Χαλκίδα 22 . 12 . 2012


O Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Σίμωσης,
το Διοικητικό Συμβούλιο
και το Προσωπικό του Επιμελητηρίου Ευβοίας,
σας εύχονται ολόψυχα Χρόνια Πολλά,
Ευτυχισμένο, Δημιουργικό και Ελπιδοφόρο το Νέο Έτος


Πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Εύβοιας για την Προώθηση Ευβοϊκών Ακινήτων στην Αγορά της Ρωσίας - Συνέργειες στον Κατασκευαστικό Τομέα
Το Επιμελητήριο Εύβοιας συνεχίζοντας την πρωτοβουλία του για την ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων ευβοϊκών επιχειρήσεων με αντίστοιχες της Ρωσικής Δημοκρατίας, έχει σκοπό μέσα από την συντονισμένη δράση του - πέραν των άλλων εμπορικών συναλλαγών που επιδιώκει - και την ανεύρεση συνεργασιών με Ρωσικά επιχειρηματικά φόρουμ, για την προώθηση των ακινήτων της Εύβοιας.

Στο πλαίσιο αυτό, το Επιμελητήριο Εύβοιας, σε συνεργασία με το Ελληνορωσικό Επιμελητήριο, τον Οργανισμό INVEST IN GREECE, τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών και το Υπουργείο Εξωτερικών, διοργανώνουν Ενημερωτική Ημερίδα, με θέμα «Προώθηση Ευβοϊκών Ακινήτων στην Αγορά της Ρωσίας - Συνέργειες στον Κατασκευαστικό Τομέα».
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 18.00 στο Επιμελητήριο Εύβοιας. (Αίθουσα συνεδριάσεων - 2ος όροφος). Στόχος των εργασιών της Ημερίδας, θα είναι μια επίκαιρη επιχειρηματική προσέγγιση σε θέματα προώθησης ακινήτων στην ρωσική αγορά από ειδικούς των θεμάτων αυτών, για να ενημερωθεί η ευβοϊκή κτηματαγορά για την ταυτότητα του ρωσικού ενδιαφέροντος, για να ενημερωθεί σε πρακτικά θέματα συνεργασίας με την ρωσική αγορά στον τομέα real estate & networking.

Επιχειρηματική αποστολή των Λατόμων Καρύστου στη Μόσχα
Το Επιμελητήριο Ευβοίας συνεχίζοντας την προσπάθειά του για την ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων ευβοϊκών επιχειρήσεων με αντίστοιχες της Ρωσικής Δημοκρατίας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών και το Γραφείο Οικονομικών Υποθέσεων της Ρωσίας, οργάνωσε επιχειρηματική αποστολή των Λατόμων Καρύστου στη Μόσχα από 25-28/11/2012. Την αποστολή συνόδευσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Παναγιώτης Σίμωσης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με σημαντικούς εκπροσώπους φορέων της Μόσχας και να συζητήσει μαζί τους για τις νέες δυνατότητες επιχειρηματικής συνεργασίας με τις ευβοϊκές επιχειρήσεις. Η επιχειρηματική αποστολή ήταν πλήρως οργανωμένη και συντονισμένη, όπως αυτό αποδείχτηκε από τις 24 επιχειρηματικές συναντήσεις που είχαν οι Λατόμοι Καρύστου με αντίστοιχους Ρώσους επιχειρηματίες, οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Πέτρα Καρύστου, γιατί όπως διαπιστώθηκε πολλοί Ρώσοι επιχειρηματίες δεν γνώριζαν καν για την ύπαρξη των πετρωμάτων Καρύστου. Η επιχειρηματική αποστολή ήταν ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της τεράστιας Ρωσικής Αγοράς και διαπιστώθηκε ότι ανταλλάχτηκαν απόψεις για σταθερές συνεργασίες, για συμμετοχή στην κλαδική έκθεση πετρωμάτων στη Μόσχα, διαφημιστική προβολή σε εξειδικευμένα έντυπα, για τη συνέχιση των διαπροσωπικών σχέσεων κ.λ.π Η αδιαμφισβήτητη επιτυχία της επιχειρηματικής αποστολής οφείλεται στην συντονισμένη προσπάθεια: του συλλόγου Λατόμων Καρύστου με συντονιστή τον κ. Κρίσιλια Σωτήριο, του εξαιρετικού τμηματάρχη του Ο.Π.Ε, κ. Κλεόβουλου Μπούζιου, του Γενικού Συμβούλου του ΟΕΥ Β΄ στη Μόσχα, κ. Ηλία Θανασά, οι οποίοι με την καθοδήγηση και την στήριξη της Διοίκησης και της υπηρεσίας του Επιμελητηρίου κατάφεραν το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Θέσεις Επιμελητηρίου για το Φορολογικό
Το Επιμελητήριο Ευβοίας ζητά αλλαγές στη φορολογική πολιτική της Κυβέρνησης, η οποία οφείλει έστω και τώρα να προβεί στην πλήρη ανατροπή του φορολογικού συστήματος της Χώρας. Πρέπει να θεσπίσει ένα απλό, σταθερό, δίκαιο και αναπτυξιακό φορολογικό σύστημα που θα αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα γενικότερου εκσυγχρονισμού, αλλά και μέσο άρσης σειράς επενδυτικών αντικινήτρων.
Ο κος Γεροντίτης και ο κος Σταθόπουλος εκπροσώπησαν το Επιμελητήριο στη Γ. Σ. τoυ Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης INSULEUR
Ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, κος Γιάννης Γεροντίτης και ο Β΄ Αντιπρόεδρος, κος Γιάννης Σταθόπουλος εκπροσώπησαν το Επιμελητήριο Εύβοιας στη Γενική Συνέλευση τoυ Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης INSULEUR, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 29 Νοεμβρίου 2012. Στη δημόσια ακρόαση για το μέλλον της πολιτικής συνοχής στα Ευρωπαϊκά εδάφη με τίτλο « 2014-2020: Ποιο είναι το μέλλον για τα νησιά και τα βουνά μας;», οργανωμένη από την Euromontana και την ΕΟΚΕ συζητήθηκαν τρόποι εξεύρεσης λύσης στα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά κυρίως μέσα από την υλοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η επίσκεψη που πραγματοποίησαν στο Παρατηρητήριο Τουρισμού όπου τους δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα την νησιώτικη ευρωπαϊκή πολιτική.

Προβολή Ευβοϊκών Προϊόντων στη ΝΕΤ
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παναγιώτης Σίμωσης και το μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Νίκος Λαγώνικος παρουσίασαν τα προϊόντα της Εύβοιας και της Σκύρου (Κρασί, Μπύρα, Λάδι. Ελιές, Ζυμαρικά, προϊόντα ζύμης, τηγανόψωμο, γλυκά του κουταλιού, ξυλόγλυπτα Σκύρου κλπ.) στη Νέα Ελληνική Τηλεόραση την Πέμπτη 15/11/20112, στην εκπομπή «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ».

Τέθηκε σε ισχύ η αναδιάρθρωση των δανείων που έχουν ήδη χορηγηθεί με εγγύηση του ΕΤΕΑΝ (πρώην ΤΕΜΠΕ)
Το Επιμελητήριο Εύβοιας σας ενημερώνει ότι τέθηκε σε ισχύ η αναδιάρθρωση των δανείων που έχουν ήδη χορηγηθεί με εγγύηση του ΕΤΕΑΝ (πρώην ΤΕΜΠΕ) και επέκταση της αποπληρωμής τους μέχρι το Μάιο του 2014 (οπότε και λήγουν τα ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου που συνιστούν το μετοχικό κεφάλαιο του ΕΤΕΑΝ).
Η ακριβής διάρκεια της επιμήκυνσης, θα εξαρτάται από τη συμφωνία στην οποία θα καταλήξει κάθε δανειολήπτης με την τράπεζά του.
Η δυνατότητα παράτασης προσφέρεται τόσο για τα υφιστάμενα όσο και για δάνεια που έχουν καταγγελθεί από τις τράπεζες επειδή δεν εξυπηρετούνταν.
Υλοποιήθηκε από το Επιμελητήριο Εύβοιας το Πρόγραμμα Mobility με τίτλο:
«Ο Θερμαλισμός ως μετεξέλιξη του ιαματικού τουρισμού και η δημιουργία δικτύων υποδομών για την παροχή υπηρεσιών υγείας και ευεξίας».
Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε από 25 Νοεμβρίου έως 8 Δεκεμβρίου 2012 στην Ισπανία (περιοχή Γαλικίας).
Οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της παραμονής τους ενημερώθηκαν και καταρτιστήκαν για τις νέες τάσεις και πρακτικές στον τομέα Ιαματικού τουρισμού και επισκέφθηκαν συναφείς Ισπανικές Επιχειρήσεις και οργανισμούς για να γνωρίσουν τον τρόπο λειτουργίας τους και τις μεθόδους που αναπτύσσουν.

Διεξαγωγή του 1ου Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας Στερεάς Ελλάδας
Ο κ. Γεροντίτης Ιωάννης Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευβοίας συμμετείχε την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου στην συνάντηση της Διαπεριφερειακής Επιτροπής των Επιμελητηρίων Στερεάς για την διεξαγωγή του 1ου Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας Στερεάς Ελλάδας.

Το Επιμελητήριο Εύβοιας πρόβαλε Ευβοϊκά προϊόντα στο Παρίσι στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων Ποτών «SIAL 2012»
Το Επιμελητήριο Εύβοιας συμμετείχε με περίπτερο Ευβοϊκών επιχειρήσεων-μελών του στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων Ποτών «SIAL 2012» που έγινε στο Παρίσι από 21-25 Οκτωβρίου 2012. Η όλη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Εύβοιας, η άρτια οργάνωση και παρουσίαση του περίπτερου στέφθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία, συγκεντρώνοντας τα βλέμματα εκατοντάδων επισκεπτών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν τα προϊόντα των ευβοϊκών επιχειρήσεων, γνωρίζοντας τα και αναγνωρίζοντας την ποιότητα και την αξία τους.

Το Επιμελητήριο πρόβαλε το Νομό Εύβοιας
στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στην Αγία Πετρούπολη
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τις 3 έως τις 5 Οκτωβρίου 2012 η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού της Αγίας Πετρούπολης. Στην Έκθεση το Επιμελητήριο Εύβοιας εκπροσώπησε ο κ. Στεφανής Βασίλειος, (Εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου στην Επιτροπή Τουρισμού της Αντιπεριφέρειας και πρόεδρος του Συλλόγου ενοικιαζομένων διαμερισμάτων) με στόχο την προβολή του νομού μας και των τουριστικών υπηρεσιών και υποδομών του, για την άμεση προσέλκυση τουριστών από τη Ρωσία στην Εύβοια. Το Επιμελητήριο εκπροσωπήθηκε στην Έκθεση συνεχίζοντας την δράση του για την ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων των ευβοϊκών επιχειρήσεων με τις αντίστοιχες της Ρωσικής Δημοκρατίας και με γνώμονα ότι ο τουρισμός πρέπει να αποτελέσει βασική διέξοδο εξόδου από την κρίση και σημαντικό εργαλείο για την ανάπτυξη της Εύβοιας. Η Ρωσία αποτελεί ιδανικό εταίρο για την ευόδωση του στόχου αυτού, διότι με την Ελλάδα μοιράζονται μια μακρόχρονη ιστορία στενής συνεργασίας σε πολιτικό, οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο. Σε αυτή τη συνεργασία υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες, για τη διαμόρφωση μίας νέας πολιτικής και επιχειρηματικής στρατηγικής, που πρέπει να αξιοποιηθούν. Την Έκθεση επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων, ο Πρόξενος της Αγίας Πετρούπολης κύριος Θεόδωρος Βυζάκης, ο Διευθυντής του ΕΟΤ Μόσχας κύριος Παύλος Μούρας και ο Εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου Ελλάδας Αρχιμανδρίτης Σπυρίδωνας. Στην Έκθεση συμμετείχε με περίπτερο και η Ιερά Σύνοδος Ελλάδας προωθώντας τον θρησκευτικό τουρισμό. Το ενδιαφέρον των Ρώσων Πρακτόρων και Επαγγελματιών του χώρου αλλά και των Ρώσων πολιτών ήταν πολύ έντονο για τον νομό Ευβοίας και για το λόγο αυτό διανεμήθηκαν πολλά διαφημιστικά φυλλάδια και πραγματοποιήθηκαν σημαντικές συναντήσεις.

Το Επιμελητήριο Εύβοιας κοντά στους επιχειρηματίες της ΚαρύστουΜέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Ευβοίας μετέβησαν στην Κάρυστο στις 14/11/2012 ημέρα Τετάρτη και ώρα 17:30 προκειμένου να ενημερώσουν τα εκεί Μέλη του Επιμελητηρίου για επίκαιρα θέματα που τους αφορούν, καθώς επίσης και να αφουγκραστούν τους δικούς τους προβληματισμούς.
Ημερίδα για την ενημέρωση μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε θέματα Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία στο Επιμελητήριο Ευβοίας
To Επιμελητήριο Εύβοιας συνδιοργάνωσε με την Γενική Διεύθυνση Συνθηκών και Υγιεινής της Εργασίας, (επιτελικής αρχής του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας για την προαγωγή των θεμάτων Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία στην χώρα μας), στις 9 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 17:00 στον 2Ο όροφο του Επιμελητηρίου Ευβοίας ημερίδα με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε θέματα Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία. Η δράση υποστηρίζεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία (European Agency for Safety and Health at Work) και οργανώνεται από κοινού με το Enterprise Europe Network- Hellas, τον κύριο φορέα για την υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε εθνικό επίπεδο, στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ των δύο πλευρών (2010).

Το Επιμελητήριο Εύβοιας βρέθηκε κοντά στα Μέλη του στο Αλιβέρι
Μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Ευβοίας μετέβησαν στο Αλιβέρι στις 21/11/2012 ημέρα Τετάρτη και ώρα 17:30 προκειμένου να ενημερώσουν για τα επικαιρότητα θέματα που τους αφορούν, καθώς επίσης και να αφουγκραστούν τους δικούς τους προβληματισμούς.
Κύμη : Το Επιμελητήριο Κοντά στα μέλη του
Το Επιμελητήριο, στα πλαίσια της αναγκαιότητας ενημέρωσης και στήριξης των μελών της Περιφέρειας, πραγματοποίησε εκδήλωση στην Κύμη, όπου μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου ενημέρωσαν τα εκεί μέλη για διάφορα επίκαιρα θέματα και μελλοντικές δράσεις του Επιμελητηρίου Ευβοίας όπως: την νέα προνομιακή ασφαλιστική κάλυψη που εξασφάλισε το Σωματείο Αλληλοβοηθείας Μελών του Επιμελητηρίου κλπ.

Τα Μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου που εκπροσώπησαν το Επιμελητήριο και ενημέρωσαν τα εκεί μέλη ήταν: η κα. Κόλια-Βοτση Σοφία, η κα Καραμπέτσου Δέσποινα, ο κ. Λαλανίτης Ιωάννης και ο κ. Παύλου Χρήστος.
Εκπρόσωποι της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Εύβοιας, στο 2o Ελληνορωσικό Φόρουμ Ακινήτων
Εκπρόσωποι της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Εύβοιας συμμετείχαν στο 2ο Ελληνορωσικό Φόρουμ, που διοργάνωσε το Ελληνο-Ρωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο με σκοπό μια ολοκληρωμένη στρατηγική συνάντηση εκπροσώπων δυνητικών Ρώσων επενδυτών και Ελλήνων επιχειρηματιών με τη συμμετοχή ιδιοκτητών και managers ειδικευμένων κτηματομεσιτικών γραφείων της Ρωσίας-Θεσμικών παραγόντων της Ρωσίας και της Ελλάδος.

Παρέμβαση του Επιμελητηρίου στον Υπουργό Οικονομικών
για τους πρατηριούχους και εμπόρους υγρών καυσίμων
Το τελευταίο διάστημα πρατηριούχοι και μικροί έμποροι θέρμανσης καυσίμων, διαμαρτυρόμενοι κυρίως για τον υψηλό φόρο και για τη μη εγκατάσταση συστημάτων εισροών – εκροών και στις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων και των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών, δεν διαθέτουν πετρέλαιο θέρμανσης. Βασικό αίτημα αυτών, η Κυβέρνηση να άρει την απόφαση για την εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο 80% του πετρελαίου κίνησης. Διαβάστε περισσότερα...

Συνάντηση Τοπικής Αυτοδιοίκησης & Φορέων των Β. Σποράδων
Tην Κυριακή 11 Νοεμβρίου και ώρα 11 το πρωί ,πραγματοποιήθηκε στη Σκύρο, συνάντηση των Δημάρχων Σκύρου, Σκοπέλου, Αλοννήσου, Σκιάθου και φορέων των νησιών, προκειμένου να διερευνηθούν σημαντικά ζητήματα συνεργασίας μεταξύ των τεσσάρων νησιών.
     
Στην συγκέντρωση προσκλήθηκε, παρευρέθηκε και τοποθετήθηκε επί των θεμάτων του τουρισμού και της ανάπτυξης των περιοχών , ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Εύβοιας, Παναγιώτης Σίμωσης. Στόχος της συνάντησης, να ξεκινήσει μια εποικοδομητική συνεργασία των νησιών. Στην συνάντηση σχηματίστηκαν 3 διαφορετικά συμβούλια με 3 σημαντικούς άξονες συνεργασίας : α) τοπική αυτοδιοίκηση και συγκοινωνία β) τουρισμός και ανάπτυξη και γ) πολιτισμός . Με το πέρας της συνάντησης, δημιουργήθηκαν 3 επιτροπές , μια για κάθε τομέα, που θα συντονίσουν και θα προωθήσουν τα θέματα που συζητήθηκαν.

Κοινή επιστολή Επιμελητηρίων για έργα στον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας Ε-65
Ο Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας (Ε-65) είναι ένα απαραίτητο αναπτυξιακό έργο με εμβέλεια στην Στερεά Ελλάδα, στην Ήπειρο, στην Δυτική Μακεδονία και στην Θεσσαλία (κυρίως στην Δυτική). Ο αναπτυξιακός του χαρακτήρας είναι προφανής: Σχεδιάστηκε για να βγάλει από την οδική απομόνωση περιοχές της χώρας οι οποίες δεν εξυπηρετούνται με σύγχρονο οδικό δίκτυο δημιουργώντας οικονομικές συνέργειες. Διαβάστε περισσότερα...

Η κα Βούλα Αγιοστρατίτη και ο κ. Σπύρος Γεροντίτης εκλέχθηκαν στα όργανα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου
Στις αρχαιρεσίες για την εκλογή των νέων οργάνων Διοίκησης της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, της τριτοβάθμιας οργάνωσης του εμπορικού κόσμου της χώρας, που πραγματοποιήθηκαν στις 2 Δεκεμβρίου 2012, η κα Βούλα Αγιοστρατίτη εκλέχθηκε πρώτη σε σταυρούς στις εκλογές της εξελεγκτικής επιτροπής και ο Σπύρος Γεροντίτης κατάφερε να εκλεγεί στο νέο διοικητικό συμβούλιο. Τις επόμενες μέρες το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΕΕ και η Εξελεγκτική Επιτροπή θα κληθούν να συγκροτηθούν σε σώμα. Αξιοσημείωτη ήταν η συμμετοχή που επέδειξαν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι του εμπορίου, γεγονός που καταδεικνύει την έντονη ενεργοποίηση των εμπόρων στα συλλογικά τους όργανα, ενόψει της βαθιάς κρίσης που πλήττει την ελληνική οικονομία.
Δελτίο Τύπου ΣΑΜΕΕ
Το Σωματείο Αλληλοβοήθειας αποτελεί μια κίνηση σταθμό στον Επιμελητηριακό θεσμό, αφού το Επιμελητήριο Εύβοιας είναι το πρώτο και το μοναδικό έως σήμερα Επιμελητήριο της χώρας που προχώρησε στην ίδρυση ενός Σωματείου για τα μέλη του με βασικό σκοπό την κοινωνική ηθική και οικονομική συμπαράσταση προς τον άνθρωπο-επιχειρηματία.
Το Σωματείο Αλληλοβοήθειας λειτουργεί ήδη από την 1η Νοεμβρίου 2004, παρέχοντας οικονομικές παροχές στα μέλη του.

Ανανέωση άδειας εξαγωγέων
Υπενθυμίζουμε στους εξαγωγείς – μέλη του Επιμελητηρίου Εύβοιας, των οποίων η άδεια εξαγωγέα λήγει στις 31/12/2012, να προβούν στη συνήθη τριετή ανανέωση.

Ετήσια Θεώρηση Δελτίου Εξαγωγέα
Υπενθυμίζουμε στους εξαγωγείς – μέλη του Επιμελητηρίου Εύβοιας, να προσκομίσουν έως τις 31/12/2012, το Δελτίο Εξαγωγέα, με τα δικαιολογητικά που αναγράφονται όπισθεν αυτού, προκειμένου να θεωρηθεί από την Υπηρεσία του Επιμελητηρίου για το έτος 2013.
Ανανέωση Άδειας Ασφαλιστικών Διαμεσολαβούντων
Υπενθυμίζουμε στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβούντες που η άδεια τους λήγει στις 31/12/2012 ότι, για να παρατείνουν την ισχύ της για την επόμενη τριετία, θα πρέπει να προσκομίσουν άμεσα τα απαραίτητα δικαιολογητικά ανανέωσης.

Νέο Συμβόλαιο Αστικής Ευθύνης
Υπενθυμίζουμε επίσης, ότι είναι απαραίτητη η προσκόμιση του ετήσιου συμβολαίου αστικής ευθύνης έως τη λήξη του προηγουμένου συμβολαίου. Σε περίπτωση Ομαδικού Συμβολαίου Αστικής Ευθύνης, προσκομίζεται από τους διαμεσολαβούντες και η ατομική βεβαίωση ασφάλισης (εκτός από το Ομαδικό Συμβόλαιο που αποστέλλουν οι ασφαλιστικές εταιρείες).
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

Ελ. Βενιζέλου 12 - 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452 , 2221022885 , 2221023510 - Fax: 2221080918
E-mail: epimevia@hol.gr, info@eviachamber.gr, www.eviachamber.gr
©2012 Evia Chamber