Στο Επιμελητήριο Εύβοιας ο Πρέσβης της Βραζιλίας στην Ελλάδα για την ανάπτυξη διμερών εμπορικών σχέσεων μεταξύ των επιχειρήσεων Βραζιλίας και Εύβοιας.

Το Επιμελητήριο Ευβοίας επισκέφτηκε την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018, ο Πρέσβης της Βραζιλίας στην Ελλάδα, κ. Σεζάριο Μελαντόνιο, μετά από ενέργειες του βουλευτής Ευβοίας κ. Σίμου Κεδίκογλου. Τον πρέσβη συνόδευε Εμπορικός Ακόλουθος κ. Helio Maciel de Raiva Neto. Τους εν λόγω κυρίους υποδέχθηκε η Πρόεδρος κ. Βούλα Αγιοστρατίτη​και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Κύριος λόγος της επίσκεψης του κ. Μελαντόνιο ήταν η πραγματοποίηση συνάντησης με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου με στόχο την εξέταση όλων των δυνατοτήτων για την περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών εμπορικών σχέσεων μεταξύ των επιχειρήσεων Βραζιλίας και Εύβοιας και ειδικότερα στον τομέα των εξαγωγών, ο οποίος αποτελεί πολύ σημαντικό παράγοντα για την πρόοδο της ευβοϊκής οικονομίας.

Κατά την συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των Ευβοϊκών προϊόντων, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τους εκπροσώπους του Επιμελητηρίου στην Εύβοια και στην Σκύρο, ως τουριστικός προορισμούς.

Την διερευνητική αυτή πρώτη συνάντηση θα ακολουθήσουν από κοινού πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου και της Πρεσβείας, για την προώθηση ευβοϊκών προϊόντων στην αγορά της Βραζιλίας, αφού όπως διαβεβαίωσε ο κ. Μελαντόνιο, σύμφωνα με τα δεδομένα της αγοράς της Βραζιλίας αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κοινωνίας της, οι προοπτικές προς την κατεύθυνση αυτή, για πολλά τοπικά προϊόντα είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές.  Την δυναμική αυτών των συνθηκών το Επιμελητήριο Εύβοιας θα την  αξιοποιήσει συντονισμένα και στοχευμένα. 

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/