Αρχείο - Σεπ 11, 2012

Δελτίο Τύπου.

Στη συνεδρίαση της ΚΕΕΕ η οποία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 07-08/09/2012 στα πλαίσια της ΔΕΘ συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευβοίας κ. Παναγιώτης Σίμωσης ο Οικονομικός Επόπτης κος Ευάγγελος Κούκουζας και το μέλος του Δ.Σ κος Ιωάννης Λαλανίτης.

ΠΟΛ 1174/2012: Τα κριτήρια για τον έλεγχο των δηλώσεων αυτοπεραίωσης.

Τα κριτήρια για τον δειγματοληπτικό έλεγχο των δηλώσεων αυτοπεραίωσης 2011 των ελεύθερων επαγγελματικών ορίζονται με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη.
Το πλήρες κείμενο της ΠΟΛ 1174/22.8.2012 απόφασης έχει ως εξής:

Ο Υφυπουργός Οικονομικών Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις:

α. Των άρθρων 13 έως 17 του Ν. 3296/2004 όπως ισχύει (ΦΕΚ Α΄ 253).

β. Των παραγράφων 7 8 και 9 του άρθρου 13 του Ν. 3522/2006 (ΦΕΚ Α΄ 276).

γ. Του πρώτου εδαφίου της παραγράφου 3 καθώς και της παραγράφου 8 του άρθρου 66 του Ν. 2238/1994 (ΦΕΚ Α΄ 151).

δ. Της παραγράφου 4 του άρθρου 13 του Ν.

Σύντομα η διασύνδεση Ταμειακών μηχανών με το TAXIS.

Σε συνέντευξη του ο Γενικός Γραμματέας της ΓΓΠΣ κος Θεοχάρης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ετοιμάζεται και θα υλοποιηθεί σύντομα η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών των επιχειρήσεων με το ΤAXISNET.

Υπενθυμίζουμε ότι οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν προσφάτως τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το TAXISNET της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) γνωμοδοτώντας πως οι τεχνικές προδιαγραφές του έργου είναι επαρκείς. Όπως αναφέρει και ο κος Θεοχάρης το μέτρο αυτό είναι προπομπός για την άμεση είσπραξη του ΦΠΑ στον πραγματικό χρόνο συναλλαγής τουλάχιστο στις λιανικές πωλήσεις.

Φόρος ακινήτων και στα αγροτεμάχια.

Φόρο ακινήτων και για τα αγροτεμάχια θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι οι οποίοι δεν είναι κατ’ επάγγελμα αγρότες.Αυτό προβλέπει ένα από τα σενάρια που εξετάζει του υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με τη φορολογία των ακινήτων η οποία πρόκειται να αλλάξει ριζικά. Συγκεκριμένα στο ΥΠΟΙΚ προωθούν την κατάργηση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας και του χαρατσιού στα ακίνητα (ΕΕΤΗΔΕ) και την συγχώνευση τους σε έναν ενιαίο φόρο ακινήτων.

Ο νέος φόρος ακινήτων θα είναι ωστόσο ανάλογου εισπρακτικού αποτελέσματος με αυτούς που καταργούνται που σημαίνει ότι κάθε χρόνο θα πρέπει να φέρνει στο δημόσιο ταμείο τουλάχιστον 3 δις. Ευρώ.

EuroBLECH Αννόβερο 23-27 Οκτωβρίου 2012 22η - Διεθνής Έκθεση για την Επεξεργασία Μετάλλων.

germanepi.jpg

Σε μια εκθεσιακή έκταση 77.000 τ.μ.

Υπόμνημα σχετικό με τον καθορισμό ανώτατων τιμών σε προϊόντα κυλικείου.

Κύριε Υφυπουργέ

Πληροφορηθήκαμε από τα Μ.Μ.Ε. ότι επίκειται η έκδοση αγορανομικής διάταξης περί καθορισμού ανώτατων τιμών πώλησης αγαθών(διατίμηση) που διατίθενται από κυλικεία αναψυκτήρια μπαρ τα οποία βρίσκονται εντός κτιρίων Ν.Π.Δ.Δ.

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου καταργείται το ελάχιστο ποσοστό που πρέπει να κατέχει το Δημόσιο.

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου μετά από σχετική απόφαση του υπουργικού συμβουλίου καταργείται το ελάχιστο ποσοστό το οποίο πρέπει να κατέχει το Δημόσιο σε επιχειρήσεις προκειμένου να επισπευτεί έτσι η διαδικασία αποκρατικοποίησής τους.

Η Πράξη αφορά σε ΕΛΠΕ ΔΕΗ ΟΠΑΠ ΟΔΙΕ ΕΥΔΑΠ ΕΥΑΘ ΕΛΤΑ καθώς και τους Οργανισμούς Λιμένος Πειραιώς Θεσσαλονίκης Αλεξανδρούπολης Βόλου Ελευσίνας Ηγουμενίτσας Ηρακλείου Καβάλας Κέρκυρας Λαυρίου Πατρών και Ραφήνας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών η εποπτεία της διαδικασίας αποκρατικοποιήσεων θα διασφαλιστεί από πλευράς Δημοσίου από τη λειτουργία Ρυθμιστικών Ανεξάρτητων Αρχών που θα εγγυώνται ταυτόχρονα το δημόσιο συμφέρον ως προς τη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Παράλληλα με άλλη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου εξα

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 12, 34 100 Χαλκίδα
Τηλ: 2221086452-22885-23510
Fax: 2221080918
E-mail:  info@eviachamber.gr

https://www.businessportal.gr/