Σε περίπτωση που το newsletter δεν εμφανίζεται σωστά πατήστε εδώ.

Χαλκίδα 28 . 2 . 2014
Η Αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν κατά την μεταβίβαση των οικογενειακών επιχειρήσεων στην επόμενη γενεά. Σε ΗΜΕΡΙΔΑ που συνδιοργανώνουν το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ και ο ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ LEADER ΠΑΑ ΚΑΙ LEADER ΑΛΙΕΙΑΣ
Το Τοπικό Πρόγραμμα Leader ΠΑΑ Κεντρικής Εύβοιας απευθύνεται σε ευρεία γκάμα δυνητικών δικαιούχων (ιδιώτες επενδυτές, γεωργούς, νομικά πρόσωπα κλπ). Επιπλέον παρέχει ένα σημαντικό πλήθος δράσεων αγροτικής ανάπτυξης, δημιουργίας – εκσυγχρονισμού επιχειρήσεων, δικτύωσης επιχειρήσεων.
Το πρόγραμμα Leader Αλιείας (Εύβοιας) έχει ύψος 4.690.000 ευρώ, αφορά περιοχές της Εύβοιας αλλά και της Σκύρου – και όχι μόνο τα κέντρα - περιλαμβάνει ευρύτερες δράσεις ελεύθερης αλιείας, εκτροφής, μεταποίησης κ.α. που ξεφεύγουν από τις καθιερωμένες, όπως δράσεις για εναλλακτικό τουριστικό τομέα, αλιευτικό τουρισμό και γαστρονομία που θα υποστηρίξουν την αλιευτική διαδικασία και παραγωγή.
Το ποσοστό επιδότησης μπορεί να ανέλθει σε ποσοστό 40% στο Πρόγραμμα Leader ΠΑΑ και ως 60% στο Πρόγραμμα Leader Αλιείας. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων για το Leader ΠΑΑ είναι η 02/04/2014 και για το Leader Αλιείας η 12/05/2014. Οι προσκλήσεις των παραπάνω προγραμμάτων μπορούν να βρεθούν στους παρακάτω συνδέσμους:
Leader ΠΑΑ : evialeaderpaa.gr.
Leader Αλιείας : evialeaderalieias.gr.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ:ΤΡΟΠΟΙ
ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΔΙΑ ΜΕΣΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

Στα πλαίσια του προγράμματος «Leonardo Da Vinci» με τίτλο Σχεδίου «Σύγχρονοι τρόποι προβολής/ διαφήμισης δια Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης» το Επιμελητήριο Εύβοιας διοργανώνει εκπαιδευτική αποστολή στην ΑΓΓΛΙΑ για 13 διανυκτερεύσεις 28 Απριλίου έως  11 Μάιου 2014 για 30 συμμετέχοντες. Στην αποστολή θα συμμετέχουν επιχειρηματίες και εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις του Νομού Ευβοίας που ενδιαφέρονται για το αντικείμενο.
Για να διαβάσετε την ανακοίνωση κάντε κλικ εδώ.
Για να εκτυπώσετε το  ερωτηματολόγιο κάντε κλικ εδώ.


Ο Αντιπρόεδρος Γιάννης Γεροντίτης εκπροσώπησε το Επιμελητήριο Ευβοίας στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής με θέμα τα πρόστιμα της φορολογικής και εργατικής νομοθεσίας

Ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, κος Γιάννης Γεροντίτης εκπροσώπησε το Επιμελητήριο Ευβοίας στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής με θέμα τα εξοντωτικά πρόστιμα της φορολογικής και εργατικής νομοθεσίας για τις μικρές επιχειρήσεις. Στις 20/2/2014 κατόπιν πρωτοβουλίας του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σε αίθουσα της Βουλής, σε συνεργασία με την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής με θέμα τα εξοντωτικά πρόστιμα της φορολογικής και εργατικής νομοθεσίας για τις μικρές επιχειρήσεις.
Για να δείτε το Δελτίο Τύπου κάντε κλικ εδώ.


ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Στις 28/01/2014 πραγματοποιήθηκε διευρυμένη σύσκεψη Φορέων στο Επιμελητήριο Ευβοίας για το θεσπισθέν και ισχύον από 1/1/2014 φορολογικό καθεστώς που δρώντας τιμωρητικά και ισοπεδωτικά οδηγεί στον αφανισμό των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων δηλαδή του κύριου παραγωγικού ιστού της παραγωγικής δραστηριότητας στη χώρα μας. Κοινή απαίτηση των φορέων της Εύβοιας  είναι η ακύρωση ισχύος των νέων ρυθμίσεων που επιβλήθηκαν χωρίς αναπτυξιακή προοπτική  φτάνοντας στα όρια της αντισυνταγματικότητας  (π.χ. παραβίαση της  αρχής της αναλογικότητας).
Για να δείτε το ψήφισμα κάντε κλικ εδώ.

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ … TI ;
Σε Ημερίδα του Επιμελητηρίου Εύβοιας

       Το Επιμελητήριο Εύβοιας διοργάνωσε την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 7.00 μ.μ. στην συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου ενημερωτική ημερίδα με θέμα : ‘’ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ…TI ; ‘’ Η Ημερίδα παρουσίασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο ως προς το θέμα αλλά και όσον αφορά την προσέγγιση του. Άγγιξε με πολύ σεβασμό τον συναισθηματικό κόσμο της γυναίκας και εξ αυτού την σχέση με τα παιδιά, το συντρόφό της, τους συγγενείς και το φιλικό της περιβάλλον.
Για να δείτε το Δελτίο Τύπου κάντε κλικ εδώ.


Το Επιμελητήριο Ευβοίας, βράβευσε Επιφανείς Ευβοϊκές Επιχειρήσεις σε Εορταστική Εκδήλωση κοπής πίτας που συνδιοργάνωσε με την ΟΕΕΒΕ και την ΟΕΣΕ

Το Επιμελητήριο Ευβοίας, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ευβοίας και η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Ευβοίας, συνδιοργάνωσαν με την ευκαιρία του Νέου Έτους, την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014 στο Ξενοδοχείο ‘ΠΕΛΑΓΟΣ’, εορταστική εκδήλωση κοπής πίτας. Στην εκδήλωση,

το Επιμελητήριο Ευβοίας επιβράβευσε την πολύπλευρη προσφορά στην επιχειρηματική δραστηριότητα αλλά και

 

 

την αποδοτικότητα και το ήθος στον Δημόσιο Τομέα, απονέμοντας τα αντίστοιχα βραβεία.

 

 

 

 

 

Για να δείτε το Δελτίο Τύπου κάντε κλικ εδώ.

Ημερίδα του Επιμελητηρίου : «Η Συμβολή και οι Ευκαιρίες του Πρωτογενούς Τομέα στην Ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας» Ο κ. Σίμωσης πρότεινε την δημιουργία Γεωργικού Τμήματος στα Επιμελητήρια.

ΤΤο Επιμελητήριο της Εύβοιας θεωρώντας τον Πρωτογενή Τομέα ως την σημαντικότερη βιομηχανία που διαθέτει η χώρα μας και τμε στόχο την υποστήριξη και την ανάπτυξή του, διοργάνωσε την Δεύτερα 17/02/2014 ημερίδα με θέμα :

‘Η Συμβολή και οι Ευκαιρίες του Πρωτογενούς Τομέα στην Ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας’. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτης Σίμωσης

 

 

πρότεινε για μία ακόμη φορά την δημιουργία Γεωργικού Τμήματος στα Επιμελητήρια για την ανάπτυξη του Πρωτογενούς Τομέα.

 

 

 

 

 

Για να δείτε το Δελτίο Τύπου κάντε κλικ εδώ.


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ EYBOIAΣ

Tην Τετάρτη 5  Φεβρουαρίου  2014,  στο Επιμελητήριο Εύβοιας, συναντήθηκαν Εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Εύβοιας, της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας και της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας, με Εκπροσώπους της  Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Εύβοιας, για την πραγματοποίηση σύσκεψης με θέματα συζήτησης : Προώθηση του Σχολικού Τουρισμού στην Εύβοια - Διοργάνωση δωρεάν μετρήσεων κύφωσης και σκολίωσης σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Εύβοιας - Ενημέρωση για τον Μαθητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας.
Για να δείτε το Δελτίο Τύπου κάντε κλικ εδώ.

ΝΕΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΝΟΥΣ ΠΟΠ & ΠΓΕ

Νέο νομικό πλαίσιο για την αναγνώριση, προστασία και τον έλεγχο των οίνων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) εισάγει Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθ. Τσαυτάρης.
Δείτε περισσότερα εδώ


Η ΠΡΩΤΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

Με ιδιωτική πρωτοβουλία ξεκινάει ο θεσμός των farmer’s market στην Ελλάδα, καθώς οι καθυστερήσεις στην ψήφιση του αγροτικού πολυνομοσχεδίου, στο οποίο περιλαμβάνεται η σχετική τροπολογία-πλαίσιο των «αγορών παραγωγών» επιτρέπει μόνο την πιλοτική λειτουργία τους. ΠΗΓΗ : NΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ  Δείτε περισσότερα εδω 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ : ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Το ρόλο της ευρωπαϊκής «ομπρέλας» προστασίας στα ελληνικά γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα και ειδικά σε αυτά με σήμανση Προϊόντος Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) φιλοδοξεί να παίξει ο νέος κανονισμός για την Εμπορική Επιβολή (Trade Enforcement). Με την εφαρμογή του κανονισμού, η Ε.Ε. θα μπορεί να εγκαλεί και να τιμωρεί με τη λήψη μέτρων κάθε τρίτη χώρα η οποία παραβιάζει υποχρεώσεις που απορρέουν από διεθνείς, πολυμερείς και διμερείς εμπορικές συμφωνίες που έχει συνάψει, στις οποίες συμμετέχει και η Ευρωπαϊκή Ένωση. ΠΗΓΗ:ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ    Δείτε περισσότερα εδω 


   
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

Ελ. Βενιζέλου 12 - 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452 , 2221022885 , 2221023510 - Fax: 2221080918
E-mail: epimevia@hol.gr, info@eviachamber.gr, www.eviachamber.gr
© 2014 Evia Chamber