Σε περίπτωση που το newsletter δεν εμφανίζεται σωστά πατήστε εδώ .

Χαλκίδα 28 . 5 . 2014
Εγκρίθηκε από το Υπουργείο το Πρόγραμμα που κατέθεσε το Επιμελητήριο Εύβοιας για την προώθηση του ευβοϊκού οίνου σε τρίτες χώρες

Υπεγράφει μεταξύ του Επιμελητηρίου Εύβοιας και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης η Σύμβαση για το Πρόγραμμα Προώθησης οίνου σε τρίτες χώρες (Κίνα, ΗΠΑ, Ελβετία) για τα έτη 2014-2016. Στο πρόγραμμα - μέσω του οποίου το Επιμελητήριο αποσκοπεί στην προβολή του ευβοϊκού οίνου σε διεθνείς αγορές - θα συμμετάσχουν 6 οινοποιητικές επιχειρήσεις του Νομού, με οίνο γεωγραφικής ένδειξης. Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, συμμετοχή σε Διεθνείς Εκθέσεις, συμμετοχή σε γευσιγνωσίες, προβολή και διαφήμιση στον ξένο Τύπο και επισκέψεις ξένων δημοσιογράφων στην Εύβοια.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ Β2Β
 

Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, διοργανώνουν στο πλαίσιο του προγράμματος LACTIMED1 επιχειρηματικές συναντήσεις (Β2Β) μεταξύ επιχειρήσεων της αλυσίδας του γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων της Θεσσαλίας και επιχειρήσεων αγροτικής βιομηχανίας, παροχής υπηρεσιών κλπ. για την περαιτέρω διερεύνηση συνεργασιών. Στις συναντήσεις μπορούν να συμμετάσχουν τυροκομικές μονάδες, Αγροτικοί & Κτηνοτροφικοί Συνεταιρισμοί, Σημεία ' Πώλησης- Super Markets, Γυναικείοι Συνεταιρισμοί, Συμβουλευτικές εταιρείες κ.α.
Για να διαβάσετε το σχετικό έγγραφο κάντε κλικ εδώ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΛΑΕΚ

Το Επιμελητήριο Ευβοίας ενημερώνει τα μέλη του ότι πρόκειται να υλοποιήσει επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης ΛΑΕΚ του ΟΑΕΔ για εργαζόμενους σε μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν 1-25 άτομα.
Το Εκπαιδευτικό Επίδομα ανά ώρα κατάρτισης ανέρχεται σε 5€.
ΩΡΕΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ: 40
ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ 200€.
ΤΑ ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΘΑ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ.
Προθεσμία υποβολής Αιτήσεων : έως 20/06/2014
Πληροφορίες για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων στα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου Ευβοίας 2221023510/86452 (υπεύθυνος ΚΟΚΚΑΛΑΣ ΝΙΚΟΣ - ΚΑΝΤΑ ΚΩΝ/ΝΑ).
Τις Αιτήσεις μπορείτε να τις βρείτε και στην Διαδικτυακή πύλη του Επιμελητηρίου www.eviachamber.gr


Απονομή των βραβείων στους μαθητές που διακρίθηκαν στον 2ο Περιφερειακό Μαθητικό Διαγωνισμό Στερεάς Ελλάδας.

Μέσα σε μία ζεστή ατμόσφαιρα με την μαθητιώσα νεολαία να γεμίζει την αίθουσα εκδηλώσεων στο ξενοδοχείο LUCY στη Χαλκίδα πραγματοποιήθηκε στις 14/5/2014 η απονομή των βραβείων στους μαθητές που διακρίθηκαν στον 2ο Περιφερειακό Μαθητικό Διαγωνισμό Στερεάς Ελλάδας που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά με επιτυχία στα πλαίσια της Περιφερειακής Συνεργασίας των Επιμελητηρίων, Περιφέρειας και της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας. Ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Γεροντίτης άνοιξε την συνεδρίαση καλωσορίζοντας τους μαθητές, τους καθηγητές, τους γονείς καθώς και όλους τους παρευρισκόμενους, τονίζοντας την σημαντικότητα αυτής της εκδήλωσης για την μαθητιώσα νεολαία σημειώνοντας για μία ακόμη φορά ότι η επιχειρηματικότητα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την εκπαίδευση και θα πρέπει να ενταχθεί ως μάθημα στα σχολεία. Ο Μαθητικός Διαγωνισμός διεξάγεται για δεύτερη χρονιά με απόλυτη επιτυχία και το Επιμελητήριο Ευβοίας ανέλαβε την διοργάνωση του γιατί την περσινή χρονιά έλαβε το πρώτο βραβείο.

Για να δείτε το Δελτίο Τύπου κάντε κλικ εδώ.

 

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος ΓΕΡΟΝΤΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ και το Μέλος του ΔΣ ΒΑΡΕΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ εκπροσώπησαν το Επιμελητήριο Εύβοιας στη ΓΣ του INSULEUR στις Βρυξέλλες.

Στις 8 και 9 / 5 / 2014 διοργανώθηκε στις Βρυξέλλες, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής επιτροπής, η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του INSULEUR. Το INSULEUR προσπαθώντας να εδραιώσει το ρόλο του ως κύριος παράγοντας σε θέματα νησιωτικότητας υλοποίησε Σύσκεψη - Δημόσια Ακρόαση, με θέμα : Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ - ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ - ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ. Στις εργασίες της ΓΣ και στην εν λόγω Δημόσια Ακρόαση παρέστησαν μεταξύ άλλων υψηλοί αξιωματούχοι ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, πρέσβεις και αρχές από τις χώρες μέλη. Το Επιμελητήριο Εύβοιας εκπροσώπησαν ο Α΄ Αντιπρόεδρος κος ΓΕΡΟΝΤΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ και το Μέλος του ΔΣ κος ΒΑΡΕΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ. Οι εργασίες της ΓΣ εστίασαν κυρίως στην ανάπτυξη του ναυτικού τουρισμού, στον τουρισμό με κρουαζιέρες και με σκάφη αναψυχής, καθώς και στον τουρισμό που συνδυάζεται με υπηρεσίες spa και υπηρεσίες σωματικής ευεξίας, θέτοντας αυτές τις μορφές τουρισμού, ενσωματωμένες πάντοτε με την καινοτομία, ως κινητήριους μοχλούς, ανάπτυξης των τοπικών οικονομιών.
Για να δείτε το Δελτίο Τύπου κάντε κλικ εδώ.

 

Αναστολή καταβολής δόσεων εγγυημένων από το Ελληνικό Δημόσιο δανείων που έχουν χορηγηθεί σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και επαγγελματίες

Δυνατότητα δίνεται στις επιχειρήσεις και στους επαγγελματίες, των οποίων τα δάνεια έχουν υπαχθεί στις διατάξεις των με αριθ. 2/19605/0025/19.04.2006 (ΦΕΚ Β’ 579/2006), 2/18872/0025/19.04.2006. 2/14709/0025/14.04.2009 (ΦΕΚ Β’ 747/2009) υπουργικών αποφάσεων, στο μέρος (1) της με αριθ. 2/54310/0025/13.09.2007 (ΦΕΚ Β΄ 1858/2007) απόφασης του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, στα μέρη (Α) και (Γ) της με αριθ. 2/5636/0025/13.07.2009 (ΦΕΚ Β’ 1400/2009) απόφασης του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών και στο μέρος Α) της με αριθ.2/64312/0025/12.09.2011 (ΦΕΚ Β’ 2029/2011) απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών ή και στις σχετικές τροποποιήσεις αυτών, για να αιτηθούν την αναστολή καταβολής των χρεολυσίων των οφειλόμενων δόσεων της περιόδου από 31.12.2013 έως και 31.12.2014. Τα χρεολύσια των δόσεων των οποίων η καταβολή αναστέλλεται, κατά τα ανωτέρω, προσαυξάνουν αντίστοιχα και αποπληρώνονται μαζί με τις αμέσως επόμενες δόσεις του δανείου μετά τη λήξη της περιόδου αναστολής, χωρίς επιμήκυνση της συνολικής διάρκειας του δανείου.


Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.

Ευρώπη : Αλλάζει ο κανονισμός σήμανσης τροφίμων.

Στη διαδικασία προσαρμογής στα νέα δεδομένα που φέρνει ο ευρωπαϊκός Κανονισμός 1169/2011 θα πρέπει να εισέλθουν οι επιχειρήσεις τροφίμων, ώστε έως το Δεκέμβριο του 2014 να έχουν υιοθετήσει τις περισσότερες αλλαγές που ορίζει το νέο πλαίσιο. Ο Κανονισμός αφορά την παροχή πληροφοριών στους καταναλωτές για τα τρόφιμα και έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να καταστήσει περισσότερο κατανοητές τις αναγραφόμενες πληροφορίες στην ετικέτα του προϊόντος. Βασικός στόχος του Κανονισμού είναι η προστασία της υγείας του καταναλωτή και η κατοχύρωση του δικαιώματος πρόσβασής του, σε πληροφόρηση που θα του επιτρέπει να προβαίνει σε ορθές αποφάσεις. Γενικά, ο Κανονισμός τροποποιεί σε πολλά σημεία την ισχύουσα νομοθεσία σχετικά με τη σήμανση των τροφίμων.
Πηγή: Ναυτεμπορική

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδω.    

 
 

Υλοποίηση δράσεων για τη στήριξη του κλάδου της Μελισσοκομίας

Σε εφαρμογή της υπ' αριθμ. 685/42702/31-03-2014 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β΄ 837), δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β΄ 1243/15-5-2014 η υπ' αριθμ. 956/60312/08-05-2014 απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιου Τσαυτάρη με την οποία καθορίζονται οι όροι οι προϋποθέσεις και γενικότερα οι λεπτομέρειες εφαρμογής των δράσεων "Αντικατάσταση Κυψελών" και "Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας", στο πλαίσιο υλοποίησης του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος για τη βελτίωση των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας, για τα έτη 2014 - 2016.

Για να διαβάσετε το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.


Συνάντηση του υποψήφιου Ευρωβουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κου Ζησιμάτου με τον Πρόεδρο και τα Μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου Εύβοιας

Την Παρασκευή 23 Μαΐου 2014 και ώρα 11.00 στην αίθουσα του 3ου ορόφου του Επιμελητηρίου, μετά από αίτημα του υποψήφιου Ευρωβουλευτή Ανεξαρτήτων Ελλήνων κο Ζησιμάτου - Υπ. Ευρωβουλευτή - Α' Αναπληρωματικού βουλευτή Α΄ Πειραιώς & Νήσων - Γραμματέα Εμπορίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων. τ. Πρ. Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά - πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τα Μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου Εύβοιας, τον πρώην Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Σίδερη και εκπροσώπων των Παραγωγικών Τάξεων του Νομού. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο κος Καρκαλέτσης υποψήφιος Ευρωβουλευτής από την Εύβοια. Κατά την συνάντηση ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Σίμωσης εξέθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια.
Για να διαβάσετε το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.

Συνάντηση του, του υποψηφίου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κου Κώστα Χαινά, με τον Πρόεδρο και τα Μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου Εύβοιας.

Την Τρίτη 13 Μαΐου 2014 και ώρα 13.30, στην αίθουσα του 3ου ορόφου του Επιμελητηρίου, μετά από αίτημα του υποψηφίου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κου Κώστα Χαινά, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τα Μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου Εύβοιας. Κύριο Θέμα συζήτησης, μεταξύ των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου και εκπροσώπων των Παραγωγικών Τάξεων του Νομού, με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, αποτέλεσε πρωτίστως το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Νομός Ευβοίας αλλά και η Ευβοϊκή επιχειρηματική κοινότητα, καθώς επίσης και ο ρόλος της Περιφέρειας για το νομό, μέσα στο σύγχρονο πολιτικό-οικονομικό περιβάλλον της χώρας. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κος Παναγιώτης Σίμωσης εξέθεσε στον κο Χαινά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Νομός Ευβοίας και η τοπική επιχειρηματικότητα, καταθέτοντας παράλληλα και συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυση τους.

Για να δείτε το Δελτίο Τύπου κάντε κλικ εδώ.


Συνάντηση του Αντιπρόεδρου της "ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ" κου Χρήστου Ζώη, με τον Πρόεδρο και τα Μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου Εύβοιας.

Την Τρίτη 13 Μαΐου 2014 και ώρα 12.00 στην αίθουσα του 3ου ορόφου του Επιμελητηρίου, μετά από αίτημα του Αντιπρόεδρου της "ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ" κου Χρήστου Ζώη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τα Μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου Εύβοιας. Κύριο Θέμα συζήτησης, μεταξύ των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου και εκπροσώπων των Παραγωγικών Τάξεων του Νομού, με τον κο Ζώη, αποτέλεσε το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία και η επιχειρηματικότητα όπως επίσης ο Νομός Ευβοίας και η Ευβοϊκή επιχειρηματική κοινότητα, μέσα στο γενικότερο πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια από την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελληνική επικράτεια. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κος Παναγιώτης Σίμωσης εξέθεσε στον κο Χρήστο Ζώη, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Νομός Ευβοίας και η τοπική επιχειρηματικότητα. Τοποθετούμενος για την γενικότερη οικονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα τόνισε ότι θα πρέπει άμεσα να βρεθούν τρόποι να αποκατασταθεί η ρευστότητα και να ορθοποδήσει η επιχειρηματικότητα και η ιδιωτική πρωτοβουλία και κυρίως να στηριχτεί η μεσαία τάξη και η μικρομεσαία επιχείρηση.
Για να δείτε το Δελτίο Τύπου κάντε κλικ εδώ.

Συνάντηση του Αντιπρόεδρου της "ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ" κ. Νίκου Νικολόπουλου, με τον Πρόεδρο και τα Μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου Εύβοιας.

Συνάντηση του Αντιπρόεδρου της "ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ" κ. Νίκου Νικολόπουλου, μετά από αίτημα αυτού, με τον Πρόεδρο κο Παναγιώτη Σίμωση και Μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου Εύβοιας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Μαΐου 2014 και ώρα 12.30 στην αίθουσα του 3ου ορόφου του Επιμελητηρίου. Κύριο Θέμα συζήτησης, κατά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, αποτέλεσε το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία και η επιχειρηματικότητα όπως επίσης ο Νομός Ευβοίας και η Ευβοϊκή επιχειρηματική κοινότητα, μέσα στο γενικότερο πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια από την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελληνική επικράτεια. Στην συνάντηση παρευρέθη μεταξύ άλλων και ο Επίτιμος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου και τέως Βουλευτής Ευβοίας κος Μιχάλης Σίδερης. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κος Παναγιώτης Σίμωσης κατέθεσε στον κο Νικολόπουλο, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Νομός Ευβοίας και η τοπική επιχειρηματικότητα. Επίσης σημαντικό κεφαλαίο που ανέπτυξε ο κος Σίμωσης αποτέλεσε αυτό των δανείων των πυρόπληκτων νομών, το οποίο και ανέλυσε εφ όλης της ύλης στον Αντιπρόεδρο της "Ένωσης".

Για να δείτε το Δελτίο Τύπου κάντε κλικ εδώ.


   
Συνάντηση του, του υποψηφίου Δημάρχου Χαλκιδέων κου Χρήστου Παγώνη, με τον Πρόεδρο και τα Μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου Εύβοιας.

Συνάντηση του υποψήφιου Δημάρχου Χαλκίδας κου Χρ. Παγώνη, με τον Πρόεδρο κο Π. Σίμωση και Μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου Εύβοιας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Μαΐου 2014 και ώρα 14.00 στην αίθουσα του 3ου ορόφου του Επιμελητηρίου. Κύριο Θέμα συζήτησης, κατά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου και εκπροσώπων των Παραγωγικών Τάξεων του Νομού, με τον υποψήφιο Δήμαρχο Χαλκίδας, αποτέλεσαν τα θέματα όλων των ενοτήτων που απαρτίζουν το πλαίσιο διαχείρισης του Δήμου Χαλκιδέων όπως επίσης θέματα της τοπικής

επιχειρηματικότητας. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κος Παναγιώτης Σίμωσης ανοίγοντας την συζήτηση, τοποθετήθηκε για την γενικότερη οικονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα, οι συνέπειες της οποίας έχουν άμεσο αντίκτυπο και στην τοπική αυτοδιοίκηση, τονίζοντας την άμεση ανάγκη για την εφαρμογή ενός νέου υγιούς μοντέλου ανάπτυξης σε επίπεδο κρατικό άλλα και σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης. Ακολούθως εξέθεσε στον κο Παγώνη τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία και η τοπική επιχειρηματικότητα, όπως αυτά έχουν δημιουργηθεί εδώ και αρκετά χρόνια και όπως έχουν διευρυνθεί με την σημερινή οικονομική συγκυρία.

Για να δείτε το Δελτίο Τύπου κάντε κλικ εδώ.

 
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

Ελ. Βενιζέλου 12 - 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452 , 2221022885 , 2221023510 - Fax: 2221080918
E-mail: epimevia@hol.gr , info@eviachamber.gr , www.eviachamber.gr
© 2014 Evia Chamber