Αλλαγή φρουράς στη ΓΣΕΒΕΕ

Υστερα από τέσσερις εκλογικές διαδικασίες και 10 χρόνια παραμονής στη θέση του προέδρου της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) ο Δημήτρης Ασημακόπουλος αποχώρησε από την ηγεσία της κορυφαίας οργάνωσης των μικρών επιχειρήσεων στην Ελλάδα για προσωπικούς λόγους ενώ την παραίτησή του ανακοίνωσε και ο Αντώνης Κοτταρίδης ταμίας της Συνομοσπονδίας.
Γιώργος Καββαθάς νέος πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.
Το δ.σ. της ΓΣΕΒΕΕ στη συνέχεια και έπειτα από διεξαγωγή μυστικής ψηφοφορίας εξέλεξε νέο πρόεδρο στη ΓΣΕΒΕΕ τον κ. Καββαθά Γιώργο α’ αντιπρόεδρο τον κ. Θεοδωρόπουλο Παναγιώτη και ταμία τον κ. Κουράση Γιώργο.
Σε δήλωσή του ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Ασημακόπουλος υπογραμμίζει ότι θεωρεί απαραίτητο να δοθεί η δυνατότητα και ευκαιρία και σε άλλους της νεότερης γενιάς να προσφέρουν προσδίδοντας και μια νέα και πιο «φρέσκια» δυναμική.
«Είναι λάθος η μακροχρόνια παραμονή σε κορυφαίες θέσεις ευθύνης. Εγκλωβίζεις και εγκλωβίζεσαι. Χάνεις στις περισσότερες των περιπτώσεων και την επαφή με τη γήινη πραγματικότητα τις οικονομικές και κοινωνικές διεργασίες που συντελούνται εκτός των ”τειχών” ενώ κινδυνεύεις ταυτόχρονα να συνδέσεις υπαρξιακές σου αναζητήσεις με τη θέση ευθύνης που μακροχρόνια ”κατέχεις”. Και αυτό ενέχει τον κίνδυνο της παρακμής για θέσεις θεσμούς και πρόσωπα. Οποιοι έχουν ειλικρινή διάθεση για προσφορά μπορούν να το πράξουν και από τη θέση του απλού ”στρατιώτη”. Και αυτό ευελπιστώ να πράξω στο μέλλον» σημειώνει ο ίδιος.
Ο κ. Ασημακόπουλος δηλώνει για μια ακόμη φορά τη θέση του ότι εάν θέλει η χώρα και η ηγεσία της να βγούμε από τον καθοδικό κοινωνικό και οικονομικό φαύλο κύκλο θα πρέπει να επενδύσουμε σε προσπάθειες για την ανάδειξη και αναμόρφωση της επιχειρηματικότητας ιδιαίτερα σε μικρή και πολύ μικρή κλίμακα.
Γιατί όπως συμπληρώνει ο ίδιος χωρίς κινητικότητα και αλλαγές σε αυτό το επίπεδο δεν μπορεί να περιοριστεί η ανεργία να ανακάμψει η οικονομία και η επενδυτική δραστηριότητα.
Τονίζει δε ότι η επενδυτική «άνοιξη» μόνο από τις μικρές επιχειρήσεις μπορεί να ξεκινήσει και να επεκταθεί σε δεύτερη φάση και στις μεγάλες και υπογραμμίζει ότι ως προς αυτό θα προσπαθήσει να συμβάλει για ένα εύλογο χρονικό διάστημα από τη θέση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας ΜΜΕ (UEAPME).
Τέλος σημειώνει: «Παραμένω ενεργός επιχειρηματίας και πάντα κοντά στη ΓΣΕΒΕΕ και στις προσπάθειες της διοίκησης».
Από την πλευρά του ο νέος πρόεδρος Γ. Καββαθάς δηλώνει ότι η ΓΣΕΒΕΕ πρέπει και μπορεί να εντείνει τις προσπάθειές της για την προστασία και ανάπτυξη της «ραχοκοκαλιάς» της ελληνικής οικονομίας που είναι οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Τους κύριους δηλαδή παραγωγούς πλούτου και θέσεων εργασίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.
Ο νέος πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κάλεσε τους θεσμικούς φορείς να συνεργαστούν ώστε να «σπάσει» ο φαύλος κύκλος της ύφεσης απόρροια της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που τείνει να εξελιχθεί σε βαθιά ανθρωπιστική με απρόβλεπτες για την κοινωνία και οικονομία συνέπειες.
Η ΓΣΕΒΕΕ ως θεσμικός συνομιλητής αλλά και ως κύριος εκπρόσωπος των αυτοαπασχολούμενων των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων -τονίζει- είναι αναγκαίο να έχει πολύπλευρο ρόλο ιδιαίτερα στην παρούσα συγκυρία που η ανάγκη για τη δημιουργία ενός ελκυστικού για τις ΜμΕ επιχειρηματικού περιβάλλοντος η ενθάρρυνση της καινοτομίας η δημιουργία δικτύων επιχειρηματικότητας και η ενίσχυση των διαδικασιών παραγωγής συνιστούν βασικούς πυλώνες ανάταξης της ελληνικής οικονομίας.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ09/04/2013

Μοιράσου αυτό το άρθρο