Αποστολή Ρώσων και Ουκρανών Επιχειρηματιών και Δημοσιογράφων στην Εύβοια.

Με πλήρη επιτυχία οργανώθηκε από το Επιμελητήριο Εύβοιας η υποδοχή και φιλοξενία Ρώσων και Ουκρανών Επιχειρηματιών και Δημοσιογράφων.

Ειδικότερα στις 9 Ιουνίου 2007 επισκέφθηκε κατόπιν προσκλήσεως την Εύβοια αποστολή αποτελούμενη από:
• 2 Ρώσους επιχειρηματίες
• 4 Ουκρανούς επιχειρηματίες
• 4 Ρώσους Δημοσιογράφους και
• 3 Ουκρανούς Δημοσιογράφους

Η αποστολή αυτή ήταν συνέχεια της αποστολής Ελληνικής αντιπροσωπείας που είχε επισκεφθεί την Μόσχα στα τέλη του 2006.
Τη πρώτη μέρα η αποστολή επισκέφθηκε την βόρεια Εύβοια και είχε μία ενημερωτική συνάντηση με τον Συνεταιρισμό Ταξιάρχης όπου εκεί γνώρισαν όλη τη διαδικασία επεξεργασίας των Ξηρών Σύκων καθώς και τον τρόπο καλλιέργειας των δένδρων.
Στην συνέχεια πέρασαν από Λ. Αιδηψού – Λίμνη και Προκόπι όπου βιντεοσκόπησαν ή φωτογράφησαν διάφορα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας τα μέλη της αποστολής φιλοξενήθηκαν από το Επιμελητήριο στο Ξενοδοχείο Negroponte όπου και παρατέθηκε και δείπνο.

Την επομένη το πρωΐ είχε προγραμματιστεί στην αίθουσα του Επιμελητηρίου συνάντηση της αποστολής με Εκπροσώπους Ευβοϊκών Επιχειρήσεων.
Το Επιμελητήριο είχε προηγούμενα ενδιαφερθεί και είχε μάθει το τι επιχειρηματικά ενδιαφέροντα έχουν τα μέλη της αποστολής και έτσι είχε καλέσει τις αντίστοιχες επιχειρήσεις που υπάρχουν στην περιοχή.

Εκ μέρους των επιχειρήσεων παρέστησαν οι:
1. Ευβοϊκή Ζύμη ΑΒΕΕ με προϊόντα Ζύμης
2. Χατζηλάμπρου Α.Ε. με προϊόντα Ζύμης
3. Δρακούλης cofe με καφέδες
4. ALMANDA A.E. με Ξηρούς Καρπούς
5. Γ. Κόντος και Σία Ο.Ε. με επεξεργασμένα αγροτικά προϊόντα
6. ΒΥΘΟΣ Α.Ε. με κατεψυγμένα Θαλασσινά
7. Ν. Ανθόπουλος με Λάδια
8. ΕΛΜΥ Α.Ε. Με Λάδια
9. ΕΒΙΟΛ Ο.Ε. με Λάδια
10. Α. Φιλάρετος με Αλίπαστα
11. Γ. Κεντρής με Ντελικατέσσεν
12. Κ. Αλιμπινίσης με τηγανόψωμα
13. LION A.E. με Ψάρια Ιχθυοτροφείου.

Από πλευράς Διοίκησης του Επιμελητηρίου εκτός από τον πρόεδρο παρέστησαν τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής Ι. Λιονάκης και Δ. Σταματούκος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου: Ε. Αγγελής Κ. Γαρέφαλλος Ε. Κούκουζας Δ. Κωνσταντίνου Σ. Παππά Δ. Σάκκας Δ. Σεπετή και Δ. Σκαρλάς.

Προσφωνώντας τα μέλη της αποστολής ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτης Σίμωσης αναφέρθηκε στην μακρόχρονη φιλία που υπάρχει μεταξύ Ελλάδος – Ρωσίας και Ουκρανίας καθώς και στις προσπάθειες που γίνονται τα τελευταία χρόνια για ανάπτυξη εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των Ευβοϊκών Επιχειρήσεων και των Λαών αυτών. Ο κ. Σίμωσης αναφέρθηκε στην συμμετοχή του Επιμελητηρίου στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων – Ποτών στην Μόσχα που έγινε τον Μάρτιο του 2007 καθώς και στην συμμετοχή του Επιμελητηρίου στην Ελληνική αποστολή για τα Ξηρά Σύκα και τον Τουρισμό που έγινε στο τέλος του 2006. Τέλος ο κ. Σίμωσης κάλεσε τους Επιχειρηματίες Έλληνες Ρώσους και Ουκρανούς να συνεργαστούν εμπορικά προς άμεσο κοινό συμφέρον.
Όσον αφορά τον Τουρισμό ο κ. Σίμωσης επισήμανε στους δημοσιογράφους που συμμετείχαν στην αποστολή το μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον που έχει η Εύβοια επισημαίνοντας εκτός από τον τουρισμό για διακοπές και τον θρησκευτικό και τον ιαματικό τουρισμό κάλεσε δε τους παριστάμενους δημοσιογράφους να προβάλουν αυτό το τουριστικό ενδιαφέρον που έχει η Εύβοια στα μέσα μαζικής ενημέρωσης που εκπροσωπούν.

Στην συνέχεια όλοι οι εκπρόσωποι των Ευβοϊκών Επιχειρήσεων έκαναν μία μικρή παρουσίαση της επιχείρησής τους και των προϊόντων που παράγουν.
Μετά και από αυτές τις παρουσιάσεις οι επιχειρηματίες Έλληνες – Ρώσοι και Ουκρανοί είχαν κατ ιδίαν συζητήσεις για το ενδεχόμενο εμπορικών συναλλαγών.
Απ ότι έγινε αντιληπτό και απ ότι δηλώθηκε από τους Ευβοείς επιχειρηματίες τα αποτελέσματα αυτά των συζητήσεων ήταν πολύ θετικά και ελπιδοφόρα για εμπορικές συναλλαγές με Ρωσία και Ουκρανία.

Μοιράσου αυτό το άρθρο