Δελτίο Τύπου – Επίσκεψη κλιμακίου του Επιμελητηρίου Ευβοίας στην Σκύρο.

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη κλιμακίου του Επιμελητηρίου Ευβοίας στη Σκύρο στις 14 έως και 16 Δεκεμβρίου 2012 στο πλαίσιο της διαρκής και τακτικής επαφής του Φορέα με τα μέλη του με την Περιφέρεια του και με τους κατά Τόπους Φορείς Ανάπτυξης.
Στην αποστολή του Επιμελητηρίου συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Παναγιώτης Σίμωσης η Γενική Γραμματέας κα Παρασκευή Αγιοστρατίτη ο Β’ Αντιπρόεδρος κος Ιωάννης Σταθόπουλος και η κα Δέσποινα Καραμπέτσου μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.
Κατά την παραμονή τους στο νησί της Σκύρου οι κύριοι εκπρόσωποι της αποστολής του Επιμελητηρίου πραγματοποίησαν διαδοχικές συναντήσεις με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων του νησιού καθώς και με επαγγελματίες κατοίκους της Σκύρου.
Το αποτέλεσμα των συναντήσεων αυτών ήταν η ανταλλαγή γόνιμων απόψεων επί διαφόρων επιχειρηματικών θεμάτων. Έμφαση δόθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του νησιού και κυρίως όσον αφορά ασφαλιστικά θέματα αλλά και ζητήματα συναλλαγών με υπηρεσίες. Συζητήθηκαν επίσης σε ευρεία έκταση το θέμα κατάργησης της Δ.Ο.Υ Κύμης και οι δυσκολίες πληρωμής των δανειακών υποχρεώσεων των επαγγελματιών της Σκύρου. Μεγάλη έμφαση δόθηκε στις δυνατότητες αξιοποίησης του τουριστικού πλούτου του νησιού και στην ανάπτυξη πρωτοβουλίας εποικοδομητικής προβολής του ως ένα από το ομορφότερα Ελληνικά νησιά. Ένα νησί που βρίσκεται σε πολύ μικρή από την Αθήνα απόσταση με ξεχωριστά ήθη έθιμα παραδόσεις αλλά και φυσικές και αρχιτεκτονικές ομορφιές.
Ξεχωριστή συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην οποία συμμετείχε ο Δήμαρχος Σκύρου κος Χατζηγιαννάκης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την διάρκεια της οποίας προγραμματίστηκε ημερίδα Προβολής των Σκυριανών Προϊόντων με θέματα την πιστοποίηση την συσκευασία και την προώθηση τους. Επίσης αποφασίστηκε η πραγματοποίηση επιμορφωτικών σεμιναρίων στην Σκύρο σε συνεργασία με τα επαγγελματικά σωματεία του νησιού.

Για να δείτε σχετική φωτογραφία κάντε κλίκ εδώ.

Για να δείτε σχετική φωτογραφία κάντε κλίκ εδώ.

Για να δείτε σχετική φωτογραφία κάντε κλίκ εδώ.

18 Δεκεμβρίου, 2012|Εκδηλώσεις - Ημερίδες|

Μοιράσου αυτό το άρθρο