Χαλκίδα 29 . 10 . 2013

Hμερίδα με τίτλο: «Πιστοποίηση- Προώθηση-Επισήμανση Προϊόντων 1ης Μεταποίησης» πραγματοποίησαν το Επιμελητήριο και ο Εμπορικός Σύλλογος Καρύστου.

Το Επιμελητήριο Ευβοίας σε συνεργασία με το Εμπορικό Σύλλογο Καρύστου πραγματοποίησαν στις 18/10/2013 ημερίδα στην Κάρυστο με τίτλο: «Πιστοποίηση/ Προώθηση/ Επισήμανση (labeling) Προϊόντων 1ης Μεταποίησης» με ομιλητές τον Κο Παστρωμά Νικόλαο, από τη Δ/νση Κτηνιατρικής του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ, η κα Καμποροπούλου Δέσποινα από την Δνση Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας τμήμα Κτηνιατρικής και ο κος  Δανιήλ Εμμανουήλ από τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ).
Για να διαβάσετε το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.


«Πιστοποίηση- Προώθηση-Επισήμανση Προϊόντων 1ης Μεταποίησης»

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗ ΣΚΥΡΟ: 

Το Επιμελητήριο Ευβοίας σε συνεργασία με το σύλλογο «Δίκτυο Ποιότητας Σκύρου» πραγματοποίησε στις 11/10/2013 ημερίδα στη Σκύρο με τίτλο: «Πιστοποίηση/ Προώθηση/ Επισήμανση (labeling) Προϊόντων 1ης Μεταποίησης και Γυναικεία Επιχειρηματικότητα στην ύπαιθρο» με ομιλητές από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, τον Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ» και τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ).
Για να διαβάσετε το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ


ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ

Στη διευκόλυνση των μετακινήσεων και της άσκησης του επαγγέλματος σε άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ για γιατρούς, αρχιτέκτονες, φαρμακοποιούς και άλλους επαγγελματίες αποβλέπει η «ηλεκτρονική κάρτα επαγγελματικών προσόντων» που ενέκρινε χθες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Παράλληλα, η Ευρωβουλή υιοθέτησε «μηχανισμό προειδοποίησης» που θα αποτρέπει την επαγγελματική εγκατάσταση στο εξωτερικό σε όσους τους έχει στερηθεί η άδεια άσκησης επαγγέλματος στη χώρα τους. Πρόκειται για κοινοτική οδηγία που μετά τη χθεσινή υπερψήφισή της από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα τεθεί σε εφαρμογή μόλις εγκριθεί από το Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ CTRL + ΚΛΙΚ  

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ-ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Την θέση του Επιμελητηρίου Ευβοίας  αναφορικά με την επιχειρούμενη επιβολή διοδίων στο δρόμο Χαλκίδας – Σχηματαρίου, κατάθεσε με επιστολή του στον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, ο πρόεδρος κ. Παναγιώτης Σίμωσης. Η προσπάθεια επιβολής των διοδίων στο δρόμο Σχηματαρίου-Χαλκίδας, γίνεται με πρόσχημα τη διόρθωση και την ανανέωση κάποιων περιβαλλοντικών όρων της σύμβασης παραχώρησης που έχουν λήξει. 
Για να διαβάσετε την επιστολή κάντε κλικ εδώ.


ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ & ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΣΤΟΝ κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ
 

Tο Επιμελητήριο Εύβοιας σας ενημερώνει για την πρόταση που κατέθεσε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Εύβοιας στον Υπουργό Οικονομικών ,κ. Στουρνάρα.

Για να διαβάσετε το έγγραφο που εστάλη κάντε κλικ εδώ.

Σύσκεψη των τοπικών φορέων του Νομού και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Μπουραντά, με θέμα την κατάθεση προτάσεων για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων κατά τις Κυριακές.

Πραγματοποιήθηκε στις 16/09/2013, στο Επιμελητήριο Ευβοίας, μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Αθανασίου Μπουραντά, σύσκεψη των τοπικών φορέων του Νομού με θέμα την κατάθεση προτάσεων για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων κατά τις Κυριακές. Η εν λόγω σύσκεψη δεν πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας λόγω κατάληψης του Διοικητηρίου από τα Σωματεία και τους εργαζομένους των επιχειρήσεων του νομού μας που έκλεισαν.
Για να διαβάσετε το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.


ΑΔΕΙΕΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΥΠΗΚΟΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Άδειες διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών για στρατηγικές επενδύσεις και αγορά ακινήτων. Περαιτέρω πληροφορίες αναρτώνται στα κάτωθι link.
Για να διαβάσετε το Νο1 κάντε κλικ εδώ.
Για να διαβάσετε το Νο2 κάντε κλικ εδώ.
Για να διαβάσετε το Νο3 κάντε κλικ εδώ.


ALL4Greece.com : ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ PORTAL ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ

Για να διαβάσετε ότι αφορά το portal κάντε κλικ εδώ.


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ e-ΠΑΡΑΒΟΛΟΥ
 

Η εφαρμογή «e-παράβολοο» του διαδικτυακού τόπου της ΓΓΠΣ είναι από σήμερα διαθέσιμη για όλους τους πολίτες και επιχειρήσεις, χρήστες και μη χρήστες του Taxisnet.
Ξεκινά από σήμερα, 6 Σεπτεμβρίου, η πιλοτική εφαρμογή του ηλεκτρονικού παραβόλου (e-παράβολοο), στόχος του οποίου είναι να συμβάλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων για την αγορά και τη χρήση παραβόλων, καθώς και στην προώθηση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στο Δημόσιο και στους συνεργαζόμενους φορείς του.
Η εφαρμογή υλοποιήθηκε από τις Γενικές Γραμματείες Πληροφοριακών Συστημάτων και Δημοσίων Εσόδων, σε συνεργασία με άλλα υπουργεία και φορείς και τις τράπεζες υπό το συντονισμό του Γραφείου του πρωθυπουργού.    ΠΗΓΗ:ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ,06/09/2013
  ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


Ελληνογαλλική Επιχειρηματική Συνάντηση στην Κάρυστο με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ευβοίας

Με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ευβοίας και με αφορμή  την  εβδομάδα Ελληνογαλλικής Φιλίας που πραγματοποιήθηκε στην Κάρυστο από 25-31 Αυγούστου 2013, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Σίμωσης Παναγιώτης και η κα Αγιοστρατίτη Βούλα Γεν. Γραμματέας συναντήθηκαν με :

  • τον Νομάρχη του Belford  της Γαλλίας κο Yves Ackermann
  • τον Αντιδήμαρχο του Tilleul κο Κωνσταντακάτο Μιλτιάδη και
  • τον Γεν. Γραμματέα του Tilleul Gerald Lahsok.

 

Για να διαβάσετε το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΝΟΜΩΝ.

Το Επιμελητήριο Ευβοίας - λαμβάνοντας υπόψη αφενός τις ιδιάζουσες, ανεξέλεγκτες δυσμενείς  οικονομικές συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να επιβιώσουν εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αφετέρου την εξαγγελία νέων δυσβάστακτων μέτρων -  πραγματοποίησε έκτακτη ευρεία συνεδρίαση με συμμετοχή του Δ.Σ., του Προέδρου της ΓΣΕΒΕ, συνδικαλιστικών οργάνων, μελών Διοικήσεων Επιμελητηρίων της Στερεάς Ελλάδας και πλήθους επαγγελματιών, προκειμένου να  καταθέσουν τις απόψεις τους και να συνδιαμορφώσουν τη στάση και τις ενέργειες που πρέπει από εδώ και πέρα να ακολουθήσουν. 
Για να διαβάσετε ολόκληρη την επιστολή κάντε κλικ εδώ.


ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

Ελ. Βενιζέλου 12 - 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452 , 2221022885 , 2221023510 - Fax: 2221080918
E-mail: epimevia@hol.gr, info@eviachamber.gr, www.eviachamber.gr