Αρση αντικινήτρων για επενδύσεις

Προτεραιότητα στην προώθηση των στρατηγικών επενδύσεων θέτει ο νέος αναπτυξιακός νόμος που κατατέθηκε χθες στη Βουλή δημιουργώντας νέα κεντρική αδειοδοτική Αρχή ενισχύοντας τον ρόλο του οργανισμού «Επενδύστε στην Ελλάδα Α.Ε.» ενώ θεσπίζει τα Ειδικά Σχέδια Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΧΑΣΕ).
Στόχος του νομοσχεδίου όπως προκύπτει από τις επιμέρους διατάξεις είναι η άρση των αντικινήτρων η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας αλλά και η παροχή ουσιαστικών ενισχύσεων και ρευστότητας μέσω των επιχορηγήσεων και των φορολογικών απαλλαγών στο πλαίσιο της τρέχουσας δημοσιονομικής κατάστασης.
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης μετά την κατάθεση του νέου αναπτυξιακού νόμου στη Βουλή τόνισε τη σημασία που δίνει το νομοσχέδιο στις στρατηγικές επενδύσεις αλλά και τις μικρότερες επενδύσεις που θα ενταχθούν στα κίνητρα του αναθεωρημένου αναπτυξιακού νόμου.
Επισήμανε δε την ένταξη στις διατάξεις του νομοσχεδίου της δημιουργίας της εταιρείας διαχείρισης «Αττικό Παράκτιο Μέτωπο» που θα διαχειρίζεται την έκταση της παραλίας από το Σούνιο μέχρι και τον Πειραιά αλλά και τις νέες δυνατότητες που δημιουργεί το θεσμικό πλαίσιο για τα υδατοδρόμια που εντάσσεται στο νέο νόμο.

ΤΑΣΟΣ ΔΑΣΟΠΟΥΛΟΣ – tdas@naftemporiki.gr

Πηγή εφημερίδα Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο κάντε κλίκ εδώ.

Μοιράσου αυτό το άρθρο