ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

Επικαιρότητα: 

Ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου συναντήθηκε στις 6/10/2017 με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ευβοίας κ. Μώρο Νικόλαο-Ανδρέα και με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου.

Από πλευράς Επιμελητηρίου η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προβλήματα της επιχειρηματικότητας μέσα στο συνολικό οικονομικό περιβάλλον της χώρας αλλά και στα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Εύβοια ως νομός. Επισημάνθηκε επισταμένως το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις από το κλείσιμο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ευβοίας και τα προβλήματα που  αντιμετωπίζουν στη συνεργασία με την υπό εκκαθάριση Συνεταιριστική Τράπεζα καθώς επίσης και το θέμα των πυρόπληκτων δανείων κυρίως αυτά που έχουν δοθεί με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Ο κ. Υπουργός ζήτησε να ενημερωθεί αναλυτικά επί του θέματος και αποφάσισαν άμεσα να γίνει μία συνάντηση στο Υπουργείο.

Ο κ. Παπαδημητρίου μίλησε για τη νέα αναπτυξιακή στρατηγική που εκπονείται από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης που βασίζεται στη δημιουργία καινοτόμων επιχειρήσεων, που παράγουν προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας και απασχολούν υψηλής εξειδίκευσης ανθρώπινο δυναμικό. Ο κ. Παπαδημητρίου τόνισε την αναγκαιότητα εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου αναπτυξιακού σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας δίνοντας έμφαση στις βιώσιμες επενδύσεις και τις σταθερές θέσεις εργασίας. Εστίασε κυρίως στην δημιουργία της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας  η οποία θα ενισχύσει την ρευστότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Οι χρηματοδοτήσεις που θα προσφέρει θα αφορούν μικρομεσαίες και νεοφυείς επιχειρήσεις, επιχειρήσεις με εξαγωγικό προσανατολισμό και εξωστρεφή δραστηριότητα καθώς και έργα υποδομής και έργα περιφερειακής ανάπτυξης. Τόνισε,  ότι η συνεργασία με τα Επιμελητήρια, τους Δήμους και την Περιφέρεια κρίνεται απαραίτητη και αυτό γιατί γνωρίζουν καλύτερα από κάθε άλλον τις ανάγκες και τις ιδιαίτερες δυνατότητες των τοπικών οικονομιών και μπορούν να σχεδιάσουν στοχευμένες παρεμβάσεις.

Τοποθετήσεις επί των ανωτέρω θεμάτων αλλά και για κλαδικά θέματα έγιναν από τον Α΄ Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου τον κ. Σπυρίδων Κουτσαύτη, τον Β΄ Αντιπρόεδρο τον κ. Γιάννη Σταθόπουλο, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας επαγγελματιών βιοτεχνών Ευβοίας κ. Ηλία Θαλάσση και τον κ. Κωνσταντίνου Δημήτρη και τον κ. Γιάννη Μαραγκό. Παρόντες στη συνάντηση με τον κ. Υπουργό ήταν οι Βουλευτές του Νομού:  κα Ζωή Λιβανίου, κ. Γιώργος Ακριώτης και ο κ. Τάσος Πρατσόλης. Σημειώνεται ότι ο κ. Υπουργός θα συνεχίσει τις συναντήσεις του με τον κ Αντιπεριφερειάρχη , τον κ. Δήμαρχο και επιχειρήσεις του νομού μας.

 

 

 

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟ ΝΟ1 ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟ ΝΟ2 ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.