Δελτίο Τύπου

Καθηγητές του Εθνικού του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Συγκροτήματος Ευρίπου του ΕΚΠΑ ενημέρωσαν στο Επιμελητήριο Ευβοίας τις επιχειρήσεις του Αγροδιατροφικού Τομέα για την υποβολή πρότασης με τίτλο «ΚΕΝΤΡΟ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ»

Στις 7/9/2020 στο Επιμελητήριο Ευβοίας, 9μελής ομάδα Καθηγητών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Συγκροτήματος Ευρίπου ενημέρωσαν στο Επιμελητήριο Ευβοίας τις επιχειρήσεις του Αγροδιατροφικού Τομέα σχετικά με την υποβολή της πρότασης με τίτλο «ΚΕΝΤΡΟ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ», στα πλαίσια της πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης έργων στη Δράση «ΚΕΝΤΡΑ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ» – Κωδικός Πρόσκλησης 029ΚΕ – Α/Α ΟΠΣ 4397.

Το Κέντρο Ικανοτήτων Ευβοίας θα είναι Αυτόνομη Νομική Οντότητα, θα διαθέτει την απαραίτητη υποδομή και τεχνογνωσία και θα έχει ως βασικό σκοπό την υποστήριξη της καινοτομίας σε τομείς της ελληνικής οικονομίας, μέσω της παροχής εξειδικευμένων/ καινοτόμων υπηρεσιών και προϊόντων καθώς και της μεταφοράς τεχνολογίας σε επιχειρήσεις, ιδίως ΜΜΕ. Για τη δημιουργία του Κέντρου Ικανοτήτων Ευβοίας απαιτείται εκτός από τη συμμετοχή του ΕΚΠΑ και του Επιμελητηρίου και η συμμετοχή και επιχειρήσεων. Για το λόγο αυτό οι καθηγητές του ΕΚΠΑ ενημέρωσαν αναλυτικά και εμπεριστατωμένα για την εν λόγω δράση, το έργο του κάθε συμμετέχοντα και τα οφέλη που θα αποκομίσει.

Επισημαίνεται ότι καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης είναι η 29/9/2020. Λόγω αυτής της στενότητας των χρονικών περιθωρίων, ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου ζήτησε στην αρμόδια υπηρεσία, παράταση της ανωτέρω προθεσμίας.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευβοίας, κ. Ιωάννης Γεροντίτης τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που η πανεπιστημιακή κοινότητα βρίσκεται τόσο κοντά στο Επιμελητήριο Ευβοίας και τις Επιχειρήσεις του Νομού και θέτει τα ερευνητικά της εργαστήρια και την τεχνογνωσία της προς όφελος των τοπικών επιχειρήσεων και επεσήμανε τον ρόλο του Επιμελητηρίου ως συνδετικού κρίκου ανάμεσα στην Πανεπιστημιακή και Επιχειρηματική Κοινότητα και κάλεσε τις επιχειρήσεις να συμμετάσχουν στην εν λόγω δράση.

Ειδικότερα, στην εν λόγω συνάντηση παρευρέθηκαν από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών οι καθηγητές: κ. Σφηκόπουλος Θωμάς, Καθηγητής Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ, κ. Θωμαϊδης Νικόλαος – Πρόεδρος Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων ΕΚΠΑ μαζί με όλους τους υπεύθυνους καθηγητές των ερευνητικών εργαστηρίων: τον κ. Ιατρού Ερμόλαο, τον κ. Προεστό Χαράλαμπο και τον κ. Βουγιουκαλάκη Γεώργιος. Επίσης από το Συγκρότημα Ευρίπου του ΕΚΠΑ παρευρέθηκε ο κ. Βολιώτης Σταμάτης – Πρόεδρος Γενικού Τμήματος ΕΚΠΑ – Καθηγητής Ψηφιακών Συστημάτων – Μικροϋπολογιστών – Τεχνολογίας Μετρήσεων, ο κ. Μπαλντούκας Αντώνιος – Μέλος Συμβουλίου Ένταξης ΕΚΠΑ – Καθηγητής Σχεδιασμού Κατασκευών με Έμφαση στις Μελέτες Κατασκευών με Χρήση Η/Υ, ο κ. Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος – Αντιπρόεδρος Συμβουλίου Ένταξης ΕΚΠΑ, Καθηγητής Ηλεκτρικών Κυκλωμάτων, ο κ. Σταθόπουλος Βασίλειος – Καθηγητής Κεραμικών Υλικών, Πορώδη και Καταλυτικών.

Στην εν λόγω συνάντηση ενημερώθηκαν πολλές επιχειρήσεις του Νομού μας, επιγραμματικά αναφέρουμε τις εξής: ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ Α.Ε., BFRESHSPITIKO, ALIAMIKE, Λα Κρεκ Α.Ε., GREENPLANTSMIMIKOS, ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ, ALMANDA, ΑΜΑΛΙ ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ κ.α.

Επιπλέον στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Στερεάς Ελλάδας ο κ. Βελισσαρίου Αναστάσιος, ο Δ/ντής της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης ο κ. Χαράλαμπος Καραβάς και μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου, η κα Παρασκευή Αγιοστρατίτη, ο κ. Παύλου Χρήστος, ο κ. Βασίλειος Βαρελάς, Ο κ. Γιάννης Μαραγκός και ο κ. Γεωργουλόπουλος Θεοδόσης.

 

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

Μοιράσου αυτό το άρθρο