1η συνεδρίαση της Θεματικής Επιτροπής της ΚΕΕΕ «Αξιοποίησης του Αιγιαλού από Επιχειρήσεις Υγειονομικού Ενδιαφέροντος»

Υπό τον συντονισμό του Προέδρου του Επιμελητηρίου Εύβοιας, κ. Γιάννη Γεροντίτη πραγματοποιήθηκε χθες 18 Ιανουαρίου 2024, η πρώτη συνεδρίαση της Θεματικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας «Αξιοποίησης του Αιγιαλού από Επιχειρήσεις Υγειονομικού Ενδιαφέροντος».

Κατά τη συνεδρίαση που έλαβε χώρα στα γραφεία της ΚΕΕΕ, συζητήθηκε το νέο νομοσχέδιο, για τους όρους αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας του αιγιαλού, προς όφελος της οικονομίας και της τουριστικής ανάπτυξης, με δικλείδες προστασίας του περιβάλλοντος και πρόνοιες για την αντιμετώπιση της αυθαιρεσίας,

Από την γόνιμη συζήτηση εξήχθησαν συμπεράσματα ικανά να συμβάλλουν τα μέγιστα στη διαμόρφωση των κατάλληλων εκείνων συνθηκών, μέσα στις οποίες τόσο oδημόσιος πλούτος όσο και το περιβάλλον θα προστατευθούν, ενώ παράλληλα θα ενισχυθεί η υγιής επιχειρηματικότητα και η ανάπτυξη.

Σε αυτό το πλαίσιο μετά την συνάντηση, ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ κ. Γιάννης Μασούτης ζήτησε συνάντηση με την Γενική Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας, κα Αθηνά – Μαρία Κόλλια, προκειμένου να κατατεθούν οι θέσεις που εξήχθησαν από τη συνεδρίαση της Θεματικής Επιτροπής επί των θεμάτων που αφορούν στο εν λόγω ζήτημα και επηρεάζουν άμεσα τις επιχειρήσεις — μέλη των Επιμελητηρίων όλης της χώρας.

Η Θεματική Επιτροπή της ΚΕΕΕ «Αξιοποίησης του Αιγιαλού από Επιχειρήσεις Υγειονομικού Ενδιαφέροντος», συστάθηκε πρόσφατα, μετά από πρόταση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Εύβοιας.

Η πρόταση είχε κατατεθεί από τον κ. Γεροντίτη στην ΚΕΕΕ κατά την Γ.Σ. αυτής, στο Αγρίνιο 3 και 4 Νοεμβρίου 2023, λόγω της περιπλοκότητας που διέπει το υπάρχον νομικό πλαίσιο αξιοποίησης του αιγιαλού από επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, το οποίο ως μέιζον ζήτημα, χρήζει συνολικής και δυναμικής παρέμβασης των Επιμελητηρίων με σκοπό τον εξορθολογισμό και τη βελτιστοποίηση του.

Μοιράσου αυτό το άρθρο