Συνάντηση του υποψήφιου Προέδρου της ΝΔ κ. Α. Τζιτζικώστα με την Διοίκηση του Επιμελητηρίου Εύβοιας και με Εκπρόσωπους των Παραγωγικών Τάξεων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση με την Διοίκηση του Επιμελητηρίου Εύβοιας και με Εκπρόσωπους των Παραγωγικών Τάξεων του Νομού είχε ο υποψήφιος Πρόεδρος της ΝΔ κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015, στο πλαίσιο επίσκεψης του στην Χαλκίδα.Τον κ. Τζιτζικώστα συνόδευαν οι Βουλευτές Ευβοίας, κ. Σίμος Κεδίκογλου και κ. Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος. Παρόντες από το Επιμελητήριο Εύβοιας, ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Λιονάκης, ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Σπύρος Κουτσαύτης, ο Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Ιωάννης Σταθόπουλος, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Ευάγγελος Κούκουζας και τα Μέλη του ΔΣ, κ. Λαλανίτης Ιωάννης, κ. Φρουδαράκης Ιωάννης, κ. Μαραγκός Ιωάννης. Στην συνάντηση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο κ. Λάζαρος Κυρίζογλου τέως Νομάρχης Εύβοιας, ο κ. Λαγός Κωνσταντίνος Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, ο κ. Σπύρος Γεροντίτης Εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας στην ΕΣΕΕ, ο κ. Νικόλαος Γεωργάτος Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας, ο κ. Παναγιώτης Αλεξίου Γραμματέας της Ομοσπονδίας Σχολών Οδηγών Εύβοιας-Βοιωτίας κλπ. Κύριο θέμα ζήτησης, της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο του Επιμελητηρίου, αποτέλεσαν τα προβλήματα της επιχειρηματικότητας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Λιονάκηςαφού επεσήμανε τα χρόνια προβλήματα της επιχειρηματικότητας που διαιωνίζονται και ταλανίζουν τους επαγγελματίες, αποτελώντας ανασταλτικούς παράγοντες για την ανάπτυξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, έθεσε επί τάπητος συγκεκριμένα κρίσιμα θέματα που αφορούν το σημερινό οικονομικό περιβάλλον, καταθέτοντας προτάσεις και υπογραμμίζοντας ότι η επίλυση τους αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την στοιχειώδη αποκατάσταση του οικονομικού περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα ο κ. Λιονάκης ζήτησε κυρίως : Ως απολύτως αναγκαία, την άμεση αύξηση της επιτρεπτής αποδέσμευσης κεφαλαίων για εισαγωγές, επισημαίνοντας ότι με την σημερινή επιτρεπτή δυνατή αποδέσμευση κεφαλαίων καθίσταται πρακτικά αδύνατη η στήριξη του ΑΕΠ. Την θέσπιση φορολογικών κινήτρων για τον επαναπατρισμού ελληνικών κεφαλαίων και επενδύσεων. Τον εξορθολογισμό της φορολογίας εισοδήματος και των φορολογικών συντελεστών. Την άρση της παράλογης πρακτικής μέτρων που αυξάνουν τους φορολογικούς συντελεστές και ταυτόχρονα αυξάνουν και τις ποινές μη απόδοσης φόρων, σε ένα σύστημα που η φορολογία είναι κυρίαρχα τεκμαρτή, φτάνοντας στο σημείο να αποτελεί κριτήριο εισοδήματος ακόμη και ο δανεισμός. Την μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στον Τουρισμό και στον Πρωτογενή Τομέα, Τομείς που αποτελούν αιχμή του δόρατος της ελληνικής οικονομίας. Την άρση του μέτρου του Κ.Π.Δ. που καταργεί το δικαίωμα της επαγγελματικής στέγης, με αποτέλεσμα την δημιουργία επιπλέον δυσχερών συνθηκών για επενδύσεις. Επίσης ο κ. Λιονάκης με διαφαινόμενη την πρόθεση εκχώρησης των κόκκινων δανείων σε distress fundsκαι με ορατό κίνδυνο τα εν λογω funds να αποκτήσουν τις περιουσίες των ελληνικών επιχειρήσεων σε τιμή ευκαιρίας και εν συνεχεία να αισχροκερδήσουν, το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων αλλά και τον περαιτέρω κλονισμό της κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών, (με σοβαρό ενδεχόμενο, η ζημιά των τραπεζών από τις πωλήσεις των δανείων στα funds να μεταφερθεί στους καταθέτες), ζήτησε την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης και παροχή δεύτερης ευκαιρίας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέες χρηματοδοτήσεις και να συνεχίσουν να λειτουργούν. Κλείνοντας ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου τόνισε ότι για την ανοικοδόμηση της ελληνικής οικονομίας χρειάζεται προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων και στήριξη της επιχειρηματικότητας, μέσα από ένα ρεαλιστικό εθνικό στρατηγικό σχέδιο που θα παράγει μείγμα πολιτικής αναπτυξιακό.

Στην συνέχεια επί μέρους ζητήματα(Φορολογικό πλαίσιο, Παροχή κίνητρων για επενδύσεις, Προβλήματα του Αγροτικού Τομέα και της Μεταποίησης στην Εύβοια, Αναπτυξιακός Νόμος, Χωροταξικό, Επιμελητηριακός Θεσμός κλπ) έθεσαν στον κ. Τζιτζικώστα μεταξύ άλλων ο κ. Κ. Λαγός, ο κ. Ι. Λαλανίτης, ο κ. Ε. Κούκουζας, ο κ. Ι. Φρουδαράκης, ο κ. Σπ. Γεροντίτης. Επίσης σύντομες τοποθετήσεις έκαναν οι Βουλευτές Ευβοίας, κ. Σ. Κεδίκογλου και κ. Κ. Μαρκόπουλος όπως και ο κ. Λ. Κυρίζογλου.

Ο κ Α. Τζιτζικώστας, άκουσε τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, απάντησε σε ερωτήματα τους και εξέθεσε τις απόψεις του, εστιαζόμενος κυρίως στην επιχειρηματικότητα και στην γενικότερη οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα. Υπογράμμισε με έμφαση την ανάγκη υλοποίησης πολιτικών που θα αποκαταστήσουν τις προοπτικές της οικονομίας, στηρίζοντας την ιδιωτική πρωτοβουλία, κινητοποιώντας επιχειρηματικά σχέδια και πρωτοβουλίες, αποδεμονοποιώντας στην πράξη την επιχειρηματικότητα, με στόχο την παραγωγή πλούτου. Ανέφερε επίσης ότι θα επιδιώξει κάθε συνεργασία με τα Επιμελητήρια ως εκπροσώπους και πραγματικούς γνωστές της αγοράς και του επιχειρείν, ενώ τόνισε ότι μέλημα του θα είναι η παράταξη που εκπροσωπεί να επανασυμφιλιωθεί με την κοινωνία και να επαναπροσδιορίσει την πολιτική και την ρητορική της.

26 Οκτωβρίου, 2015|Εκδηλώσεις - Ημερίδες|

Μοιράσου αυτό το άρθρο