Δράσεις Εξωστρέφειας

Κλιμάκιο του Επιμελητηρίου Ευβοίας στη Σκύρο

Κλιμάκιο του Επιμελητηρίου Ευβοίας στη Σκύρο, για την ανάπτυξη πρωτοβουλίας προβολής στο Εξωτερικό των εναλλακτικών μορφών τουρισμού του Νησιού. Η επίσκεψη των εκπροσώπων του Επιμελητηρίου πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων και Ξενοδοχείων Σκύρου, για την συμμετοχή στην Διεθνή Έκθεση REISEN HAMBURG 2020, μία δυναμικά ανερχόμενη Έκθεση που θα λάβει χώρα στο Αμβούργο, στις 5-9 Φεβρουαρίου 2020, απευθυνόμενη σε επαγγελματίες του τουρισμού τόσο στη Γερμανία όσο και σε πολλές άλλες χώρες. Η έκθεση αφορά διάφορες μορφές τουρισμού, παραδοσιακής μορφής αλλά και εναλλακτικών τουριστικών προϊόντων. Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το Επιμελητήριο όχι μόνο ανταποκρίθηκε στο αίτημα αλλά ξεκίνησαν ήδη οι προετοιμασίες για την κατά το δυνατόν καλύτερη εκπροσώπηση της Σκύρου. Στη φωτογραφία η Προέδρος του Επιμελητηρίου κα Παρασκευή Αγιοστρατίτη, ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Μώρος Νικόλαος, ο Διοικητικός Σύμβουλος κ. Γιάννης Γεροντίτης, ο Προέδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων και Ξενοδοχείων Σκύρου κ. Αντώνης Παρασκευάς και η κα Μαρία Τσώλη, επιχειρηματίας ιδιοκτήτρια τουριστικού συγκροτήματος στο Νησί.

Το Επιμελητήριο Εύβοιας συμμετέχει στην έκθεση ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ.

Σας Προσκαλούμε να παραβρεθείτε στην παράλληλη έκθεση ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ, στην οποία το Επιμελητήριο Εύβοιας συμμετέχει με περίπτερο προβολής Ευβοϊκών Επιχειρήσεων από τον κλάδο Τροφίμων και Ποτών, Εν όψη του 16ου ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥ στην Αθήνα στο ΖΑΠΠΕΙΟ, Από 19 έως 21 Οκτωβρίου 2018
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Κλείστηκαν οι πρώτες συνεργασίες κατά την Εμπορική Αποστολή στο Βουκουρέστι που υλοποίησε το Επιμελητήριο Εύβοιας

Εμπορική Αποστολή στην Ρουμανία και συγκεκριμένα στο Βουκουρέστι, υλοποίησε το Επιμελητήριο Εύβοιας το διάστημα 4 - 7 Ιουλίου 2018, για την πραγματοποίηση στοχευμένων συναντήσεων μεταξύ επιχειρηματιών της Εύβοιας που συμμετείχαν στην αποστολή, με επιχειρηματίες της Γείτονος Χώρας.
Στόχος του Επιμελητηρίου η προβολή των ευβοϊκών προϊόντων και υπηρεσιών, η διερεύνηση αλλά και η σύναψη διμερών συνεργασιών.
Η εμπορική αποστολή ήταν το άμεσο αποτέλεσμα συνάντησης της προέδρου κας Αγιοστρατίτη και μελών της διοικητικής επιτροπής με την Υπουργό Εμπορίου και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Ρουμανίας κα Gabriela Mihaela Voicila στην Χαλκίδα, των επαφών που την ακολούθησαν αλλά και επίσημης πρότασης από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Βουκουρεστίου κ.Sorin Dimitriou.
Από τις εξαιρετικά οργωμένες επαφές και τις Β2Β συναντήσεις που έγιναν όχι μόνο εκδηλώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον για την πραγματοποίηση διμερών συνεργασιών τόσο σε επίπεδο επιχειρηματικότητας όσο και σε τουριστικό επίπεδο, αλλά συμφωνήθηκαν και υπογράφησαν οι πρώτες συνεργασίες, έκλεισαν δηλ. οι πρώτες δουλειές.

Το Επιμελητήριο Εύβοιας σε ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ στην ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Το Επιμελητήριο Εύβοιας - σε συνέχεια συμμετοχής του στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση Βουκουρεστίου 2018 και ακολούθως συνάντησης με αντιπροσωπεία από την Ρουμανία, προεξέχοντος της Υπουργού Εμπορίου Ρουμανίας κας. Gabriela Mihaela Voicila, του Πρέσβη της Ρουμανίας στην Ελλάδα κου Lucian Fatu, και του Οικονομικού Ακολούθου κου Manuel Donescu – οργανώνει Εμπορική Αποστολή στην Ρουμανία, για την πραγματοποίηση στοχευμένων συναντήσεων μεταξύ επιχειρηματιών της Εύβοιας με επιχειρηματίες της Γείτονος Χώρας, μεταξύ των οποίων και τουριστικών πρακτόρων.
Η Εμπορική Αποστολή προγραμματίζεται ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 4 - 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018.
Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εν λόγω Εμπορική Αποστολή, παρακαλούμε όπως δηλώσουν το ενδιαφέρον τους, στο Επιμελητήριο εως 31/05/2018, στα E-mail: charitou@eviachamber.gr ή k_makris@eviachamber.gr.

Το Επιμελητήριο πρόβαλε την Εύβοια στην διεθνή τουριστική έκθεση Βουκουρεστίου TTR 2018

Το Επιμελητήριο στα πλαίσια σειράς συντονισμένων δράσεων για την Τουριστική προβολή της Εύβοιας και της Σκύρου, συμμετείχε με την στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην διεθνή τουριστική έκθεση TTR 2018, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι από 22/02 έως 25/02/2018. Ως πολύ θετικό αποτέλεσμα μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης καταγράφεται ένας σημαντικός δίαυλος επικοινωνίας που άνοιξε, μεταξύ Ρουμανίας και Εύβοιας με σαφή προσανατολισμό την τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

Το Επιμελητήριο Εύβοιας αρωγός σε κάθε προσπάθεια για την ανάπτυξη επιχειρηματικών συνεργασιών ευβοϊκών επιχειρήσεων με αντίστοιχες από χώρες τις Νοτιανατολικής Ασίας.

Οι Επιχειρηματικές Ευκαιρίες & οι Εξαγωγικές Δυνατότητες των τοπικών επιχειρήσεων στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας (Βιετνάμ, Ινδονησία, Φιλιππίνες, Ταϊλάνδη) βρέθηκαν στο επίκεντρο των εργασιών Ημερίδας που πραγματοποίησε με ιδιαίτερη επιτυχία, την Τρίτη 23 Μαΐου 2017, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με την Ένωση Χωρών Νοτιανατολικής Ασίας. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Γιάννης Λιονάκης, η Γενική Γραμματέας κα Παρασκευή Αγιοστρατίτη και η Διοικητική Σύμβουλος κα Βασιλική Ρόγκα συμμετείχαν στις εργασίες της Ημερίδας - που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας - εκπροσωπώντας τον κατ΄ εξοχήν θεσμοθετημένο Σύμβουλο της Πολιτείας για την ανάπτυξη του Ευβοϊκού επιχειρήν.

Στο Επιμελητήριο Εύβοιας ο πρέσβης της Ταϊβάν. Συνάντηση και με Επιχειρηματίες της Εύβοιας.

Συνάντηση εργασίας με τον πρέσβη της Ταϊβάν στην Ελλάδα, κο Sherman S. Ku είχαν την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κος Γιάννης Λιονάκης και Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα. Κεντρικό περιεχόμενο της συνάντησης ήταν η διερεύνηση πεδίων επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ ευβοϊκών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων της Ταϊβάν καθώς επίσης και η ανάπτυξη πρωτοβουλιών συνεργασίας των δυο πλευρών στον Τουριστικό Τομέα.

Το Επιμελητήριο στηρίζει τη συμμετοχή ευβοϊκών επιχειρήσεων σε εκθέσεις

Σημαντικό αριθμό ευβοϊκών επιχειρήσεων στήριξε το Επιμελητήριο Εύβοιας για να συμμετάσχουν στις 2 σημαντικότερες εκθέσεις τροφίμων και ποτών που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Αθήνα. Συγκεκριμένα το Επιμελητήριο Εύβοιας φιλοξένησε σε δικό του περίπτερο ευβοϊκές επιχειρήσεις για να προβάλουν τα προϊόντα τους, στην έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ η οποία πραγματοποιήθηκε το διάστημα 26-29 Ιανουαρίου στο Ολυμπιακό Ακίνητο Ξιφασκίας στο Ελληνικό.
Ακολούθως επιχορήγησε τμήμα της συμμετοχής 28 επιχειρήσεων για να συμμετάσχουν στην έκθεση EXPO FOOD η οποία πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo το τριήμερο 18-20 Μαρτίου 2017.

Σελίδες

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/