Δελτίο Τύπου Επιμελητηρίου Ευβοίας

Η απόφαση για lockdown λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την οικονομική κατάσταση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και θα αυξήσει την ανεργία, δεδομένου ότι οι επιχειρήσεις κουβαλούν ήδη στην πλάτη τους μια δεκαετή κρίση και το πρώτο lockdown. Τα ήδη εξαγγελθέντα μέτρα, ναι μεν είναι προς την σωστή κατεύθυνση αλλά δεν επαρκούν για να διασωθεί η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας.

Κρίνεται αναγκαίο να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν στοχευμένα προγράμματα στήριξης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά τους και να ενισχυθεί η ρευστότητά τους. Είναι επιτακτική ανάγκη να παρθούν γενναίες αποφάσεις διαγραφής υποχρεώσεων για τις πληττόμενες επιχειρήσεις.

Το Επιμελητήριο Εύβοιας είναι σε συνεχή επαφή τόσο με τα μέλη του που βιώνουν τις τραγικές συνέπειες της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων, όσο και με τα αρμόδια υπουργεία προκειμένου να παρέμβει με συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

Μοιράσου αυτό το άρθρο