ΜΕ ΑΠΛΗ ΔΗΛΩΣΗ Η ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

Επικαιρότητα: 

Με μία υπεύθυνη δήλωση έναρξης δραστηριότητας στον δήμο θα μπορούν στο μέλλον να αποκτούν άδεια λειτουργίας οι επιχειρήσεις χαμηλής όχλησης σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης. Η αλλαγή στις διαδικασίες αδειοδότησης θα προχωρήσει με την υπογραφή σχετικής ΚΥΑ. Όπως εξηγεί μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης μετά την υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης ο δήμος θα έχει την υποχρέωση δειγματοληπτικού ελέγχου σε ένα ποσοστό 20% αυτών των επιχειρήσεων.

«Θεωρούμε όμως ότι είναι μια πολύ σημαντική κατάκτηση να μπορούμε επιτέλους να θεωρούμε a priori τον επιχειρηματία όχι ένοχο όχι ύποπτο αλλά να τον εμπιστευόμαστε και να τον ελέγχουμε δειγματοληπτικά στη συνέχεια» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. Με βάση τους σχεδιασμούς του υπουργείου σε πρώτη φάση η διαδικασία θα ξεκινήσει με επιχειρήσεις χαμηλής όχλησης όπως π.χ. καταστήματα τροφών παντοπωλεία ποτών κομμωτήρια αθλητικές σχολές κ.λπ. Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Μητσοτάκης εξαγγέλλει ότι θα ξεκινήσει διάλογο για την κατάργηση επικύρωσης ορισμένων διοικητικών εγγράφων και αντικατάστασής τους από απλή φωτοτυπία.

«Έμεινα άφωνος όταν οι υπηρεσίες μας με ενημέρωσαν ότι στη χώρα μας γίνονται περίπου 30 εκατομμύρια επικυρώσεις αντιγράφων. Η δική μας πρόταση είναι να καταργηθεί αυτή η διαδικασία και ο πολίτης να προσκομίζει απλά ένα ευανάγνωστο φωτοαντίγραφο χωρίς να περνάει μέσα από μια τυπική διαδικασία επικύρωσης» ανέφερε συγκεκριμένα. Υπενθύμισε δε ότι στα τέλη Ιανουαρίου θα είναι έτοιμη η μελέτη του ΟΟΣΑ για τον εντοπισμό και τη μείωση των διοικητικών βαρών σε 13 τομείς της οικονομικής δραστηριότητας.

Αξιολόγηση Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις διαδικασίες αξιολόγησης του προσωπικού σε όλο τον δημόσιο τομέα επαναλαμβάνοντας πως το περιττό προσωπικό των ΝΠΙΔ θα απολύεται ενώ εκείνο των ΝΠΔΔ θα τίθεται σε διαθεσιμότητα ενώ επιβεβαίωσε πως έρχονται αλλαγές και στις προαγωγές διευθυντικών στελεχών του Δημοσίου.

ΠΗΓΗ:ΗΜΕΡΗΣΙΑ11/12/2013

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/