Χαλκίδα 24 . 1 . 2013
Διοργάνωση ημερίδας – σεμιναρίου από το Επιμελητήριο Εύβοιας με θέμα
"Πιστοποίηση – Εξωστρέφεια – Ανάπτυξη & Οργάνωση πολύ ΜΜΕ" την Τετάρτη 30.1.2013
Στα πλαίσια των προσπαθειών της Διοίκησης για την προβολή – προώθηση των τοπικών προϊόντων του νομού μας σε μία εξαιρετικά κρίσιμη οικονομική συγκυρία της χώρας μας, θα πραγματοποιηθεί από το Επιμελητήριο Ημερίδα με τίτλο «Πιστοποίηση – Εξωστρέφεια – Ανάπτυξη & Οργάνωση πολύ ΜΜΕ» στις 30/01/2013 και ώρα 11:00 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Ευβοίας στο 2ο όροφο (Ελ. Βενιζέλου 12, Χαλκίδα). Οι Ομιλητές θα είναι από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ΕΛΟΤ, ΕΦΕΤ, Ελληνικό- Γεωργικό Οργανισμό «ΔΗΜΗΤΡΑ», Ελαιουργική Κεντρική Συν/κη Ένωση Παραγωγών Ελαιοκομικών Προϊόντων, ΟΠΕ κτλ.
Στόχος είναι να γνωρίσουν οι παραγωγικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις 1ης Μεταποίησης προϊόντων (όπως τυρί, γάλα, κρέας, λάδι, κρασί, σύκα, γλυκά κουταλιού, ζυμαρικά κτλ) τις διαδικασίες που χρειάζονται για πιστοποίηση, τυποποίηση και τη διακίνηση σε χώρες της Ε.Ε. και Τρίτες Χώρες και πώς τα προϊόντα τους θα αποκτήσουν προστιθέμενη αξία και ανταγωνιστικότητα.

Προκήρυξη Προγράμματος επιδότησης ΕΣΠΑ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Προκηρύχθηκε στις 14 Ιανουαρίου 2013 η δράση, για την επιδότηση Μικρομεσαίων υφιστάμενων, νέων και υπό σύσταση Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης - Τουρισμού - Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ) του ΕΣΠΑ 2007-2013.
Ευνοϊκή ρύθμιση για τους
Πυρόπληκτους του 2007
Το Επιμελητήριο Εύβοιας ενημερώνει τα μέλη του για την ευνοϊκή ρύθμιση που θέσπισε το Υπουργείο Οικονομικών για τη μη καταβολή τραπεζικών δόσεων σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2007.

Δημιουργία Ηλεκτρονικής Διαδικτυακής Πύλης για τους μεσίτες του Επιμελητηρίου Εύβοιας
Σε συνέχεια επιστολών μας σχετικά με την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου για την προώθηση των ακινήτων του Νομού μας στην Ρωσική Αγορά και σε συνέχεια της διοργάνωσης Ενημερωτικής Ημερίδας, στις 19.12.2012, για την ενημέρωση σας σε πρακτικά θέματα συνεργασίας με την Ρωσία στον τομέα real estate & networking, σας γνωρίζουμε ότι το Επιμελητήριο Εύβοιας προτίθεται - ως επόμενη και άμεση ενέργεια - να δημιουργήσει μια ηλεκτρονική διαδικτυακή πύλη που θα συμπεριλαμβάνει τα μέλη των Μητρώων του, που δραστηριοποιούνται στον χώρο των ακινήτων και που θα επιθυμούσαν να συμμετάσχουν σε αυτή, για να προβάλλουν την ταυτότητα τους. (Μεσιτικά Γραφεία, Κατασκευαστικές Εταιρίες, Υπηρεσίες Διαχείρισης Ακινήτων).

Ανακοίνωση Επιδοτούμενων Σεμιναρίων Κατάρτισης ΛΑΕΚ
Επιμελητήριο Ευβοίας ενημερώνει τα μέλη του ότι πρόκειται να υλοποιήσει επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης ΛΑΕΚ του ΟΑΕΔ για εργαζόμενους σε μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν 1-25 άτομα.
 • Λογιστική για μη οικονομικά στελέχη
 • Δημόσιες σχέσεις: Προγραμματισμός και επικοινωνία με το προσωπικό
 • Απλές αρχές της αποτελεσματικής πώλησης
 • Δημιουργία Ιστοσελίδων
 • Τεχνικές πωλήσεων και επικοινωνίας με τον πελάτη
 • Προστασία του περιβάλλοντος
 • Βασικές δεξιότητες Η/Υ με βάσεις δεδομένων
 • Βασικές δεξιότητες Η/Υ με παρουσιάσεις
 • Σχεδιασμός και ανάπτυξη μικρών επιχειρήσεων
 • Η ασφαλής εργασία σε εμπορικά καταστήματα
 • Υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων - HACCP (με δυνατότητα πιστοποίησης)
Το Εκπαιδευτικό Επίδομα ανά ώρα κατάρτισης ανέρχεται σε 5€. Συνολικά 200€ καθαρά. ΩΡΕΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ: 40 Προθεσμία υποβολής Αιτήσεων: έως 20/01/2013 Πληροφορίες για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων στα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου Ευβοίας 2221023510/86452 (υπεύθυνος ΚΟΚΚΑΛΑΣ ΝΙΚΟΣ/ ΚΑΝΤΑ ΚΩΝ/ΝΑ).

Υπόμνημα του Επιμελητηρίου Εύβοιας, στον Πρωθυπουργό και τους Αρχηγούς κομμάτων για την κατάργηση της υποχρεωτικότητας εγγραφής των επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια
Στον Πρωθυπουργό της χώρας στους αρχηγούς των Κομμάτων, που εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο & στους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου Θέμα : Αποδυνάμωση των Επιμελητηρίων σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (τεύχος Α, ΦΕΚ 240/12.12.2012) περί κατάργησης της υποχρεωτικής εγγραφής των επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια από 1/1/2015.
Επιστολή του Επιμελητηρίου Εύβοιας στο Υπ. Οικονομικών για τα πυρόπληκτα
Το Επιμελητήριο μας εκφράζει την ικανοποίηση του, για την απόφασή σας, να εντάξετε στην αναστολή της καταβολής των δόσεων για το διάστημα από 01/01/2012 έως 31/12/2012 και τις επιχειρήσεις που είχαν ενταχθεί στις διατάξεις της υπουργικής απόφασης 36579/Β 1666/27.8.2007 και δεν είχαν λάβει την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Αυτή η απόφαση έρχεται σε δικαίωση των αιτημάτων μας για αναστολή και των μη εγγυημένων από το Ελληνικό Δημόσιο δανείων και δίνει μία μικρή ανάσα στους δανειολήπτες. Το Επιμελητήριο μας εκφράζει την ικανοποίηση του, για την απόφασή σας, να εντάξετε στην αναστολή της καταβολής των δόσεων για το διάστημα από 01/01/2012 έως 31/12/2012 και τις επιχειρήσεις που είχαν ενταχθεί στις διατάξεις της υπουργικής απόφασης 36579/Β 1666/27.8.2007 και δεν είχαν λάβει την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Αυτή η απόφαση έρχεται σε δικαίωση των αιτημάτων μας για αναστολή και των μη εγγυημένων από το Ελληνικό Δημόσιο δανείων και δίνει μία μικρή ανάσα στους δανειολήπτες. Είναι βέβαιο, πως η απόφασή σας αυτή, που ορίζει να δέχονται τα πιστωτικά ιδρύματα αιτήσεις μέχρι την 28/02/2013, ικανοποιεί πλήθους επιχειρήσεων της περιοχής μας και θα τις διευκολύνει στην βιωσιμότητα τους, στην δύσκολη οικονομική περίοδο που επηρεάζει άμεσα την επιχειρηματικότητα και ιδιαίτερα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Κοινή επιστολή των Επιμελητηρίων Κεντρικής Ελλάδας & του Συλλόγου Υπαλλήλων Επιμελητηρίων Κεντρικής Ελλάδας για την Κατάργηση της Υποχρεωτικότητας Εγγραφής των Επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια
Σας καλούμε να καταψηφίσετε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (τεύχος Α΄, ΦΕΚ 240/12 Δεκεμβρίου 2012) του Υπουργείου Ανάπτυξης, σύμφωνα με την οποία καταργείται η υποχρεωτικότητα εγγραφής στα Επιμελητήρια, από 1-1-2015, οδηγώντας στην ουσιαστική κατάργηση των Επιμελητηρίων.

Επιστολή του Επιμελητηρίου Εύβοιας για τις συνέπειες της Κατάργησης της Υποχρεωτικότητας Εγγραφής των Επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια
Την περίοδο αυτή, που η αγορά ταλανίζεται από την παντελή έλλειψη ρευστότητας, το πάγωμα της απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων, το παραεμπόριο, τις αθέμιτες πρακτικές πολυεθνικών, με το υπ. αριθμ. ΦΕΚ 240/12.12.2012 τεύχος Α΄, καταργείται από την 1η Ιανουαρίου 2015 η υποχρεωτική εγγραφή των επιχειρήσεων στα Εμπορικά Επιμελητήρια όπως αυτή προβλέπεται στο Ν. 2081/1992 (Α΄ 154), ως αυτό να είναι το μείζον πρόβλημα για την έλλειψη της ανταγωνιστικότητας. Τα Επιμελητήρια που ιδρύθηκαν από το 1914 και σήμερα διέπονται από τον Ν.2081/92, αποδυναμώνονται με την ανωτέρω πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αφού είναι πλέον αδύνατη η λειτουργία τους χωρίς θεσμοθετημένους οικονομικούς πόρους και χωρίς καμία πρόβλεψη και προγραμματισμό για την μελλοντική βιωσιμότητά τους. Είναι ευρέως γνωστό ότι τα Επιμελητήρια είναι οι βασικοί συντελεστές για την υλοποίηση και την τήρηση του Γενικού Εμπορικού Μητρώου, καθώς επίσης και σύντομα θα αποτελούν τους φορείς έκδοσης αδειών λειτουργίας επιχειρήσεων, σύμφωνα με το κατατεθέν σχέδιο Προεδρικού διατάγματος.

Συνέντευξη τύπου της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Εύβοιας με θέμα :
«Διοργάνωση Πανευβοϊκού Διαγωνισμού για την ανάδειξη του Πιάτου της Εύβοιας»
 
Συνέντευξη Τύπου με θέμα: «ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΕΥΒΟΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΙΑΤΟΥ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ», έδωσαν την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013, η Γ.Γ. του Επιμελητηρίου κα Παρασκευή Αγιοστρατίτη, ο Β΄ Αντιπρόεδρος κος Ιωάννης Σταθόπουλος και ο Οικονομικός Επόπτης κος Ευάγγελος Κούκουζας. Στην συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν τα μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου κος Χρήστος Παύλου και κος Ιωάννης Φρουδαράκης. Τον διαγωνισμό διοργανώνει το Επιμελητήριο Ευβοίας σε συνεργασία με τον Τομέα Μαγειρικής Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ PRAXIS, με στόχο την αναζήτηση και την διατήρηση των τοπικών συνταγών της Ευβοίας και την ανάδειξη του πιο χαρακτηριστικού τοπικού φαγητού και γλυκού. Το Επιμελητήριο με την διοργάνωση του διαγωνισμού «Το Πιάτο της Εύβοιας» επιδιώκει μέσα από τις γεύσεις του Νομού μας να υπάρξει η προβολή της Ευβοίας με την ιδιαίτερη Ταυτότητα της. Στόχος είναι να γνωρίσει ο κόσμος μέσα από τις γεύσεις μας, τα προϊόντα μας, τις επιχειρήσεις μας και την Εύβοια.

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, κος Γιάννης Γεροντίτης,
στη συνεδρίαση της Δ.Ε. της Κ.Ε.Ε.Ε,
για τις οφειλές των επιχειρήσεων που έχουν λάβει τις εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου
Ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, κος Γιάννης Γεροντίτης εκπροσώπησε το Επιμελητήριο Εύβοιας στη συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής της Κ.Ε.Ε.Ε που πραγματοποιήθηκε στις 14/01/2013 στην Αθήνα προκειμένου να συζητηθεί προ ημερήσιας διάταξης, το θέμα που αφορούσε τις οφειλές των επιχειρήσεων που έχουν λάβει τις εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου. Λόγω της κρισιμότητας του θέματος, αποφασίστηκε ομόφωνα η σύσταση μίας επιτροπής η οποία άμεσα θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό προκειμένου να του εκθέσει, από κοντά, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις που έλαβαν δάνεια, ιδιαίτερα, σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Hμερίδα του Επιμελητηρίου Εύβοιας για την προώθηση των Ευβοϊκών Ακινήτων στην αγορά της Ρωσίας
Ενημερωτική Ημερίδα, με θέμα «Προώθηση Ευβοϊκών Ακινήτων στην Αγορά της Ρωσίας - Συνέργειες στον Κατασκευαστικό Τομέα», διοργάνωσε το Επιμελητήριο Εύβοιας, την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012. Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ελληνορωσικό Επιμελητήριο, τον Οργανισμό INVEST IN GREECE, τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών και το Υπουργείο Εξωτερικών

Προβολή της Σκύρου από την τηλεοπτική εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα»
Κατόπιν ενεργειών του Επιμελητηρίου Εύβοιας, η τηλεοπτική εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα» παρουσίασε και πρόβαλε το νησί του νησιού μας, την Σκύρο, σε πανελλήνια μετάδοση. Συγκεκριμένα την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου και ώρα 13:40, η δημοφιλής τηλεοπτική εκπομπή της Νέας Ελληνικής Τηλεόρασης (ΝΕΤ) συνδέθηκε ζωντανά με την Σκύρο και παρουσίασε Σκυριανές παραδοσιακές γωνιές της, προβάλλοντας το ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον της, την πλούσια φύση της και τις ακρογιαλιές της, τους θησαυρούς της ιδιαίτερης παράδοσης της, την καλαισθησία της παινεμένης αρχιτεκτονικής της, το εκπληκτικό φαγητό της, την σύγχρονη νυχτερινή ζωή της. Προσκεκλημένοι της εκπομπής, ήταν ο κύριος Παναγιώτης Σίμωσης Πρόεδρος του Επιμελητηρίου και η κ. Αλίκη Λάμπρου λαογράφος, όπου παρουσίασαν τα σημαντικά χαρακτηριστικά του νησιού.
Ο κύριος Παναγιώτης Σίμωσης τόνισε το συγκριτικό πλεονέκτημα της απόστασης της Σκύρου από την Αθήνα και την Στερεά Ελλάδα, που την κατατάσσει σε ένα από τους πιο κοντινούς νησιωτικούς προορισμούς για τους κατοίκους της Πρωτεύουσας, με εύκολη συγκοινωνία, τόσο ακτοπλοϊκά με το ferry boat μέσω Κύμης όσο και αεροπορικά από την Αθήνα. Επίσης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, παρουσίασε τα παραδοσιακά προϊόντα της Σκύρου, (γαλακτοκομικά, μέλι, ξυλόγλυπτα κλπ) αλλά και τις πολύ ποιοτικές τουριστικές επιχειρήσεις διαμονής και εστίασης, που διαθέτει το νησί. Επισήμανε, ιδιαίτερα, την ελκυστική φυσική ομορφιά του νησιού προτρέποντας τους τηλεθεατές να το επισκεφτούν. Η κ. Αλίκη Λάμπρου γνωστή λαογράφος της Σκύρου μίλησε για τα έθιμα του νησιού από τα παλιά χρόνια έως σήμερα επικεντρώθηκε σε ιστορικά και λαογραφικά ενδιαφέροντα του νησιού τονίζοντας παράλληλα την έντονη συναίσθηση της φιλοξενίας της.

Επίσκεψη κλιμακίου του Επιμελητηρίου Ευβοίας στην Σκύρο
   
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη κλιμακίου του Επιμελητηρίου Ευβοίας στη Σκύρο στις 14 έως και 16 Δεκεμβρίου 2012, στο πλαίσιο της διαρκής και τακτικής επαφής του Φορέα με τα μέλη του, με την Περιφέρεια του και με τους κατά Τόπους Φορείς Ανάπτυξης. Στην αποστολή του Επιμελητηρίου, συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Παναγιώτης Σίμωσης, η Γενική Γραμματέας κα Παρασκευή Αγιοστρατίτη, ο Β’ Αντιπρόεδρος κος Ιωάννης Σταθόπουλος και η κα Δέσποινα Καραμπέτσου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.
Κατά την παραμονή τους στο νησί της Σκύρου οι κύριοι εκπρόσωποι της αποστολής του Επιμελητηρίου, πραγματοποίησαν διαδοχικές συναντήσεις με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων του νησιού καθώς και με επαγγελματίες κατοίκους της Σκύρου. Το αποτέλεσμα των συναντήσεων αυτών ήταν η ανταλλαγή γόνιμων απόψεων επί διαφόρων επιχειρηματικών θεμάτων. Έμφαση δόθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του νησιού και κυρίως όσον αφορά ασφαλιστικά θέματα αλλά και ζητήματα συναλλαγών με υπηρεσίες. Συζητήθηκαν επίσης σε ευρεία έκταση το θέμα κατάργησης της Δ.Ο.Υ Κύμης και οι δυσκολίες πληρωμής των δανειακών υποχρεώσεων των επαγγελματιών της Σκύρου. Μεγάλη έμφαση δόθηκε στις δυνατότητες αξιοποίησης του τουριστικού πλούτου του νησιού και στην ανάπτυξη πρωτοβουλίας εποικοδομητικής προβολής του, ως ένα από το ομορφότερα Ελληνικά νησιά. Ένα νησί που βρίσκεται σε πολύ μικρή από την Αθήνα απόσταση, με ξεχωριστά ήθη, έθιμα, παραδόσεις αλλά και φυσικές και αρχιτεκτονικές ομορφιές.
Ξεχωριστή συνάντηση, πραγματοποιήθηκε στην οποία συμμετείχε ο Δήμαρχος Σκύρου κος Χατζηγιαννάκης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την διάρκεια της οποίας προγραμματίστηκε ημερίδα Προβολής των Σκυριανών Προϊόντων, με θέματα την πιστοποίηση, την συσκευασία και την προώθηση τους. Επίσης αποφασίστηκε η πραγματοποίηση επιμορφωτικών σεμιναρίων στην Σκύρο σε συνεργασία με τα επαγγελματικά σωματεία του νησιού.

Πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Εύβοιας -
στο πλαίσιο της ανάπτυξης και προβολής του ευβοϊκού τουρισμού - για συνάντηση
με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, και τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού
Με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Εύβοιας πραγματοποιήθηκε συνάντηση Εκπροσώπων του Τουριστικού Τομέα της Εύβοιας με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, και τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού. Ουσιαστικό αποτέλεσμα είχε η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17/12/2012, εκπροσώπων του Τουριστικού Τομέα του Ν. Ευβοίας με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κο Περγαντά και τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, κο Μπέτσιο. Η συνάντηση έλαβε χώρα κατόπιν πρωτοβουλίας του Επιμελητηρίου Εύβοιας στο πλαίσιο των συνεχών δράσεων του για την ανάπτυξη και προβολή του ευβοϊκού τουρισμού. Στην συζήτηση συμμετείχαν η Γενική Γραμματέας του Επιμελητηρίου κα Αγιοστρατίτη Παρασκευή και ο Β΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Σταθόπουλος Ιωάννης, τα μέλη των Επιτροπών Τουριστικής προβολής της Περιφερειακής Ενότητας και του Επιμελητηρίου και Εκπρόσωποι Σωματείων Τουρισμού από όλο το νομό. Κατά την συνάντηση όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων και επιχειρηματιών σε θέματα τουριστικής προβολής και ανάπτυξης της Εύβοιας και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να συντονιστεί μια στοχευόμενη πρωτοβουλία. Άμεσα βήματα που αποφασίστηκαν κατά την συνάντηση, είναι η συμμετοχή Εϋβοέων επαγγελματιών σε μια ολιγομελή συμβουλευτική ομάδα, στον προγραμματισμό και στην αξιολόγηση του προγράμματος τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ύψους 1.300.000 ευρώ, που θα ξεκινήσει τους ερχόμενους μήνες. Επίσης η υλοποίηση δράσεων πιστοποίησης προβολής και διάθεσης προϊόντων του πρωτογενούς τομέα και η συνέργεια των επιχειρήσεων του τουριστικού τομέα για την διάθεση των προϊόντων αυτών στους επισκέπτες της χώρας μας.

Εκπροσώπηση του Επιμελητηρίου Εύβοιας στη Γ. Σ. της ΚΕΕΕ από τον κ. Λαλανίτη Ιωάννη
Ο κ. Λαλανίτης Ιωάννης εκπροσώπησε το Επιμελητήριο Ευβοίας στη Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Ε.Ε που πραγματοποιήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2012 στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών. Η συνεδρίαση της ΚΕΕΕ επικεντρώθηκε στην κατάσταση που διαμορφώνεται στα Επιμελητήρια μετά την έκδοση από την Κυβέρνηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (τεύχος Α΄ ΦΕΚ 240/12/12/2012) με την οποία «καταργείται από 1ης Ιανουαρίου 2015 η υποχρεωτική εγγραφή στα Επιμελητήρια».

Ενημέρωση για τους Ασφαλιστές
Παρακαλούνται όλοι οι ασφαλιστές (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) που διαμεσολαβούν στην ιδιωτική ασφάλιση (ασφαλιστικοί σύμβουλοι, συντονιστές, πράκτορες και μεσίτες ασφαλειών) με λήξη αδείας 31/12/2012, να μεριμνήσουν για την ανανέωση της αδείας τους και την προσκόμιση του νέου συμβολαίου αστικής τους ευθύνης ή τη βεβαίωση ατομικής ασφάλισης εάν έχουν Ομαδικό συμβόλαιο. Υπενθυμίζουμε ότι η εξόφληση τυχόν οφειλομένων συνδρομών στο Επιμελητήριο Εύβοιας αποτελεί προϋπόθεση για την ανανέωση της αδείας.
Ενημέρωση για Εξαγωγείς
Ενημερώνουμε τους εξαγωγείς - μέλη του Επιμελητηρίου Εύβοιας, ότι βάσει του υπ’ αριθμ. 125837/Ε3/25837 Εγγράφου της Δ/νσης Καθεστώτων Εισαγωγών –Εξαγωγών, Εμπορικής Άμυνας του Υπουργείου Ανάπτυξης και του Ν. 4072/2012, η Εγγραφή (και η ανανέωση) επιχειρήσεων στα Ειδικά Μητρώα Εξαγωγέων, που τηρούνται στα καθ΄ύλην αρμόδια Επιμελητήρια είναι πλέον προαιρετική. Επίσης υπενθυμίζουμε σε όλους τους εξαγωγείς-μέλη, να εξοφλήσουν τυχόν οφειλόμενες συνδρομές στο Επιμελητήριο Εύβοιας.
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

Ελ. Βενιζέλου 12 - 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452 , 2221022885 , 2221023510 - Fax: 2221080918
E-mail: epimevia@hol.gr, info@eviachamber.gr, www.eviachamber.gr
©2012 Evia Chamber