Σε περίπτωση που το newsletter δεν εμφανίζεται σωστά πατήστε εδώ .
Χαλκίδα 10 . 7 . 2014
4Η ΓΙΟΡΤΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΣΠΟΡΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ / ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

To Επιμελητήριο Ευβοίας σας γνωρίζει ότι στις 1 και 2 Αυγούστου 2014 θα πραγματοποιηθεί στο Γήπεδο του Δύστου η 4Η ΓΙΟΡΤΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΣΠΟΡΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ / ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ σε συνέχεια των προηγούμενων επιτυχημένων εκδηλώσεων. Η απήχηση της Γιορτής έχει πάρει μεγάλη έκταση εδώ και τρία χρόνια πανελλαδικά, μέσω εφημερίδων, ραδιοφωνικών εκπομπών, της επιστημονικής κοινότητας της χώρας και μέσα από το διαδίκτυο με πολλαπλά οφέλη για την περιοχή μας.


Για πληρέστερη ενημέρωση κάντε κλικ εδώ.


ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΔΟΣΕΩΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ.
 

Τα Επιμελητήρια των πυρόπληκτων νομών, λαμβάνοντας υπόψη τις ανεξέλεγκτες δυσμενείς οικονομικές συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να επιβιώσουν εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την εξαγγελία νέων δυσβάστακτων μέτρων, εκφράζουν την αγωνία τους και την απόγνωσή τους, γιατί τα νέα φορολογικά και άλλα εισπρακτικά μέτρα θα οδηγήσουν τους επιχειρηματίες, την επιχειρηματικότητα και την κοινωνία στην απόλυτη και τελειωτική εξόντωση.


Για να δείτε την επιστολή που εστάλη στους Υπουργούς κάντε κλικ εδώ.
Για σχετικές διευκρινίσεις κάντε κλικ εδώ.


ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ

Σας γνωρίζουμε ότι κατόπιν της σύμφωνης γνώμης, του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σμύρνης, της Ελληνικής Πρεσβείας στην Άγκυρα, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Enterprise Greece και μετά το έντονο επιχειρηματικό ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές, αποφασίστηκε η επανέναρξη της προετοιμασίας για την διοργάνωση του ακυρωθέντος Ελληνοτουρκικού Επιχειρηματικού Φόρουμ και των Επιχειρηματικών Συναντήσεων στη Σμύρνη. Σημειώνεται ότι το Επιμελητήριο Εύβοιας διαβλέποντας στα θετικά αποτελέσματα των επιχειρηματικών ελληνοτουρκικών συνεργασιών είχε ήδη διοργανώσει στις 22 Μαΐου 2013 επίσκεψη της Γενικής Πρόξενου της Τουρκίας στην Αθήνα κας Νurdan Altuntas και του Εμπορικού Ακόλουθου της Τουρκικής Πρεσβείας κ. Αli Sakallioglu. Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τότε ο κ. Παναγιώτης Σίμωσης Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας, πρότεινε την απευθείας θαλάσσια σύνδεση της Κύμης με τη Σμύρνη (Τσεσμέ), τονίζοντας ότι το λιμάνι της Κύμης μπορεί να γίνει ΠΥΛΗ της Τουρκίας προς την Ευρώπη και να αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά πλεονεκτήματα της Εύβοιας συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξη τουριστικών, εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών.

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.


ΥΠΟΒΛΗΘΕΝΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΛΑΕΚ 1-25 ΕΤΟΥΣ 2014

Το Επιμελητήριο Εύβοιας, στα πλαίσια της κατάρτισης του ανθρώπινου δυναμικού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, υπέβαλλε 12 προγράμματα Λαέκ 1-25 για εργαζομένους τα οποία είναι σε διαδικασία αξιολόγησης με τα κάτωθι αντικείμενα:


Α/Α

ΚΩΔ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΤΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

1

3201403176 

ΒΑΣΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ

ΧΑΛΚΙΔΑ

2

3201402858 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

ΧΑΛΚΙΔΑ

3

3201402818 

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ-ΣΥΧΡΟΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ-ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ

ΑΛΙΒΕΡΙ

4

3201403193 

ΣΥΧΡΟΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ - MARKETING

ΙΣΤΙΑΙΑ

5

3201402817 

ΘΕΜΑΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ, ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

ΧΑΛΚΙΔΑ

6

3201402816 

ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

ΧΑΛΚΙΔΑ

7

3201402277 

Εστιατορική Τέχνη και Αποτελεσματικό Service

ΧΑΛΚΙΔΑ

8

3201402266 

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΑΦΕ - BARISTA (ΜΠΟΥΦΕΤΖΗΣ)

ΧΑΛΚΙΔΑ

9

3201402253 

ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΩΝ ΜΕΝΟΥ

ΧΑΛΚΙΔΑ

10

3201400300 

ΑΓΓΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΈΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ

ΙΣΤΙΑΙΑ

11

3201400299 

ΥΓΙΕΙΝΉ ΚΑΙ ΑΣΦΆΛΕΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

ΙΣΤΙΑΙΑ

12

3201400298 

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΕΞΑΓΩΓΙΚΟΥ ΜΑΡΚΕΤΙΓΚ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟ

Τα προγράμματα ΛΑΕΚ 12-25 είναι επιδοτούμενα και το εκπαιδευτικό Επίδομα  ανά ώρα κατάρτισης ανέρχεται σε 5€.
ΩΡΕΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ: 40€
Με τα οριστικά αποτελέσματα θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση για την υποβολή αιτήσεων.

 

Εξετάσεις ΕΦΕΤ στο Επιμελητήριο Εύβοιας

Πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία στις 16 Μαΐου 2014 οι εξετάσεις των Πιστοποιημένων Σεμιναρίων Υποχρεωτικής Κατάρτισης Προσωπικού Επιχειρήσεων Τροφίμων, αρμοδιότητας ΕΦΕΤ (Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων). Στις εξετάσεις που υλοποιήθηκαν στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου, παρουσία κλιμακίου του ΕΦΕΤ, έλαβαν μέρος περίπου 150 άτομα, εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις και εργοδότες επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών. Η συνεχιζόμενη εκπαίδευση του Προσωπικού των Επιχειρήσεων αυτών, αποτελεί επιτακτική ανάγκη προκειμένου να ακολουθούν τους νέους κανονισμούς και τα νέα πρότυπα. Προς αυτή την κατεύθυνση το Επιμελητήριο Εύβοιας έχει ως απώτερο στόχο την διαρκή εξυπηρέτηση των Επιχειρήσεων - Μελών του και των εργαζομένων σε αυτές.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗ ΣΚΥΡΟ

Στη Σκύρο παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευβοίας κος Σίμωσης Παναγιώτης, προκειμένου το απόγευμα της Τετάρτης 4 Ιουνίου 2014, να απονείμει τις Βεβαιώσεις παρακολούθησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποίησε το Επιμελητήριο Ευβοίας. Οι επιχειρηματίες-μέλη του Επιμελητηρίου, εκπαιδεύτηκαν και καταρτίστηκαν σε προγράμματα, "Επιμόρφωσης εργοδοτών σε θέματα άσκησης καθηκόντων Τεχνικού Ασφαλείας Β' και Γ' κατηγορίας επικινδυνότητας".


Για να δείτε το Δελτίο Τύπου κάντε κλικ εδώ.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΤΟ 14ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ FORUM ΤΗΣ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το 14ο Συνέδριο του Forum της Αδριατικής, το οποίο διοργάνωσε το Επιμελητήριο της Κέρκυρας. Συμμετείχαν εκπρόσωποι και πολυπληθείς αντιπροσωπείες των Επιμελητηρίων από όλα τα κράτη της Αδριατικής, Ελλάδα, Ιταλία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Αλβανία, Κροατία, Μοντενέγκρο, Φίρομ, Σλοβενία, τοπικοί Άρχοντες και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Επιμελητήριο Ευβοίας εκπροσώπησε η Κα Καραμπέτσου Δέσποινα - υπεύθυνη του Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών.

Στην φωτογραφία από δεξιά προς τα αριστερά διακρίνονται : Χονδρογιάννης Σπύρος, Πρόεδρος Επιμελ. Κέρκυρας / Στέλλα Μπαλάση, Αντιπρόεδρος ΕΕΔΕΓΕ, / Άντζελα Γκερέκου, Υφυπουργός Πολιτισμού / Rodoffo Giampieri, Πρόεδρος Επιμελ. Αγκόνας / Καραμπέτσου Δέσποινα, Επιμελ. Ευβοίας μέλος ΕΕΔΕΓΕ / Fausto Pugnaloni, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αγκόνας. 
Για να δείτε το Δελτίο Τύπου κάντε κλικ εδώ.

 
 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Το Επιμελητήριο Ευβοίας με επιστολή του, στο Υπουργείο Μεταφορών και στον ΟΣΕ, εκφράζει την διαμαρτυρία του - ως ακολούθως - για την απόφαση του ΟΣΕ που αφορά τη μείωση των δρομολογίων προς την Χαλκίδα.

Χαλκίδα 17/6/2014, Αρ. Πρωτ. 6049

Το Επιμελητήριο Ευβοίας εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την απόφαση της Διοίκησης του ΟΣΕ που αφορά τη μείωση των δρομολογίων προς Χαλκίδα της ημέρες Σάββατο, Κυριακή και Αργίες και την πραγματοποίησή τους ανά δύο ώρες. Ο ΟΣΕ θα πρέπει να ανακαλέσει την απόφασή του αυτή διότι:

Δυσχεραίνει τις μετακινήσεις μεγάλων κοινωνικών ομάδων όπως των μόνιμων κατοίκων και των φοιτητών, Επιτείνει το ήδη δυσμενές κοινωνικοοικονομικό κλίμα για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις διότι τα δρομολόγια εξυπηρετούσαν επαγγελματίες μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων με χαμηλότερο αντίτιμο, Μειώνει την τουριστική κίνηση προς την πόλη της Χαλκίδας διότι ένα μεγάλο μέρος τουριστών επέλεγε το τρένο ως βασικό μέσο μεταφοράς από και προς Αθήνα. Εντείνει την γενικότερη κατάσταση εξαθλίωσης που έχει προκαλέσει η οικονομική ύφεση στις επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες του νησιού.

Ο ΟΣΕ θα πρέπει να επανεξετάσει την απόφασή λαμβάνοντας υπόψη ότι το επιβατικό του κοινό του συγκεκριμένου δρομολογίου στην ολότητά του παρουσιάζει έντονη δραστηριότητα μετακινήσεων και παράλληλα επιφέρει τεράστια κέρδη.

Ζητούμε κύριε Υπουργέ,

Την παρέμβασή σας προκειμένου να επανεξεταστεί η απόφαση του ΟΣΕ και να επαναλειτουργήσουν τα δρομολόγια τα οποία διακόπηκαν. Ο Εμπορικός και Επαγγελματικός Κόσμος της Εύβοιας σας καλεί να σταματήσετε άλλη μια ενέργεια η οποία οδηγεί στην οικονομική και κατ επέκταση κοινωνική τους εξαθλίωση.

Με τιμή,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΙΜΩΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣO ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΕΕΕ ΕΛΛΑΔΟΣ, κ. K. ΜΙΧΑΛΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ

Στη θέση του προέδρου αναπληρωτή των Ευρωεπιμελητηρίων εξελέγη ομόφωνα ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος. Η γενική συνέλευση των Ευρωεπιμελητηρίων συνήλθε στις Βρυξέλλες για τη συμπλήρωση της θέσης του προέδρου αναπληρωτή μετά την αποχώρηση του κ. Pierre Gramegna, ο οποίος έχει αναλάβει υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μίχαλος είχε εκλεγεί αντιπρόεδρος των Ευρωεπιμελητηρίων τον περασμένο Οκτώβριο.
Για να διαβάσετε το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ Α΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΒΕΕ

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 25/06/2014 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΕΙΣΗΓΗΘΗΚΕ Ο Α’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΣΕΒΕΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΑΕΕ.
Για να διαβάσετε την μελέτη κάντε κλικ εδώ.


   
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ GREEK TOURISM EXPO Ί4

Στις 5-7 Δεκεμβρίου 2014, στο Metropolitan Expo, διοργανώνεται η Διεθνής Έκθεση GREEK TOURISM EXPO Ί4 και το Διεθνές Συνέδριο "Ο Ελληνικός Τουρισμός στη νέα εποχή". Η έκθεση θα παρουσιάσει τις σύγχρονες τάσεις που επικρατούν σήμερα μέσα στο έντονα ανταγωνιστικό διεθνές τουριστικό περιβάλλον και θα προωθήσει δυναμικά τον Ελληνικό Τουρισμό και στο εξωτερικό. Η Διεθνής Έκθεση GREEK TOURISM EXPO, θα προβάλλει δυναμικά όλα τα είδη κλασσικού και εναλλακτικού τουρισμού τα οποία προσφέρει η Ελλάδα και ενδιαφέρουν όχι μόνον τον εγχώριο αλλά κυρίως τον εισερχόμενο τουρισμό. Τελικός στόχος της έκθεσης και όλων των παράλληλων εκδηλώσεων είναι η δυναμική προβολή και προώθηση του Ελληνικού τουριστικού προϊόντος τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
 Για να διαβάσετε την σχετική ανακοίνωση κάντε κλικ εδώ.
Για τον τιμοκατάλογο κάντε κλικ εδώ.

 
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

Ελ. Βενιζέλου 12 - 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452 , 2221022885 , 2221023510 - Fax: 2221080918
E-mail: epimevia@hol.gr , info@eviachamber.gr , www.eviachamber.gr
© 2014 Evia Chamber