Ημερίδες - Δράσεις

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ: "ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΙ ΣΚΥΡΟΥ" - ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Ρύθμιση των δανείων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Εύβοιας και των Πυρόπληκτων ζήτησε το Επιμελητήριο Εύβοιας

Τη ρύθμιση των δανείων που αφορούν την Συνεταιριστική Τράπεζα Εύβοιας και των Πυρόπληκτων που ήταν με την εγγύηση Δημοσίου, ζήτησε η πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κα Παρασκευή Αγιοστρατίτη στην Κοινή συνεδρίαση των Επιμελητηρίων της Στερεάς Ελλάδας, την Κυριακή 18/3/2018 στη Λιβαδειά. Τονίζοντας ότι η ρύθμιση είναι ζωτικής σημασίας διότι οι δανειολήπτες είναι πραγματικά εγκλωβισμένοι, έθεσε πρόταση τα εν λόγω δάνεια να αντιμετωπιστούν όπως τα αγροτικά. Να κουρευτούν και να λάβουν δεκαετή παράταση αποπληρωμής.
Αναφορικά με την κοινή συνεδρίαση η πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας εξαίροντας την συνεργασία των Επιμελητηρίων ανέφερε : Μετά από τόσα χρόνια ύφεσης υπάρχει ανάγκη μιας κοινής φωνής, μιας κοινής πορείας του επιχειρηματικού κόσμου.....

Το Επιμελητήριο επισκέφτηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης, κος Χρ. Δήμας

Το Επιμελητήριο Εύβοιας επισκέφτηκε την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018 ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης, κος Χρήστος Δήμας, για την πραγματοποίηση συνάντησης και συζήτησης με τους εκπροσώπους της Διοίκησης του Φορέα και των Παραγωγικών Τάξεων του Νομού, σε θέματα που άπτονται της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας. Κατά την συνάντηση τα μέλη και η πρόεδρος του Φορέα, κα Παρασκευή Αγιοστρατίτη, απαρίθμησαν στον κ. Δήμα – τον οποίο συνόδευε ο βουλευτής Ευβοίας κ. Σίμος Κεδίκογλου - τα προβλήματα της επιχειρηματικότητας, όπως αυτά απορρέουν μέσα από την πραγματική οικονομία, την αγορά και την καθημερινή λειτουργία των επιχειρήσεων.

Συνάντηση με εκπροσώπους της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ είχε η ΔΕ του Επιμελητηρίου Εύβοιας. Αίτημα η κυβερνητική παρέμβαση για την επίλυση προβλημάτων των επιχειρηματιών

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ύστερα από επιθυμία της Νομαρχιακής, η πρόεδρος του Επιμελητηρίου κα Παρασκευή Αγιοστρατίτη και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Φορέα, ζήτησαν την παρέμβαση των εκπροσώπων για την άμεση κυβερνητική διευθέτηση ζητημάτων που ταλανίζουν τους επιχειρηματίες και υποθάλπουν κυριολεκτικά, την επιβίωση των επιχειρήσεων. Ζήτησαν ωστόσο, λύσεις που θα μπορούν πραγματικά να υλοποιηθούν μέσα στο σημερινό επιχειρηματικό περιβάλλον και προς την κατεύθυνση αυτή, κατέθεσαν και ανάλογες προτάσεις.

Eτήσια εκδήλωση κοπής πίτας του Επιμελητηρίου

Η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση κοπής πίτας του Επιμελητηρίου Εύβοιας, πραγματοποιήθηκε την Τέταρτη 17 Ιανουαρίου 2018, ακριβώς πριν την έναρξη εργασιών της πρώτης συνεδρίασης του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου. H Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κα Παρασκευή Αγιοστρατίτη, σε σύντομο χαιρετισμό της ανέφερε μεταξύ άλλων: << Σε μια πολύ δύσκολη οικονομικά και κοινωνικά περίοδο, πιστεύω ότι όλες οι εκδηλώσεις μας, πρέπει να είναι ουσιαστικές και κυρίως ανταποδοτικές προς τα μέλη μας. Εύχομαι την επόμενη χρονιά, έχοντας υλοποιήσει επαρκώς τους στόχους μας, να κόψουμε την πίτα μας, σε μια ανοικτή εκδήλωση, παρουσιάζοντας στα μέλη μας και έναν πολύ θετικό απολογισμό του έργου μας. Το 2018 ας είναι μια εποικοδομητική χρονιά για την οικονομία μας. Μια χρονιά με καλύτερες μέρες, με ανάπτυξη, ρευστότητα και θέσεις εργασίας. Να ξεπεράσουμε τις σοβαρές προκλήσεις των ημερών, χωρίς άλλες απώλειες, γιατί τα δύσκολα δεν τέλειωσαν >>.

Συνάντηση Θ. Χειμάρα με το νέο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Εύβοιας, για την συνεργασία σε θέματα ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας

Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Στ. Ελλάδας κ. Θεμιστοκλής Χειμάρας (με αρμοδιότητες Επιχειρηματικότητας), συναντήθηκε την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018, με την Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Εύβοιας, κα Παρασκευή Αγιοστρατίτη και με εκπροσώπους της Δ.Ε. της νέας Διοίκησης του Φορέα. Η συνάντηση εξ αποτελέσματος αποτέλεσε την έναρξη μιας περαιτέρω συντονισμένης συνεργασίας μεταξύ των δυο Φορέων, με κατεύθυνση την από κοινού υποστήριξη δράσεων, για την ενίσχυση των ευβοϊκών εξαγωγών, την διασύνδεση των ευβοϊκών επιχειρήσεων με τις αγορές της Ελλάδας και του Εξωτερικού και την προώθηση των τοπικών προϊόντων, προς συνολικό όφελος της τοπικής οικονομίας.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΥΒΟΙΑΣ ΑΝΑΣΤ. ΠΡΑΤΣΟΛΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Συνάντηση με τον βουλευτή Ευβοίας κο Αναστάσιο Πρατσόλη είχε η πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κα Παρασκευή Αγιοστρατίτη, την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018, στο κτίριο του Επιμελητηρίου. Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ύστερα από επιθυμία του βουλευτή και στο πλαίσιο της πρόσφατης εκλογής της πρόεδρου του Επιμελητηρίου και της νέας διοίκησης, το παρόν έδωσε και ο Γενικός Γραμματέας του Φορέα, κος Ιωάννης Μαραγκός. Πέρα από τις καθιερωμένες ευχές και δοθείσης της ευκαιρίας πραγματοποιήθηκε συζήτηση, εισαγωγικού χαρακτήρα πολύ εποικοδομητική ωστόσο, σε θέματα επιχειρηματικότητας και οικονομίας.

Ο Εξωδικαστικός Μηχανισμός σε ημερίδα του Επιμελητηρίου Εύβοιας και του Οικονομικού Επιμελητηρίου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της πολύ σημαντικής όπως τελικά αποδείχθηκε, Ημερίδας για τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων ( Ν. 4469/ 2017 ), την οποία συνδιοργάνωσαν το Επιμελητήριο Εύβοιας και το 9ο Π. Τ. Ανατ. Στερεάς του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017. Η εφαρμογή και η λειτουργία του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων – που αναμενόταν με τεράστια ανυπομονησία από τις επιχειρήσεις - αναλύθηκε με εγκυρότητα από τον κ. Φώτη Κουρμούση, Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης. Στην ανάλυση του θέματος συμμετείχε και η κα Θεώνη Αλάμπαση, νομική σύμβουλος της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Σελίδες