ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Με αφορμή την πρόσφατη εκλογή μου, αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας και να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπο μου. Για την εμπιστοσύνη που δείξατε στον θεσμό του Επιμελητηρίου στηρίζοντας τον, να παραμείνει ζωντανός, προκειμένου να εκπροσωπήσει και να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που το έχουν ανάγκη περισσότερο από ποτέ. Ταυτόχρονα να σας καταθέσω με κάθε ειλικρίνεια, πως η μεγάλη Τιμή που μου αποδώσατε αποτελεί για εμένα την βαρύτερη ευθύνη αλλά και την μεγάλη δύναμη, για να οδηγήσω το Φορέα μας με επιτυχία στον πραγματικό ρόλο που καλείται να έχει στην κοινωνία μας.  

Οι χώροι των Επιμελητηρίων οφείλουν να είναι χώροι επεξεργασίας νέων ιδεών και πολιτικών για την προώθηση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας. Το Επιμελητήριο Εύβοιας μπορεί και θα αποτελέσει κέντρο σημαντικών πρωτοβουλιών και στρατηγικών δράσεων και να προσανατολισθεί στην εφαρμογή μιας πολιτικής με στόχο την επιβίωση της τοπικής επιχείρησης, τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων, την αύξηση της κερδοφορίας, τη στήριξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Επιμελητήριο Εύβοιας θα λειτουργήσει για τον επιχειρηματία και τον τόπο μας, ανταποδίδοντας στις επιχειρήσεις διάφορες υπηρεσίες, όπως :  

·         Υπηρεσίες Συμβουλευτικές, φοροτεχνικές, επενδυτικές, επιμορφωτικές, νομικές. 

·         Υπηρεσίεςενημέρωσης, με εξειδικευμένο προσωπικό, των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

·         Υπηρεσίες κατάρτισης επαγγελματιών και εργαζομένων, στο εξωτερικό, με εκπαιδευτικά προγράμματα σε νέα θεματικά αντικείμενα τα οποία ακόμη δεν έχουν εφαρμογή στην Ελλάδα.

·         Υπηρεσίες Στήριξης των εξαγωγών, του κοινού μάρκετινγκ, της προβολής προϊόντων, των συμμετοχών σε εκθέσεις.

Το Επιμελητήριο Εύβοιας θα αποτελέσει :

·         Εργαλείο σχεδιασμού και στήριξης της τοπικής οικονομίας και ανάπτυξης για τον τουρισμό, το εμπόριο, τη μεταποίηση, τις υπηρεσίες.

·         Επιχειρηματικό και αναπτυξιακό σύμβουλο της αυτοδιοίκησης για έργα και υποδομές στήριξης της επιχειρηματικότητας.

·         Διεκδικητή επίλυσης των προβλημάτων των επιχειρήσεων (μείωση φορολογίας, απλοποίησης αδειοδοτήσεων, επιχορηγήσεις όλων των κλάδων επιχειρήσεων κλπ).

Οι εποχές που διανύουμε σίγουρα είναι εξαιρετικά δύσκολες. Η οικονομική κρίση εγκαθίδρυσε ένα δυσμενέστατο οικονομικό τοπίο και ένα εντελώς αποτρεπτικό επενδυτικό περιβάλλον. Η πρόβλεψη για την επόμενη μέρα δεν μας ευνοεί και το έργο μας δεν θα είναι καθόλου εύκολο. Σας διαβεβαιώνω όμως ότι θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια, με περίσσια πίστη και διάθεση, έχοντας σύμμαχο και εργαλείο ένα ικανότατο Διοικητικό Συμβούλιο απαρτιζόμενο τόσο από νέους επιτυχημένους και συγχρόνους επιχειρηματίες, όσο και από παλαιότερους αποδεδειγμένα ικανούς και πλέον έμπειρους. Με σημείο αναφοράς όλων το ενδεδειγμένο ύφος και ήθος. Ένα Διοικητικό Συμβούλιο που θα επιτελέσει έργο πλουραλισμού, συνέπειας και συνεργασίας, για να εξυπηρετήσει τα σύγχρονα δεδομένα της κοινωνίας και της οικονομίας και πρωτίστως τα συμφέροντα των μελών μας.

      

      Αγιοστρατίτη Παρασκευή

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Εύβοιας 

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/