Άδεια παραμονής για επενδυτές

Αδεια παραμονής για επενδυτές
Σημαντική πρωτοβουλία για τη χορήγηση ειδικών αδειών σε αλλοδαπούς που θέλουν να αγοράσουν ακίνητα στην Ελλάδα τα οποία αξίζουν πάνω από 300.000 ευρώ προωθούν τα υπουργεία Ανάπτυξης Οικονομικών και Εσωτερικών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ασκηθεί πιέσεις από παράγοντες της αγοράς ακινήτων να διευκολύνουν επενδυτές που θέλουν να τοποθετηθούν στην Ελλάδα. Στις σκέψεις των αρμόδιων υπουργείων είναι να δίνεται πολυετής ειδική άδεια παραμονής η οποία όμως δεν θα χρησιμοποιείται για εργασία ούτε και θα ανοίγει τον δρόμο για απόκτηση ιθαγένειας.
Αντίστοιχη κίνηση κάνει και η Ισπανία η οποία σχεδιάζει να χορηγήσει άδειες παραμονής σε ξένους υπηκόους που αγοράζουν σπίτια αξίας άνω των 160.000 ευρώ προσπαθώντας να τονώσει την αγορά κατοικίας.
Τους τελευταίους μήνες επενδυτές κυρίως από τη Ρωσία εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους για επενδύσεις στην Ελλάδα επειδή αντιμετωπίζουν προβλήματα με την έκδοση βίζας ή και με τη δυνατότητά τους να μένουν περισσότερο καιρό στην Ελλάδα και σε ακίνητα που έχουν αποκτήσει. Ετσι οι περισσότεροι είτε κάνουν αγορές με παρένθετα πρόσωπα είτε συστήνοντας υπεράκτιες εταιρείες.

Πηγή εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Μοιράσου αυτό το άρθρο