Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα Συνέδριο για το ασφαλιστικό των Επαγγελματοβιοτεχνών.

Πραγματοποιήθηκε στις 6-3-2010 το Συνέδριο για το ασφαλιστικό των επαγγελματοβιοτεχνών με συνδιοργανωτές τα δύο βιοτεχνικά Επιμελητήρια Αθήνας και Πειραιά.


Εισηγητές ήταν οι καθηγητές κύριοι Αγγ. Στεργίου (της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του κοινωνικού διαλόγου για το ασφαλιστικό) Αλ. Μητρόπουλος Γ. Ρωμανιάς (ΙΝΕ/ΓΣΕΕ) Β. Μαργιός (συνεργάτης ΓΣΕΒΕΕ ειδικός αναλογιστής) Δ. Μπούρλος (της επιτροπής κοινωνικού διαλόγου για την διαδοχική ασφάλιση).


Χαιρετισμούς απηύθυναν από πλευρά κυβέρνησης ο κ. Ροβ. Σπυρόπουλος Γεν. Γραμματέας του Υπ. Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης καθώς και οι εκπρόσωποι κομμάτων κ.κ. Μεν. Κουλούρης (Γραμματέας Τομέα ΕΒΕ ΠΑΣΟΚ) Ιωαν. Βρούτσης (Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ν.Δ) Ευαγ. Κουμαριανός (ΣΥ.ΡΙΖ.Α) Μανούσος Ντουκάκης (Γραμματέας Οικονομικών ΛΑΟΣ) κ. Τάσος Κρομμύδας (ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ-ΠΡΑΣΙΝΟΙ). Το ΚΚΕ δεν εκπροσωπήθηκε.

Εισηγήσεις και παρεμβάσεις στο συνέδριο απηύθυναν:

 ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ κ. Γ. Κασιμάτης

ο Διοικητής του ΟΑΕΕ κ. Κ. Παπαθανασίου

ο Αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γ. Καββαθάς

ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής κ. Ν. Κουγιουμτσής

 πολλοί εκπρόσωποι Επιμελητηρίων της χώρας

ο κ. Δημοσθ. Μαμωνάς τέως Γεν. Γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης και

ο τέως Πρόεδρος του ΒΕΑ κ. Γ. Κυριόπουλος καθώς και

ο Πρόεδρος του ΤΕΜΠΜΕ κ. Αλεξ. Παπαρσένος ο οποίος και έδωσε απάντηση στην πρόταση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας για ασφαλιστικά δάνεια παρουσιάζοντας τους άμεσους σχεδιασμούς του ταμείου που αναμένεται να ανακοινωθούν συντόμως από την αρμοδία Υπουργό.

 Το Συνέδριο συντόνισε ο κ. Λ. Αποστολίδης Νομικός Σύμβουλος ΒΕΑ.

 Μέσα από το σύνολο των εμπεριστατωμένων παρουσιάσεων δόθηκε η ευκαιρία να καταγραφεί το ιστορικό του ασφαλιστικού συστήματος στην Ελλάδα και η πορεία του μέχρι τη σημερινή προβληματική κατάσταση – επισημάνθηκε ένα πλήθος προβλημάτων και οι δυσοίωνες προοπτικές (εξαιτίας της σημερινής κατάστασης στην αγορά εργασίας και του δημογραφικού προβλήματος) ενώ σημειώθηκαν οι πρακτικές άλλων χωρών και δόθηκαν απόψεις και προτάσεις  των ειδικών καθώς και οι θέσεις των εκπροσώπων των Επαγγελματοβιοτεχνών.
 

Τα πρακτικά του Συνεδρίου θα αποτελέσουν ένα χρήσιμο εργαλείο προς ενημέρωση των ασκούντων την κοινωνική και ασφαλιστική πολιτική.


Ο Πρόεδρο του ΒΕΑ κ. Παύλος Ραβάνης και του ΒΕΠ κ. Ευαγ. Τσιτούρας με την ομπρέλα της Κεντρικής Ένωσης και την στήριξη όλων των Επιμελητηρίων της χώρας έδωσαν με το συγκεκριμένο συνέδριο περιεχόμενο στο ρόλο των Επιμελητηρίων ως συμβούλου της πολιτείας που συμβάλλει εποικοδομητικά στον διάλογο.

1. Για να δείτε την εισήγηση  Χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ και Αναλογιστικές Προσεγγίσεις για το μέλλον του Συστήματος πατήστε εδώ.
2. Για να δείτε την εισήγηση του Γ. Καββαθά Ασφαλιστικό ΓΣΕΒΕΕ πατήστε εδώ.
3. Για να δείτε την εισήγηση του Δ. Μπούρλου Διαδοχική Ασφάλιση πατήστε εδώ.
4. Για να δείτε την εισήγηση του Α. Στεργίου Η Μεταρρύθμιση των Συνταξιοδοτικών Συστημάτων  πατήστε εδώ.

5. Για να δείτε την εισήγηση  του Γ. Κυριόπουλου Η Αιρετή ΔιοίκησηΤΕΒΕ-ΟΑΕΕ και η κρίση του Ασφαλιστικού Συστήματος  πατήστε εδώ.
6. Για να δείτε την παρέμβαση του Β. Λιαμπέτη Ο.Α.Ε.Ε.  Αυτοαπασχολούμενοι  και  Κοινωνικό κράτος υπό  «κρίση» βιωσιμότητας πατήστε εδώ.
7. Για να δείτε την εισήγηση του Α. Μητρόπουλου ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: Ανασχεδιασμός ή κατάρρευση πατήστε εδώ.
8. Για να δείτε την εισήγηση του Π. Ραβάνη ΤΕΜΠΜΕ – ΑσφαλιστικάΔάνεια πόλεμος στην εισφοροδιαφυγή  πατήστε εδώ.
9. Για να δείτε την εισήγηση του Σ. Κατρουγκαλου Η επιρροή του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου κοινωνικής ασφάλισης στις συντάξεις  πατήστε εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/