Σε περίπτωση που το newsletter δεν εμφανίζεται σωστά πατήστε εδώ.

Χαλκίδα 24 . 01 . 2014
Πρόσκληση.

Το Επιμελητήριο Εύβοιας διοργάνωσε Ενημερωτική Ημερίδα για τους σύγχρονους τρόπους χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων .
Το Επιμελητήριο Ευβοίας σε συνεργασία με το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ Α.Ε.) διοργάνωσε την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014, Ημερίδα Ενημέρωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, για τους σύγχρονους τρόπους χρηματοδότησης με τίτλο «ΕΤΕΑΝ ως σύγχρονος χρηματοπιστωτικός Θεσμός για την ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και οι Ενεργές Δράσεις του». Συντονιστής της εκδήλωσης - εκ μέρους του Επιμελητηρίου - ήταν ο B΄ Αντιπρόεδρος κος Γιάννης Σταθόπουλος.
Για να δείτε την επιστολή κάντε κλικ εδώ.

Επιστολή διαμαρτυρίας - ΣΤΗΝ ΚΕΕΕ – του Πρόεδρου του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Π. Σίμωση

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευβοίας κ. Παναγιώτης Σίμωσης απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων και σε όλα τα Επιμελητήρια της Χώρας σχετικά με το μέλλον του Επιμελητηριακού θεσμού.
Για να δείτε την επιστολή κάντε κλικ εδώ. 1. 2.

Απονομή των βραβείων στους Ευβοιώτες μαθητές που συμμετείχαν στον 1ο Περιφ. Μαθητικό Διαγωνισμό για την επιχειρηματικότητα
Πραγματοποιήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2013 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Ευβοίας εκδήλωση για την απονομή βραβείων στους Ευβοιώτες μαθητές Λυκείου που συμμετείχαν στον 1ο Περιφερειακό Μαθητικό Διαγωνισμό για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία. Η όλη εκδήλωση συνδιοργανώθηκε σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ευβοίας και το ΚΕΣΥΠ Χαλκίδας. Η εκδήλωση είχε διπλό σκοπό καταρχήν την βράβευση των συμμετεχόντων μαθητών και σχολείων του περσινού Μαθητικού Διαγωνισμού και κατά δεύτερον την ενημέρωση για τον 2ο Περιφερειακό Μαθητικό Διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί στη Χαλκίδα.
Για να διαβάσετε το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.
Για να δείτε τη φώτο Νο1 κάντε κλικ εδώ.
Για να δείτε τη φώτο Νο2 κάντε κλικ εδώ.
Για να δείτε τη φώτο Νο3 κάντε κλικ εδώ.
Για να δείτε τη φώτο Νο4 κάντε κλικ εδώ.
Για να δείτε τη φώτο Νο5 κάντε κλικ εδώ.
Για να δείτε τη φώτο Νο6 κάντε κλικ εδώ.

To Σωματείο Αλληλοβοήθειας Μελών του Επιμελητηρίου Εύβοιας πραγματοποίησε BAZZAR αγάπης & ενίσχυσης.
To Σωματείο Αλληλοβοήθειας Μελών του Επιμελητηρίου Εύβοιας πραγματοποίησε στις 4 & 5 Ιανουαρίου 2014 bazzar αγάπης & ενίσχυσης - με Ευβοϊκά Προϊόντα - στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Χαλκιδέων. Η όλη εκδήλωση τέλεσε υπό την Αιγίδα του Επιμελητηρίου Εύβοιας, με αποκλειστικό σκοπό την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας για την Επείγουσα Μεταμόσχευση ήπατος σε Μικρό Συμπολίτη μας.
Για να διαβάσετε το δελτίο τύπο κάντε κλικ εδώ.
Μέτρο 123 Α Μεταποίηση και Εμπορία Γεωργικών Προϊόντων - Χρηματοδότηση από 20% έως 65%
Το πρόγραμμα ΄΄ Μέτρο 123 Α Μεταποίηση και Εμπορία Γεωργικών Προϊόντων ΄΄, αποτελεί νέα σημαντική ευκαιρία χρηματοδότησης από 20% έως 65% στους τομείς της μεταποίησης και εμπορίας γεωργικών προϊόντων για την επόμενη τριετία, με βασικό στόχο τη διευκόλυνση, τη βελτίωση και τον εξορθολογισμό της μεταποίησης και εμπορίας των πρωτογενών γεωργικών προϊόντων, συμβάλλοντας έτσι στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων αυτών.
Για να διαβάσετε το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ

Εμπορικό Σήμα Βυτιοφόρων Οχημάτων και Πλωτών Εφοδιαστικών Μέσων Μεταφοράς Πετρελαιοειδών Προϊόντων
Για να διαβάσετε το έγγραφο του Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κάντε κλικ εδώ
Αποφυγή κατάσχεσης με πληρωμή "ΕΝΑΝΤΙ"
Οι εφορίες δεν θα προχωρούν σε κατασχέσεις καταθέσεων, εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων για μικρού και μεσαίου ύψους ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, εφόσον οι οφειλέτες ανταποκρίνονται στην τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων τους, έστω και με μικρές άτυπες μηνιαίες καταβολές «έναντι». Με την κατάργηση των ταμείων στις εφορίες, όλοι οι φόροι εξοφλούνται αποκλειστικά στις τράπεζες και τα ΕΛΤΑ, με εκτύπωση της ταυτότητας οφειλής μέσω του συστήματος Τaxis. ΠΗΓΗ:ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ

ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2014 ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ
Την έναρξη πλήρους λειτουργίας του Ηλεκτρονικού Περιβαλλοντικού Μητρώου (ΗΠΜ) προωθεί για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα το ΥΠΕΚΑ, στο πλαίσιο της επίτευξης των στόχων του ν. 4014/2011, ενώ όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση ο αριθμός μελετών για περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων έχει μειωθεί από 21.500 μελέτες ετησίως (στοιχεία 2005-2009) σε περίπου 2.400, ενώ τα οφέλη για την οικονομία διαμορφώνονται στα 85 εκατ. ευρώ.
ΠΗΓΗ:ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ
ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες θα πρέπει κάθε μήνα να υποβάλουν ηλεκτρονικά τα στοιχεία για όλες τις συναλλαγές τους. Σύμφωνα με τη νέα φορολογική νομοθεσία, για τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται από 1ης Ιανουαρίου 2014 υπάρχει η υποχρέωση για όλες τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες να υποβάλουν κάθε μήνα καταστάσεις φορολογικών στοιχείων για διασταύρωση πληροφοριών.
ΠΗΓΗ:ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΛΑΪΚΗΣ
«Οι επαγγελματικές άδειες πωλητών λαϊκών αγορών είναι προσωποπαγείς και αμεταβίβαστες». Αυτό διευκρινίζεται σε εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, με την οποία απαντώνται τα σχετικά ερωτήματα που δέχεται το τελευταίο διάστημα η υπηρεσία. Ωστόσο …..
ΠΗΓΗ:ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ.
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

Ελ. Βενιζέλου 12 - 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452 , 2221022885 , 2221023510 - Fax: 2221080918
E-mail: epimevia@hol.gr, info@eviachamber.gr, www.eviachamber.gr
©2014 Evia Chamber