Σε περίπτωση που το newsletter δεν εμφανίζεται σωστά πατήστε εδώ.

Χαλκίδα 2 . 5 . 2014
Συνάντηση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Στ. Ελλάδας κου Ε. Αποστόλου, με τον Πρόεδρο και Μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου Εύβοιας

Συνάντηση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κου Ευάγγελου Αποστόλου, μετά από αίτημα αυτού, με τον Πρόεδρο κο Παναγιώτη Σίμωση και Μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου Εύβοιας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Απριλίου 2014. Κύριο Θέμα συζήτησης, αποτέλεσε το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Νομός Ευβοίας αλλά και η Ευβοϊκή επιχειρηματική κοινότητα, μέσα στο γενικότερο πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στο Νομό και κυρίως από την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελληνική επικράτεια.
Για να δείτε το Δελτίο Τύπου κάντε κλικ εδώ.


Το Επιμελητήριο Εύβοιας, ευχαριστεί θερμά τους Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους του νομού μας, που στέκονται δίπλα στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.
 

Η ΚΕΕΕ προωθεί στην Κυβέρνηση τροπολογία  - η οποία υπογράφεται και υποστηρίζεται ήδη από 185 περίπου Βουλευτές της χώρας, όλων σχεδόν των κομμάτων – για την αποκατάσταση της υποχρεωτικότητας εγγραφής των επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια. Ανάμεσα στους βουλευτές που στηρίζουν έμπρακτα με την υπογραφή τους την βιωσιμότητα των Επιμελητηρίων και συνεπώς το αναπτυξιακό έργο που αυτά επιτελούν, στην οικονομία του τόπου, στην επιχειρηματικότητα και κυρίως στις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, είναι και οι βουλευτές του νομού μας κ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, κ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ και κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ.
Για να διαβάσετε το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.


Συνεργασία Επιμελητηρίου Εύβοιας και ΟΑΕΔ για την καλύτερη διάχυση της πληροφόρησης στους επιχειρηματίες.

Στις 17/4/2014 πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ευβοίας συνάντηση των μελών της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Ευβοίας με την αναπληρώτρια προϊσταμένη του ΟΑΕΔ κ. Σταθοπούλου Πηνελόπη και τον εργασιακό Σύμβουλο κο Δημήτριο Μητάκη, προκειμένου να συζητηθούν θέματα γύρω από την αγορά εργασίας και να αναζητηθούν νέοι τρόποι συνεργασίας μεταξύ των δύο Φορέων, για την καλύτερη διάχυση της πληροφόρησης στους επιχειρηματίες και στους εν δυνάμει επιχειρηματίες, όσον αφορά τα προγράμματα του ΟΑΕΔ.    Η συνάντηση αυτή θα αποτελέσει την απαρχή τακτικών συναντήσεων που θα συντονίζουν την συνεργασία του ΟΑΕΔ και του Επιμελητηρίου Εύβοιας, με στόχο το όφελος της τοπικής κοινωνίας και της τοπικής επιχειρηματικότητας.


Συνέντευξη του Πρόεδρου του Επιμελητηρίου κ. Π. Σίμωση στον Ραδιοφωνικό “Σταθμό της Εκκλησίας”.


Συνέντευξη έδωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτης Σίμωσης στην ραδιοφωνική εκπομπή του Κώστα Παπά «η Εκκλησία που παροικεί στην Χαλκίδα» 89,5 FM του ραδιοφωνικού “Σταθμού της Εκκλησίας στις έδρες των Μητροπόλεων”. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου  αφού αναφέρθηκε στην  ίδρυση του Επιμελητηρίου, στους στόχους και στους σκοπούς δημιουργίας του, επικεντρώθηκε στην σημερινή οικονομική κατάσταση, στην ανεργία, στα προβλήματα, στις προοπτικές  και στην επιχειρηματική δραστηριότητα στη χώρα μας.  
Για να διαβάσετε το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.

 

Ακλόνητα τα Επιμελητήρια στην θέση τους να διατηρηθεί υποχρεωτική η εγγραφή των Επιχειρήσεων στα Μητρώα τους.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης το διήμερο 4 και 5 Απριλίου 2014, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η Γενική Συνέλευση της ΚΕΕΕ, στην οποία συμμετείχαν οι Πρόεδροι από όλα σχεδόν τα Επιμελητήρια της χώρας. Το Επιμελητήριο Εύβοιας εκπροσώπησαν και συμμετείχαν στις εργασίες της Γ.Σ. της ΚΕΕΕ, ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Γεροντίτης Ιωάννης, ο Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Σταθόπουλος Ιωάννης και ο Διοικητικός Σύμβουλος κ. Φωκίτης Νικόλαος. Κατά την διάρκεια των εργασιών τα μέλη της Γ.Σ. αποφάσισαν ομόφωνα  την άμεση κατάργηση της διάταξης της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία έχει αρθεί η υποχρεωτικότητα της εγγραφής των επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια.

Για να δείτε το Δελτίο Τύπου κάντε κλικ εδώ.
Διοργάνωση Ημερίδας : ‘’ Αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν κατά την μεταβίβαση των οικογενειακών επιχειρήσεων στην επόμενη γενεά ‘’.

       Το  ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ  ΕΥΒΟΙΑΣ  και ο  ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ συνδιοργάνωσαν την Δευτέρα 31 / 03 / 2014 και ώρα 19:00 στην Συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Ευβοίας, ημερίδα με θέμα : ‘’ Αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν κατά την μεταβίβαση των οικογενειακών  επιχειρήσεων στην επόμενη γενεά ‘’.     Η σπουδαιότητα της ημερίδας αποδείχθηκε στην πράξη και μέσα από τις εργασίες της πολύ μεγάλη, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών επιχειρήσεων δηλαδή η ραχοκοκαλιά της ελληνικής Οικονομίας, είναι μικρές ή πολύ μικρές επιχειρήσεις, εκ των οποίων το μεγαλύτερο ποσοστό αποτελούν οι οικογενειακές επιχειρήσεις. Κεντρικός ομιλητής και συντονιστής ήταν ο ψυχολόγος Δρ. Χρήστος Σάββας, ο οποίος μεταξύ των άλλων έθεσε τα εξής ζητήματα : υπάρχει σχέδιο ένταξης των νέων μελών της οικογένειας στην επιχείρηση; Σε ποιο βαθμό είναι προετοιμασμένη η επιχείρηση για τη μεταβίβαση της εξουσίας; Υπάρχει σωστή και αμερόληπτη αξιολόγηση των νεοεισερχόμενων μελών;  Ποια τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογενειακές επιχειρήσεις στην φάση της διαδοχής και ποια σχετίζονται με τις εντάσεις μεταξύ των δυο γενεών, ποια  με την οικογενειοκρατία και την αμφισβήτηση της ανάγκης εφαρμογής καινοτομιών και νέας στρατηγικής ;      Ακολούθως μέσα από μια διαδικασία ανάλυσης και επεξήγησης των ανωτέρω ερωτημάτων, αναφέρθηκε στα προβλήματα που δημιουργούνται σε μία επιχείρηση με την είσοδο νέων μελών της οικογένειας στην οικογενειακή επιχείρηση, κάνοντας  αναφορά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δίνοντας τις εκδοχές του ορισμού της οικογενειακής επιχείρησης, αναλύοντας τη Θέση των οικογενειακών επιχειρήσεων στην αγορά και κάνοντας εκτενή αναφορά στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τους. O κος Σάββας παρουσίασε την επιτυχή μεταβίβαση των οικογενειακών επιχειρήσεων στην επόμενη γενεά μέσα από μια σειρά ενεργειών, όπως η κατάρτιση στρατηγικού σχεδίου διαδοχής, ο έλεγχος και η ανάπτυξη διοικητικών ικανοτήτων των διαδόχων και η επιτυχής συνύπαρξη των δυο γενεών που προηγείται της ολοκληρωτικής μετάβασης της ηγεσίας. Η εμπεριστατωμένη εισήγηση του κ. Σάββα προκάλεσε το ενδιαφέρον των παρευρικομένων μελών οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να προβληματιστούν και να θέσουν σχετικά ερωτήματα.

 
 

Το Επιμελητήριο της Εύβοιας πραγματοποίησε στην Κάρυστο, ημερίδα για τις Φορολογικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων σύμφωνα με τον νέο φορολογικό νόμο.

Το Επιμελητήριο της Εύβοιας στο πλαίσιο της συνεχούς έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης των επαγγελματιών, σε επίκαιρα σημαντικά θέματα,  δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ενημέρωση των μελών του στην Περιφέρεια, πραγματοποίησε στις 26/03/2014 στην Κάρυστο, στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» ημερίδα ενημέρωσης για τις Φορολογικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων σύμφωνα με τον νέο φορολογικό νόμο. Κατά την διάρκεια των εργασιών της ημερίδας έγινε εκτενής ενημέρωση και για τα ασφαλιστικά θέματα.

  

 

 

 

Για να διαβάσετε το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.


2η ημερίδα του κύκλου ΄΄ Και μετά τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού … τι; ΄΄ με τίτλο, ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΡΔΙΑΣ : ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΗ ΣΧΕΣΗ

Την Τετάρτη 26-3-2014 έλαβε χώρα, με πρωτοβουλία και διοργάνωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας και συντονισμό από την κα Βασιλική Ρόγκα-μέλος του Δ.Σ. Επιμελητηρίου Εύβοιας,  2η Ημερίδα ενταγμένη στο πλαίσιο ενημέρωσης  «ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ…. Τ Ι ;»΄ με Θέμα: ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑΣ. Κεντρική Ομιλήτρια  ήταν η κα Ιωάννα Παύλου (χειρ. μαιευτήρας, γυναικολόγος, σεξολόγος) .
Για να διαβάσετε το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.

Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παναγιώτης Σίμωσης : ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΜΙΑ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΑ ΔΑΝΕΙΑ

O Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κος Παναγιώτης Σίμωσης με επιστολή του προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κο Χρήστο Σταικούρα και τον Υπουργό Ανάπτυξης κο Κωστή Χατζηδάκη, αλλά και με επιστολή του προς τα Επιμελητήρια και τους Παραγωγικούς Φορείς των Πυρόπληκτων Νομών, τοποθετείται στην πρόθεση της κυβέρνησης για την αναστολή των δόσεων των πυρόπληκτων δανείων των ετών 2013 και 2014, για το επόμενο έτος, και προτείνει ότι μόνο ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ μπορεί να εφαρμοστεί στην παρούσα φάση. ΜΙΑ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΛΥΣΗ που εξυπηρετεί και τις τρεις πλευρές: επιχειρήσεις, τράπεζες, Ελληνικό Δημόσιο. 
Για να δείτε σχετικές επιστολές κάντε κλικ στα κάτωθι.   
Επιστολή Νο 1  /   Επιστολή Νο 2


Η Το ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ, σε Ημερίδα του Επιμελητήριου Ευβοίας και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ευβοίας

Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα : «ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ – ΕΠΙΛΕΓΩ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ», συνδιοργάνωσαν το Επιμελητήριο Ευβοίας  και  ο  Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ευβοίας το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014 και ώρα 17:30, στο Μέγαρο του Επιμελητηρίου. Η ημερίδα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της επιβεβλημένης ενημέρωσης του κοινού και κυρίως των μαθητών, με δεδομένο ότι το Λύκειο αλλάζει δραματικά με τον θεσμό του «Νέου Λυκείου». Κεντρικός Ομιλητής της πολύ εποικοδομητικής εκδήλωσης ήταν ο κύριος Στρατηγάκης Στράτος, Εκπαιδευτικός ερευνητής, Σύμβουλος σταδιοδρομίας, ο οποίος με την επιστημονική του κατάρτιση και τις γνώσεις του συνέβαλε από την πλευρά του, στα θετικότατα αποτελέσματα των εργασιών. Συντονιστής της ανωτέρω ημερίδας ήταν ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευβοίας, κος Ιωάννης Γεροντίτης, ο οποίος συνέβαλε ουσιαστικά στην υλοποίηση της ημερίδας μαζί με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ευβοίας κ. Παπαφράγκα.
Για να διαβάσετε το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

 Στις 12/03/2014 στα γραφεία του Επιμελητηρίου Ευβοίας συνεδρίασε η Επιτροπή  που έχει συσταθεί για το θέμα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ευβοίας μετά την από 8/12/2013 απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος για ανάκληση της άδειας λειτουργίας της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ευβοίας. Η Επιτροπή αποτελείται από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτη Σίμωση, τον Οικονομικό Επόπτη κ. Κούκουζα Ευάγγελο, τον Α΄ Αντιπρόεδρο κ. Γιάννη Σταθόπουλο, τον κ. Κωνσταντίνο Χατζηλάμπρου, Μέλος του Δ.Σ του Επιμελητηρίου και τον κ. Κουτσαύτη Σπυρίδων, Μέλος του Δ. Συμβουλίου του Επιμελητηρίου.
Για να διαβάσετε το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.


   
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

Ελ. Βενιζέλου 12 - 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452 , 2221022885 , 2221023510 - Fax: 2221080918
E-mail: epimevia@hol.gr, info@eviachamber.gr, www.eviachamber.gr
© 2014 Evia Chamber