Χαλκίδα 13 . 12 . 2013
Ο Πρόεδρος κος Παναγιώτης Σίμωσης, το Διοικητικό Συμβούλιο και το Προσωπικό του Επιμελητηρίου Εύβοιας, σας εύχονται Καλά Χριστούγεννα, Ευτυχισμένο, Δημιουργικό και Ελπιδοφόρο το Νέο Έτος.

Ενημερωτική Ημερίδα για το πρόγραμμα «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΜΕ».
Το Επιμελητήριο Εύβοιας σε συνεργασία με την ΑΝΔΙΑ & την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διοργάνωσε Ενημερωτική Ημερίδα για τους ενταγμένους επιχειρηματίες και τους δυνητικά δικαιούχους του προγράμματος «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΜΕ». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013, στη Χαλκίδα, στην αίθουσα διαλέξεων του Επιμελητηρίου Ευβοίας και συγκέντρωσε το πραγματικό ενδιαφέρον των παρευρισκομένων που την παρακολούθησαν.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

Κοινή δράση του Δήμου Χαλκιδέων με το Επιμελητήριο Εύβοιας;

Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων σε κοινή προσπάθεια με το Επιμελητήριο Ευβοίας, στα πλαίσια του προγράμματος "Κοινωνικές δομές άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Χαλκιδέων - Συνεργεία" με φορείς το Εργατικό Κέντρο Ευβοίας, την Πανευβοϊκή Φιλόπτωχο Αδελφότητα, τον Σύλλογο Πολυτέκνων Χαλκιδέων και Περιχώρων και την Εταιρεία Νόσου Alzheimer στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013 με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απευθύνεται στις επιχειρήσεις του τόπου μας, προκειμένου να ενημερωθούν για τις λειτουργίες και δράσεις του προγράμματος.

Το Επιμελητήριο Εύβοιας διοργάνωσε Φορολογική Ημερίδα για τους Επιχειρηματίες.
Το Επιμελητήριο Εύβοιας στο πλαίσιο της συνεχούς έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης των επαγγελματιών, σε επίκαιρα σημαντικά θέματα, διοργάνωσε Φορολογική Ημερίδα, την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 18.30 στο Μέγαρο Επιμελητηρίου. Κύριο θέμα συζήτησης ήταν, οι ψηφισθέντες φορολογικοί νόμοι για τις επιχειρήσεις για τα έτη 2013 και 2014. Εισηγητής της Ημερίδας - που συγκέντρωσε το πραγματικό ενδιαφέρον των επιχειρηματιών - ήταν ο διακεκριμένος Φοροτεχνικός κος Ευάγγελος Αμπελιώτης, που συνέβαλε στην επίτευξη των καλύτερων αποτελεσμάτων. Οι συμμετέχοντες στις εργασίες της ημερίδας είχαν την ευκαιρία να υποβάλλουν κρίσιμα ερωτήματα στον κο Αμπελιώτη και να ζητήσουν διάφορες διευκρινήσεις κυρίως για τους φορολογικούς νόμους. Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο πρώην Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κος Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Μιχάλης Σίδερης και πολλοί εκπρόσωποι Επαγγελματικών Φορέων.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Παναγιώτης Σίμωσης απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό, ανέφερε ότι το Επιμελητήριο Εύβοιας, μέσα σε αυτό το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, προσπαθεί καθημερινά μέσα από συντονισμένη σειρά δράσεων να προστατέψει και να προασπίσει, στο μέτρο πάντοτε του δυνατού, την επιχειρηματικότητα. Προσπαθεί να δημιουργήσει και να αξιοποιήσει κάθε πρωτοβουλία και κάθε δυνατότητα που θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανάκαμψη και στην ανάπτυξη των ευβοϊκών επιχειρήσεων. Την άρτια διοργάνωση της εποικοδομητικής εκδήλωσης συντόνισε και υποστήριξε ο κος Βασίλειος Βαρελάς, Μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου.

Διαμαρτυρία του Επιμελητηρίου Εύβοιας για την ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ για τον Λογαριασμό Παιδικών Κατασκηνώσεων
Με επιστολή του Πρόεδρου Παναγιώτη Σίμωση - προς τον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ιωάννη Βρούτση – το Επιμελητήριο Εύβοιας ζητά την άμεση κατάργηση της υποχρέωσης των εργοδοτών να καταβάλουν έως τις 29.11.2013, την εισφορά των 20 ευρώ ανά εργαζόμενο, για τον ειδικό λογαριασμό παιδικών κατασκηνώσεων.
Διοργάνωση του 3ου ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟΥ ΕΞΑΓΩΓΙΚΟΥ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ
Το Επιμελητήριο Εύβοιας ενημερώνει τα μέλη του ότι το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο ανάγγειλε την διοργάνωση του 3ου Ελληνορωσικού Εξαγωγικού Συμποσίου "Προωθώντας Ελληνικά προϊόντα στην ρωσική αγορά" . Το Συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 25-26 Ιανουαρίου 2014. Το 3ο Ελληνορωσικό Εξαγωγικό Συμπόσιο πραγματοποιείται παράλληλα και μαζί με την Έκθεση τροφίμων και ποτών «ΕΞΠΟΤΡΟΦ-2014», μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις που είναι αφιερωμένη στις εταιρίες και στους επαγγελματίες του κλάδου.

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Εύβοιας στο Οικονομικό Φόρουμ του ΕΥΡΩΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ
Το Επιμελητήριο Εύβοιας συμμετείχε στις εργασίες της 114ης Γενικής Συνέλευσης των Ευρωεπιμελητηρίων που έλαβε χώρα στην Κωνσταντινούπολη από 16 έως 17 Οκτωβρίου 2013. Το Επιμελητήριο εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κος Σίμωσης Παναγιώτης, ο Α’ Αντιπρόεδρος κος Γεροντίτης Ιωάννης και ο Οικονομικός Επόπτης κος Κούκουζας Ευάγγελος.

Στο Οικονομικό Φόρουμ συμμετείχαν με εκπροσώπους τους, Επιμελητήρια από 45 χώρες, πολλά επαγγελματικά στελέχη κορυφαίων επιχειρήσεων και εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού χώρου. Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης διεξήχθη εκτεταμένος διάλογος για τον τρόπο λειτουργίας των Επιμελητηρίων αλλά κυρίως για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Επισημάνθηκε από τους εκπροσώπους των Επιμελητηρίων, η ανάγκη τόνωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω του χαμηλότοκου τραπεζικού δανεισμού και της ενίσχυσης της εξωστρέφειας και της καινοτομίας. Κατά τη διάρκεια του Φόρουμ οι Εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Εύβοιας είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με σημαντικά στελέχη του Επιμελητηριακού και Επιχειρηματικού χώρου.

Το Επιμελητήριο Εύβοιας και η Ένωση Φοροτεχνικών Ν. Εύβοιας διοργάνωσαν Ενημερωτικό Φορολογικό Σεμινάριο
Το Επιμελητήριο Εύβοιας και η Ένωση Φοροτεχνικών Ν. Εύβοιας συνδιοργάνωσαν Ενημερωτικό Φορολογικό Σεμινάριο την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 17:00 στο Μέγαρο Επιμελητηρίου, στο πλαίσιο της έγκυρης ενημέρωσης των επαγγελματιών του χώρου σε θέματα που τους απασχολούν. Κύρια θέματα ανάπτυξης και συζήτησης ήταν, ο Κώδικας φορολογίας εισοδήματος 2013-2014, και τα Πρόστιμα. Αναπτύχτηκαν ωστόσο και άλλα σημαντικά Επίκαιρα Θέματα που επικέντρωσαν το ενδιαφέρον του κοινού. Εισηγητής - του πολύ επιτυχημένου Σεμιναρίου το οποίο συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πολλών φοροτεχνικών που κατέκλισαν την αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου - ήταν ο διακεκριμένος καθηγητής κος Σταματόπουλος Δημήτριος, που συνέβαλε τα μέγιστα στην επίτευξη των ευκταίων αποτελεσμάτων. Σημαντικότατη επίσης η συμβολή του κου Βασίλειου Βαρελά, Μέλους του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου που συντόνισε και υποστήριξε την όλη εκδήλωση.
Υλοποίηση Σεμιναρίων ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και ΕΦΕΤ από το Επιμελητήριο Εύβοιας
Το Επιμελητήριο Εύβοιας υλοποίησε 3 σεμινάρια τεχνικών ασφαλείας στη Σκύρο (2 Κατηγορίας και 1 Κατηγορίας) και πέντε στη Κάρυστο( 4 Κατηγορίας και 1 Β Κατηγορίας). Τα σεμινάρια διενεργήθηκαν με πιστοποιημένους εκπαιδευτές επιλεγμένους από την αντίστοιχη βάση του Υπουργείου Απασχόλησης. Σημειώνεται επίσης ότι στην Ιστιαία έχουν ήδη διεξαχθεί 3 σεμινάρια ΛΑΕΚ 1-25. Εξάλλου άμεσα θα ξεκινήσει η υλοποίηση 5-6 σεμιναρίων Τεχνικών Ασφαλείας και ΕΦΕΤ στη Χαλκίδα, στο κτίριο του Επιμελητηρίου.

Το Επιμελητήριο Εύβοιας με στόχο την ανάδειξη του ευβοϊκού κρασιού υπέβαλλε Πρότασης Συμμετοχής στο Πρόγραμμα “ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΟΙΝΟΥ ΣΕ ΤΡΙΤΕΣ ΧΩΡΕΣ”
Το Επιμελητήριο Εύβοιας στο πλαίσιο της συνεχούς του πρωτοβουλίας για την ανάπτυξη των ευβοϊκών επιχειρήσεων, την προώθηση των ευβοϊκών προϊόντων αλλά και την ενδυνάμωση της ευβοϊκής επιχειρηματικής εξωστρέφειας, υπέβαλλε πρόταση συμμετοχής στο πρόγραμμα ΄΄ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΟΙΝΟΥ ΣΕ ΤΡΙΤΕΣ ΧΩΡΕΣ ΄΄ Αναμένοντας τα αποτελέσματα, το Επιμελητήριο μέσα από αυτό το πρόγραμμα και έχοντας τη συμμετοχή 6 ευβοϊκών οινοποιείων, θα έχει τη δυνατότητα να αναδείξει και να προωθήσει τους οίνους ΠΓΕ Ευβοίας σε ΗΠΑ, Κίνα και Ελβετία με δεδομένο ότι υπάρχει επαρκής διαθεσιμότητα προϊόντων αλλά και τέτοια ποιοτικά χαρακτηριστικά των οίνων ώστε να ικανοποιούνται οι απαιτήσεις των αγορών των εν λόγω χωρών μακροπρόθεσμα και μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.
Διοργάνωση του 2ου Μαθητικού Διαγωνισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την Επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία.
Σε συνέχεια της πολύ επιτυχούς υλοποίησης του 1ου Μαθητικού Διαγωνισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την Επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία, (σχετική φωτογραφία) έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία της υλοποίησης του 2ου Μαθητικού διαγωνισμού για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Το Επιμελητήριο Ευβοίας θα αναλάβει την υλοποίηση της δράσης σε συνεργασία με τα υπόλοιπα Επιμελητήρια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Σημειώνεται ότι την περσινή χρονιά μαθητής από την Εύβοια έλαβε το πρώτο βραβείο. Την διοργάνωση του μαθητικού διαγωνισμού συντονίζει ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Γιάννης Γεροντίτης σε συνεργασία με την υπηρεσία.

Το Επιμελητήριο Εύβοιας ενίσχυσε το Πυροσβεστικό Σώμα Χαλκίδας μετά την κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς.
Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς - που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Εύβοιας - για την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος Χαλκίδας και συγκεκριμένα για την αγορά των ελαστικών τριών οχημάτων του Πυροσβεστικού Σώματος Χαλκίδας. Δυνάμει της με αριθμό 2.982/31-10-2013 πράξης κλήρωσης της συμβολαιογράφου Χαλκίδας Μαριάνθης Χρήστου ΝΙΚΟΛΑΚΗ και ενώπιόν της, διενεργήθηκε στα γραφεία του Επιμελητηρίου Ευβοίας (επί της Λεωφόρου Βενιζέλου αριθμός 12 και στον α΄ όροφο αυτών), στις 31-10-2013 και ώρα 7.00 μ. μ., η κλήρωση των δώρων.
H ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ KAI H ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ εξασφάλισαν για τα μέλη τους Δωρεάν προληπτικό καρδιαγγειακό έλεγχο.

Το Επιμελητήριο Εύβοιας σας ενημερώνει ότι οι Ομοσπονδίες μας (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ και ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ) εξασφάλισαν για τα μέλη τους Δωρεάν προληπτικό καρδιαγγειακό έλεγχο, που περιλαμβάνει και εξετάσεις αίματος (σάκχαρο, χοληστερίνη, HDL).

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

Ελ. Βενιζέλου 12 - 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452 , 2221022885 , 2221023510 - Fax: 2221080918
E-mail: epimevia@hol.gr, info@eviachamber.gr, www.eviachamber.gr
©2013 Evia Chamber