Δελτίο Τύπου.

Στη συνεδρίαση της ΚΕΕΕ η οποία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 07-08/09/2012 στα πλαίσια της ΔΕΘ συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευβοίας κ. Παναγιώτης Σίμωσης ο Οικονομικός Επόπτης κος Ευάγγελος Κούκουζας και το μέλος του Δ.Σ κος Ιωάννης Λαλανίτης.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευβοίας μετά την συνάντηση που είχε με τους Προέδρους των πυρόπληκτων νομών και την σχετική εξουσιοδότηση που έλαβε από αυτούς τοποθετήθηκε εκ’ νέου στο ζήτημα της διευθέτησης των πυρόπληκτων δανείων εγγυημένων και μη και ζήτησε από τον Πρόεδρο της ΚΕΕΕ την μεσολάβηση του προκειμένου να προγραμματίσει άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών κ Γιάννη Στουρνάρα για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος που ταλανίζει για πολλά χρόνια τις Ευβοϊκές και όχι μόνον Επιχειρήσεις.

Επίσης παρουσία του Υφυπουργού κ. Σταύρου Καλαφάτη εξέφρασε με έντονο τρόπο την διαφωνία του Επιμελητηρίου Εύβοιας στο θέμα της κατάργησης των ΔΟΥ στην Εύβοια και του παραρτήματος ΟΑΕΕ στο Αλιβέρι.

Τέλος ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας τοποθετήθηκε σε γενικότερα θεσμικά ζητήματα που απασχολούν τον Επιμελητηριακό θεσμό και επεσήμανε την αναγκαιότητα επινόησης ενός νέου επιχειρησιακού σχεδιασμού για το ρόλο των Επιμελητηρίων στη νέα εποχή που εισέρχεται η οικονομία της χώρας μας.

Στο περιθώριο της Γ.Σ η αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Εύβοιας με πρωτοβουλία του Οικονομικού Επόπτη κ. Ευάγγελου Κούκουζα συναντήθηκε με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και Βουλευτή Εύβοιας της Ν.Δ. κ. Σίμο Κεδίκογλου με τον οποίο συζήτησαν όλα τα ανωτέρω θέματα.

Ο κ. Κεδίκογλου ασπάστηκε πλήρως τις απόψεις του Επιμελητηρίου Εύβοιας σχετικά με την κατάργηση των Δ.Ο.Υ στο νομό και τους διαβεβαίωσε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλλίτερη διευθέτηση του θέματος.

Επίσης ο κ. Κεδίκογλου ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Ευβοίας για την επικείμενη επίσκεψη στην Εύβοια 20 Ρώσων εμπορικών αντιπροσώπων προϊόντων σε S/Μ και ζήτησε από το Επιμελητήριο Εύβοιας να μεριμνήσει για την ενημέρωση των Επιχειρήσεων Τροφίμων έτσι ώστε να προβάλουν τα προϊόντα τους και να ενισχυθεί η εξωστρέφεια τους σε νέες αγορές.

Μοιράσου αυτό το άρθρο