Αρχείο - Οκτ 4, 2012

Βελτιώσεις στον ΚΒΣ έως την πλήρη κατάργησή του.

 Σε επιμέρους αλλαγές στις διατάξεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων με στόχο τη μείωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών και την εκλογίκευση των προστίμων προχωρά η κυβέρνηση  καθώς θεωρεί ότι δεν μπορεί σε αυτό το στάδιο να καταργηθεί πλήρως ο ΚΒΣ.

Ο λόγος είναι ότι ενώ έχει νομοθετηθεί εδώ και πολύ καιρό η ηλεκτρονική τιμολόγηση αλλά κα η ασύρματη διασύνδεση των λογιστηρίων με την εφορία τόσο ο δημόσιος τομέας όσο και οι επιχειρήσεις δεν έχουν εκσυγχρονιστεί σε τέτοιο βαθμό ώστε να καταστεί δυνατή η ηλεκτρονική ενημέρωση.

ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

Επιτάχυνση των στρατηγικών επενδύσεων προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης εφαρμόζοντας το μοντέλο της Υπηρεσίας Μιας Στάσης (one stop shop) για τη γρήγορη αδειοδότησή τους. Στόχος είναι οι τελικές άδειες να εκδίδονται εντός 45 ημερών. Το υπουργείο υιοθετεί την αρχή «πρώτα αδειοδοτώ και μετά ελέγχω» ενώ αποκτώντας ακόμη και αρμοδιότητες επί πολεοδομιών και χωροταξικών ζητημάτων θα επιδιώξει να υπερβεί εμπόδια που σχετίζονται με την περιβαλλοντική νομοθεσία. Επιπλέον προκειμένου να ξεπεράσει τα προβλήματα ρευστότητας που υπάρχουν στην αγορά δίνει τη δυνατότητα προκαταβολής ακόμη και του συνολικού ποσού της επιχορήγησης σε σχέδια που υπάγονται στον αναπτυξιακό νόμο με τον διακριτικό τίτλο «Διαμόρφωση φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος για τις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις».

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/