Χαλκίδα 26 . 4 . 2013
Ο Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Σίμωσης,
το Διοικητικό Συμβούλιο
και το Προσωπικό του Επιμελητηρίου Εύβοιας,
σας εύχονται

Καλή Ανάσταση !
Χρόνια Πολλά !

Στην Κάρυστο ο πρώτος ημιτελικός γύρος του Πανευβοϊκού Διαγωνισμού που διοργανώνει το Επιμελητήριο Εύβοιας για την καθιέρωση του ευβοϊκού φαγητού, πρωινού και γλυκού
 
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 στο Ξενοδοχείο «ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ» στην ΚΑΡΥΣΤΟ, πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία, ο 1ος ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ, για την ανάδειξη των ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΠΙΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ. Η συμμετοχή των κατοίκων και των επιχειρηματιών της περιοχής ήταν ενθουσιώδης και πραγματικά εντυπωσιακή. Με πολύ ιδιαίτερες παρουσίες διαγωνίστηκαν εξαιρετικά προσεγμένα και πρωτότυπα παραδοσιακά πιάτα από συνταγές της περιοχής, φτιαγμένα με πολύ μεράκι από τοπικά προϊόντα, εντυπωσιάζοντας το κοινό. Μέσα από την πολύ δύσκολη διαδικασία επιλογής και με ελάχιστη διαφορά στην βαθμολογία των κριτών, οι πρώτες συνταγές που διακρίθηκαν και θα διαγωνιστούν στην τελική φάση του διαγωνισμού, ήταν οι ακόλουθες.

Στην Αιδηψό ο δεύτερος ημιτελικός γύρος του Πανευβοϊκού Διαγωνισμού που διοργανώνει το Επιμελητήριο Εύβοιας για την καθιέρωση του ευβοϊκού φαγητού, πρωινού και γλυκού
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 στο Ξενοδοχείο «ΕΡΜΗΣ» στην ΑΙΔΗΨΟ, πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία, ο 2ος ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ, για την ανάδειξη των ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΠΙΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ, τα οποία προκρίθηκαν για τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, όπου θα αναδεχθεί το πιο χαρακτηριστικό τοπικό φαγητό, πρωινό και γλυκό από όλη την Εύβοια, με σκοπό να καθιερωθούν ως αναγνωρίσιμα τοπικά χαρακτηριστικά του νησιού. Η συμμετοχή των κατοίκων και των επιχειρηματιών της περιοχής ήταν πραγματικά εντυπωσιακή. Η Βόρεια Εύβοια υποδέχθηκε και αγκάλιασε με μεγάλο ενθουσιασμό την εκδήλωση και τον διαγωνισμό, μετατρέποντας τον πραγματικά, σε μια γιορτή για την περιοχή. Τα πιάτα που διαγωνίστηκαν από συνταγές της περιοχής, ήταν εξαιρετικά προσεγμένα και πολύ ιδιαίτερα, φτιαγμένα με πολύ μεράκι από τοπικά προϊόντα. Γίνεται πλέον φανερό, πως ο βασικός στόχος της διοργάνωσης του διαγωνισμού, η ΑΠΟΚΤΗΣΗ δηλ. ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ, μπορεί να γίνει πράξη.

Στο Επιμελητήριο Εύβοιας πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Γενικής Γραμματέας κυρίας Παρασκευής Αγιοστρατίτη με τον υπεύθυνο Προγράμματος Ελληνικού Πρωινού του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, κύριο Γεώργιο Πίττα και Εκπροσώπους της Ένωσης Ξενοδόχων Εύβοιας
Συγκεκριμένα από την Ένωση Ξενοδόχων Εύβοιας παραβρέθηκαν, ο Πρόεδρος κος Χάρης Μήτρος, ο κος Βενέρης Θεόδωρος, ο κος Ζαφείρης Αθανάσιος, ο κος Κάλφας Γεώργιος, ο κος Βλαχοστέργιος, ο κος Σκουρτανιώτης, η Γραμματέας κα Σίδερη Δέσποινα καθώς και ο κος Πίττας Νικόλαος Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιωτικών Υδροθεραπευτηρίων Αιδηψού.
Σκοπός της συνάντησης ήταν ο σχεδιασμός της διοργάνωσης, της παρουσίασης και της προώθησης του Ελληνικού πρωινού Εύβοιας με την ταυτόχρονη ανάδειξη των τοπικών προϊόντων.

Παρουσιάστηκαν τα επιχειρηματικά σχέδια από τους εκκολαπτόμενους νέους επιχειρηματίες, για τον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας Στερεάς Ελλάδας
 
Στην Εστία του Επιχειρηματία - στο Επιμελητήριο Εύβοιας - την Πέμπτη 4 Απριλίου και ώρα 16.00, παρουσιάστηκαν από εκκολαπτόμενους νέους επιχειρηματίες 13 επιχειρηματικά σχέδια, στα πλαίσια του 1ου Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας Στερεάς Ελλάδας. Μαθητές από 7 Λύκεια του Νομού: ΓΕΛ ΚΑΝΗΘΟΥ, 3ο ΓΕΛ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ΓΕΛ ΑΥΛΙΔΟΣ, ΓΕΛ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ, ΓΕΛ ΣΚΥΡΟΥ και του 2ο ΕΠΑΛ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, παρουσίασαν καινοτόμες και έξυπνες επιχειρηματικές ιδέες, μέσα από υλοποιήσιμα επιχειρηματικά σχέδια που δύναται να οδηγήσουν σε ευκαιρίες δημιουργίας βιώσιμων μελλοντικών επιχειρήσεων.

Συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή Αξιολόγησης, με σκοπό την αξιολόγηση - σε επίπεδο Νομού - των 13 επιχειρηματικών σχεδίων, τα οποία παρουσίασαν οι μαθητές στα πλαίσια του 1ου Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας
Στο Επιμελητήριο Εύβοιας, την Τρίτη 9 Απριλίου και ώρα 14.00, συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή Αξιολόγησης, με σκοπό την αξιολόγηση - σε επίπεδο Νομού - των 13 επιχειρηματικών σχεδίων, τα οποία παρουσίασαν οι μαθητές στα πλαίσια του 1ου Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας Στερεάς Ελλάδας. Μέσω της αξιολόγησης, οι τρεις καλύτερες εργασίες θα περάσουν στο επόμενο στάδιο και θα διαγωνιστούν σε Περιφερειακό Επίπεδο.

Πραγματοποιήθηκε Ενημερωτική Ημερίδα στο Επιμελητήριο Εύβοιας με θέμα:
«Προβλήματα – Προοπτικές του κλάδου της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης»
To Σάββατο 13 Απριλίου 2013 και ώρα 11:00, στο Μέγαρο του Επιμελητηρίου διεξήχθη Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα: «Προβλήματα και Προοπτικές του κλάδου της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης». Την Ημερίδα διοργάνωσε το Επιμελητήριο Εύβοιας σε συνεργασία με το Προσωρινό Δ.Σ. του Πανευβοϊκού Συνδέσμου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, στο πλαίσιο της διαρκούς και εποικοδομητικής ενημέρωσης των μελών του Επιμελητηρίου, σε επίκαιρα θέματα που άπτονται του κλάδου τους.

Συνάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Εύβοιας, κου Παναγιώτη Σίμωση, με Εκπροσώπους Μεγάλων Πτηνοτροφικών Μονάδων της Χώρας, με θέμα τις ληξιπρόθεσμες οφειλές - των πτηνοτροφικών επιχειρήσεων - των εγγυημένων από τo Ελληνικό Δημόσιο Δάνεια
Συνάντηση – Σύσκεψη του Προέδρου του Επιμελητηρίου Εύβοιας, κου Παναγιώτη Σίμωση, με Εκπροσώπους Μεγάλων Πτηνοτροφικών Μονάδων της Χώρας, πραγματοποιήθηκε την Τέταρτη 3 Απριλίου 2013. Η Συνάντηση έλαβε χώρα στο Επιμελητήριο, με αποκλειστικό σκοπό την συζήτηση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές - των πτηνοτροφικών επιχειρήσεων - των εγγυημένων από τo Ελληνικό Δημόσιο Δάνεια, σύμφωνα με τα τελευταία οικονομικά δεδομένα.

Το Επιμελητήριο Εύβοιας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ευβοίας, συνδιοργάνωσαν την Κυριακή 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013, Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα:
«ΕΠΙΛΕΓΩ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ»
Το Επιμελητήριο Εύβοιας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ευβοίας, συνδιοργάνωσαν την Κυριακή 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013, στο Ξενοδοχείο Λούσυ, σε μια κατάμεστη αίθουσα από μαθητές, Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα «ΕΠΙΛΕΓΩ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ». Σκοπός της Ημερίδας ήταν η ενημέρωση για τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στην εκπαίδευση μετά τις πρόσφατες εξελίξεις με την επιβολή του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ», οι οποίες αλλάζουν σημαντικά θέματα της ελληνικής εκπαίδευσης, όπως τον αριθμό και τις ειδικότητες των σχολών, των αριθμό και την κατανομή των εισακτέων και εν τέλη την συνολική διαμόρφωση ολόκληρου του μηχανογραφικού. Η ενημέρωση για τα δεδομένα που επέφερε το νέο κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον στην εκπαίδευση και στην εργασία.

Ημερίδα Ενημέρωσης του Επιμελητηρίου Εύβοιας, στο Αλιβέρι, για το πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ»
 
Το Επιμελητήριο Εύβοιας σε συνεργασία με την ΑΝ.ΔΙΑ. Στερεάς Ελλάδας (Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Προγράμματος) διοργάνωσαν ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ την Τέταρτη 20/03/2013 στο Αλιβέρι, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου Αλιβερίου, για το πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ». Το πρόγραμμα αφορά επιχειρήσεις Υφιστάμενες-Νέες-Νεοσύστατες και υπό σύσταση Μεσαίες, Μικρές και Πολύ Μικρές επιχειρήσεις.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παναγιώτης Σίμωσης και ο Β΄ Αντιπρόεδρος Ιωάννης Σταθόπουλος συμμετείχαν στις εργασίες της 32ης Γενικής Συνέλευσης του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν)
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παναγιώτης Σίμωσης και ο Β΄ Αντιπρόεδρος Σταθόπουλος Ιωάννης συμμετείχαν στις εργασίες της 32ης Γενικής Συνέλευσης του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν), που πραγματοποιήθηκαν στην έδρα του Ομίλου στη Χίο το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013, με κύρια θέματα συζήτησης: α) «Μεταφορές στις νησιωτικές περιοχές» και β) «Θεματικός τουρισμός στο νησιά». Παρουσιάστηκαν τα προβλήματα των θαλάσσιων εμπορικών και επιβατικών μεταφορών στα νησιά και τις πιθανές λύσεις για την αντιμετώπισή τους. Επίσης, τονίστηκε η σπουδαιότητα ανάπτυξης των θεματικών μορφών τουρισμού για τα νησιά, για την διατήρηση της τοπικής κουλτούρας, την προστασία του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος, αλλά και με την αποφυγή της χρήσης υπηρεσιών μαζικού τουρισμού, που έχουν ανάγκη τα νησιά για να διατηρήσουν και διαφυλάξουν την φυσιογνωμία τους. Ομόφωνα αποφασίστηκαν στο θέμα αυτό τα ακόλουθα : 1. Υιοθέτηση πρότασης του Επιμελητηρίου Μαγνησίας για δημιουργία πλατφόρμας για τα λιμάνια κρουαζιέρας της Ελλάδας , αντίστοιχη της Cruise Turkiye αλλά και Ιταλικής πλατφόρμας. 2. Πρόταση του Προέδρου του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. κ. Θ. Καλογρίδη για το 1ο ΠΛΩΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΙΓΑΙΟΥ «Πολιτισμός – γαστρονομία – τουρισμός 4 εποχές».
Επίσης ομόφωνα αποφασίστηκε να προχωρήσει ο ΕΟΑΕΝ σε παρεμβάσεις προς τα αρμόδια Υπουργεία με σκοπό: α) την εξυπηρέτηση των νησιών στις περιπτώσεις απεργιακών κινητοποιήσεων της Π.Ν.Ο., με την διασφάλιση δρομολόγησης πλοίων με προσωπικό ασφαλείας, β) την επανεκκίνηση στα νησιά του προγράμματος φωτοβολταϊκά στις στέγες, που ουσιαστικά πάγωσε με την αριθμ. 2317/10-08-12 απόφαση του Υφυπουργού Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, γ) την μη κατάργηση στα νησιά των Περιφερειακών Υπηρεσιών Τουρισμού, και την ένταξή τους στις οργανωτικές δομές των αιρετών Περιφερειών και γ) την ρύθμιση των οφειλών των νησιωτικών επιχειρήσεων στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Τέλος διεξήχθηκαν αρχαιρεσίες για την εκλογή ενός νέου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου να συμπληρωθεί η κενωθείσα θέση του 9μελούς Δ.Σ. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου εκλέχθηκε ο κ. Μαρκομιχάλης Δημήτριος, ο οποίος είναι και Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και αναπληρωματικός εξελέγη ο κ. Ι. Παναγιωτίδης ο οποίος είναι και Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο κο Σίμωση Παναγιώτη και Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Εύβοιας είχε ο Πρόεδρος του νεοσύστατου κόμματος ΝΕΑ ΜΕΡΑ κος Χρήστος Ζώης. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν και Εκπρόσωποι των Παραγωγικών Τάξεων του Νομού
Συνάντηση με τον Πρόεδρο και Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Εύβοιας είχε ο Πρόεδρος του νεοσύστατου κόμματος ΝΕΑ ΜΕΡΑ κος Χρήστος Ζώης, την Παρασκευή 12 Απριλίου 2013, στο πλαίσιο επίσκεψης του στην Χαλκίδα. Κύριο θέμα συζήτησης, κατά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε και στην οποία παραβρέθηκαν και Εκπρόσωποι των Παραγωγικών Τάξεων του Νομού, αποτέλεσε το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Νομός Ευβοίας και η Ευβοϊκή επιχειρηματική κοινότητα, μέσα στο γενικότερο δυσμενές περιβάλλον που διαμορφώθηκε από την οικονομική κρίση.

Το Επιμελητήριο επιχορηγεί τα περίπτερα των μελών του που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην 47η Έκθεση Λαμίας

Το Επιμελητήριο Εύβοιας ενημερώνει τα μέλη του ότι θα επιχορηγήσει την ενοικίαση περιπτέρου 9 τ.μ. για κάθε επιχείρηση, που θα θελήσει να συμμετάσχει στην 47η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.

Η Έκθεση που είναι γενικού ενδιαφέροντος και μπορούν να συμμετάσχουν επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους: μεταποιητικές – εμπορικές – υπηρεσιών – τουριστικές, θα πραγματοποιηθεί από 18 μέχρι 26 Μαΐου 2013, στον εκθεσιακό χώρο της Λαμίας.

Ευκαιρίες πεντάμηνης πρακτικής άσκησης - αλλά και μελλοντικής απασχόλησης σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που θα επιχορηγηθούν για να κάνουν προσλήψεις - «ανοίγουν» για 35.000 άνεργους νέους ηλικίας έως 29 ετών
Ευκαιρίες πεντάμηνης πρακτικής άσκησης -αλλά και μελλοντικής απασχόλησης σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που θα επιχορηγηθούν για να κάνουν προσλήψεις- «ανοίγουν» για 35.000 άνεργους νέους ηλικίας έως 29 ετών. Η «ΗτΣ» παρουσιάζει, μέσα από δέκα ερωτήσεις και απαντήσεις, το νέο πρόγραμμα προϋπολογισμού 130 εκατ. ευρώ που προκήρυξαν ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και η γενική γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Άννα Δαλλαπόρτα στο πλαίσιο της δράσης για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων. Αντίστοιχο πρόγραμμα αναμένεται μέσα στον επόμενο μήνα και για τον κλάδο του τουρισμού με πρόβλεψη να «καλυφθούν» άλλες 10.000 θέσεις.
ΠΗΓΗ: Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ, 6-7/04/2013

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

Ελ. Βενιζέλου 12 - 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452 , 2221022885 , 2221023510 - Fax: 2221080918
E-mail: epimevia@hol.gr, info@eviachamber.gr, www.eviachamber.gr
©2013 Evia Chamber