Χαλκίδα 1 . 8 . 2013

ΝΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΓΕΜΗ

H Κεντρική Υπηρεσία ΓΕΜΗ της ΚΕΕ ανακοινώνει ότι, θέτει στη διάθεση των εταιρειών μια νέα Υπηρεσία για «Ηλεκτρονικής Υποβολής Δικαιολογητικών», τα οποία κατά περίπτωση απαιτούνται για την καταχώριση μεταβολών και στοιχείων των εταιρειών στο ΓΕΜΗ. Τεχνικές Πληροφορίες διαθέσιμες στο τηλ. 210-3392440 της Κεντρικής Υπηρεσίας ΓΕΜΗ. Οποιαδήποτε άλλη πληροφορία διαθέσιμη στα οικεία Επιμελητήρια. Η πρόσβαση στην εφαρμογή γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: http://www.businessportal.gr/. Άμεσα διαθέσιμες είναι οι αιτήσεις  για υποβολή δικαιολογητικών α) οικονομικών καταστάσεων (ισολογισμών κλπ) και β) αλλαγής διευθύνσεως γραφείων.


ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΟΠ/ΠΓΕ ΣΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ(ΓΕΡΜΑΝΙΑ,ΣΟΥΗΔΙΑ,ΦΙΛΑΝΔΙΑ,ΤΣΕΧΙΑ)

Σας ενημερώνουμε ότι το Επιμελητήριο Εύβοιας και η ΚΕΕΕ συμμετέχουν στο πρόγραμμα «ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΟΠ/ΠΓΕ ΣΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ (ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΣΟΥΗΔΙΑ, ΦΙΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΧΙΑ)» το οποίο αφορά στην προβολή και στην προώθηση προϊόντων ΠΟΠ/ΠΓΕ και ειδικότερα των παρακάτω κατηγοριών σε σημαντικές ευρωπαϊκές αγορές.
Για να διαβάσετε το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.


ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ Φ.Π.Α ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ

Την ικανοποίησή του, εκφράζει το τμήμα Υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Εύβοιας για την ανακοίνωση της κυβέρνησης αναφορικά με την μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση από 23% στο 13%.
Για να διαβάσετε το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΟΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΕΕΕ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

Θέματα της αγοράς, όπως η ανάπτυξη και οι αναγκαίες δράσεις που πρέπει να αναληφθούν για την αποκατάσταση της ρευστότητας, καθώς επίσης και το μέλλον τοθ Επιμελητηριακού Θεσμού, συζητήθηκαν στη συνάντηση της Διοίκησης της ΚΕΕΕ με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Κωστή Χατζηδάκη.
Για να διαβάσετε το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.


Υπογραφή απόφασης προκήρυξης για τη δράση:

"Εκσυγχρονισμός πρατηρίων υγρών καυσίμων"

 

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς, υπέγραψε την απόφαση που προκηρύσσει δράση με τίτλο «ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΑΤΗΡΙΩΝ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ», με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 30.000.000 €,  που θα καλύπτει το σύνολο της χώρας.
Για να διαβάσετε το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.


Προδημοσίευση του Προγράμματος

"Εξωστρέφεια-Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων ΙΙ"

Ενισχύσεις με στόχο το σχεδιασμό, την παραγωγή και την προώθηση προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού, που φθάνουν μέχρι και σε 55 % του κόστους του επενδυτικού σχεδίου προβλέπει το πρόγραμμα «Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων ΙΙ».  Πρόκειται για τη δεύτερη φάση του συγκεκριμένου προγράμματος, η πρώτη προκήρυξη του οποίου είχε σημειώσει επιτυχία. 
Για να διαβάσετε το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.


ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ

ΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευβοίας κ. Παναγιώτης Σίμωσης, ως μέλος της Ειδικής Επιτροπής που συγκρότησε η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων με τη σύμπραξη ειδικών επιστημόνων, συνέβαλε καθοριστικά στην σύνταξη σχεδίου νομοθετικής ρύθμισης το οποίο παρατίθεται κατωτέρω, με την αιτιολογική έκθεση σχετικά με το θέμα της ανάκτησης των εγγυήσεων του Δημοσίου μετά τις τελευταίες ρυθμίσεις (Νόμος 4151/2013). Σημειώνεται επίσης ότι το Επιμελητήριο Εύβοιας δια του Προέδρου του κ. Παναγιώτη Σίμωση γνωστοποίησε το θέμα με σχετική επιστολή του στους βουλευτές του Νομού μας.
Για να δείτε το έγγραφο της ΚΕΕΕ κάντε κλικ εδώ.


ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΑ ΔΑΝΕΙΑ-ΝΕΩΤΕΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ σε συνεργασία με τους άλλους πυρόπληκτους νομούς που έλαβαν δάνεια, στο πλαίσιο της προσπάθειας του για την συνεχή και έγκυρη ενημέρωση των μελών του και επειδή γνωρίζουμε την αγωνία που διακατέχει όλες τις επιχειρήσεις της Εύβοιας που έχουν πυρόπληκτα δάνεια...
Για να διαβάσετε το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.


Ιταλική τηλεοπτική παραγωγή θα παρουσιάσει το τουριστικό προϊόν της Χαλκίδας

στις οθόνες εκατομμυρίων τηλεθεατών στο εξωτερικό.

Τους συντελεστές της Ιταλικής τηλεοπτικής ταξιδιωτικής παραγωγής «Jump On Board in Grecia, alle Sporadi» υποδέχθηκαν στη Χαλκίδα, έναν από τους σταθμούς του ταξιδιού τους, εκπρόσωποι του Δήμου Χαλκιδέων και του Επιμελητηρίου Εύβοιας. Το τεχνικό συνεργείο και οι πρωταγωνίστριες της ταξιδιωτικής σειράς κατέπλευσαν χθες(Τετάρτη, 19 Ιουνίου) το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου της πόλης, όπου τους υποδέχτηκαν ο Δημοτικός Σύμβουλος - Πρόεδρος της ΔημοτικήςΕπιτροπήςΤουριστικής Προβολής, Κώστας Ρουσόπουλος και ο Επιμελητηριακός Σύμβουλος, Κώστας Μπαρούτας, συνοδευόμενοι από αντιπροσωπία του Λυκείου Ελληνίδων με παραδοσιακές στολές.

Για να κατεβάσετε το πλήρες δελτίο τύπου πατήστε εδω.

Ο Πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν κος Ραχμάν Μουσταφάγιεφ στο Επιμελητήριο Εύβοιας.

 

Το Επιμελητήριο Εύβοιας επισκέφτηκε την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013 ο Πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν, κος Ραχμάν Μουσταφάγιεφ. Κατά την επίσκεψη του Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κο Παναγιώτη Σίμωση και με μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου του Επιμελητηρίου καθώς και με Εκπροσώπους των Τοπικών Φορέων και των Παραγωγικών Τάξεων του Νομού. Τον Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν, συνόδευαν ο Πρόεδρος του Έλληνο-Αζερικού-Εμπορικού και Οικονομικού Επιμελητήριου κος Γεώργιος Παπαδόπουλος και ο Πολιτευτής Ευβοίας κος Ιωάννης Παπαγρηγορίου. Τον Πρέσβη παρουσίασε ο κος Ιωάννης Παπαγρηγορίου – πρωτοβουλία του οποίου πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του πρέσβη - ο οποίος ανέφερε ότι η συνάντηση γίνεται στα πλαίσια της πρωτοβουλίας ανάπτυξης των διμερών σχέσεων των δύο χωρών και ενίσχυσης της συνεργασίας τους σε κάθε δυνατό επίπεδο.   
Για να κατεβάσετε το πλήρες Δελτίο τύπου πατήστε ΕΔΩ


ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Το Επιμελητήριο Ευβοίας σας ενημερώνει για το πρόγραμμα χρηματοδότησης μέσω του ΕΤΕΑΝ πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων στα νησιά. Το πρόγραμμα προβλέπει την παροχή δανείων ύψους από 10.000 έως 30.000 ευρώ για κεφάλαια κίνησης ή/και χρηματοδότηση επενδύσεων, με τετραετή περίοδο αποπληρωμής και σταθερό επιτόκιο 2,8 %. Ειδικά για τις επιχειρήσεις που εδρεύουν σε νησιά με πληθυσμό μικρότερο των 3.100 κατοίκων καθώς και για επενδύσεις που θα γίνουν στα νησιά αυτά από επιχειρήσεις με έδρα οπουδήποτε στην Ελλάδα, το επιτόκιο θα είναι μηδενικό...


Για να διαβάσετε το πλήρες άρθρο πατήστε εδώ


ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

Ελ. Βενιζέλου 12 - 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452 , 2221022885 , 2221023510 - Fax: 2221080918
E-mail: epimevia@hol.gr, info@eviachamber.gr, www.eviachamber.gr
©2013 Evia Chamber