδρυση διεθνούς Ανώτερης Σχολής Ξενοδοχειακού Management τριετούς φοίτησης προβλέπει μεταξύ άλλων το νέο πλαίσιο εκπαίδευσης και κατάρτισης στον τουρισμό που παρουσίασαν σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.
Όπως ανέφεραν οι δύο υπουργοί η σχολή αυτή θα προσφέρει υψηλής ποιότητας εκπαίδευση και κατάρτιση σε Έλληνες και ξένους σπουδαστές που προτίθενται να δραστηριοποιηθούν στην ξενοδοχειακή βιομηχανία σε συνδυασμό με πρακτική άσκηση σε ξενοδοχειακές μονάδες. Οι σπουδές θα παρέχονται και στην αγγλική γλώσσα ώστε να προσελκύσουν σπουδαστές από την ευρύτερη ευρω-μεσογειακή περιοχή αλλά και από τα Βαλκάνια και τη Ρωσία με οικονομική συμμετοχή των σπουδαστών αυτών.
Στους αποφοίτους της σχολής θα δίνεται η δυνατότητα περαιτέρω φοίτησης στις αντίστοιχες σχολές των ΑΕΙ της χώρας.
Το νέο πλαίσιο στην τουριστική εκπαίδευση που θα στηριχθεί σε πόρους του ΕΣΠΑ περιλαμβάνει ακόμη την αναμόρφωση της δευτεροβάθμιας τεχνικής εκπαίδευσης μέσω των Τεχνολογικών Λυκείων ειδικευμένων σε τουριστικά επαγγέλματα με ταυτόχρονη ενίσχυση των προγραμμάτων σπουδών κατάρτισης και Δια Βίου Εκπαίδευσης
«Ο τουρισμός μαζί με την εμπορική ναυτιλία είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας προσθέτοντας ότι η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό της τουριστικής βιομηχανίας συνιστά πρωταρχικό στόχο.
Από την πλευρά της η υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε ότι ανάκαμψη του τουρισμού σημαίνει ανάκαμψη της οικονομίας νέες θέσεις εργασίας εισροή εσόδων αναθέρμανση της αγοράς και ευκαιρίες στην επιχειρηματικότητα. Σημαίνει όμως όπως είπε και «ποιοτική βιώσιμη και σταθερή στον χρόνο τουριστική εκπαίδευση κατάρτιση και επιμόρφωση».

ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ