Διεθνής Έκθεση Κρασιών – Ποτών στο Ντίσελντορφ.

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου με Ευβοϊκές Επιχειρήσεις.
Αισιόδοξα μηνύματα.

Δυναμικό παρόν για την ελληνική συμμετοχή που διοργάνωσε ο ΟΠΕ στη Διεθνή Έκθεση PROWEIN με τις 39 ελληνικές επιχειρήσεις που μετείχαν στο ελληνικό περίπτερο και εκπροσωπούσαν όλες τις περιοχές παραγωγής κρασιού της χώρας.

Τέσσερις από αυτές τις επιχειρήσεις ήταν Ευβοϊκές που ήταν στο περίπτερο του Επιμελητηρίου που για άλλη μία φορά κάλυψε το κόστος του περιπτέρου και των μεταφορικών εξόδων των εμπορευμάτων και έδωσε έτσι την ευκαιρία σε Μέλη του να προβάλουν τα προϊόντα τους να προβάλουν κρασιά της Εύβοιας.

Οι τέσσερις αυτές επιχειρήσεις ήταν οι:
1. Απόστολος Λύκος
2. Ε. Σαμπάνη Α.Ε.
3. Κουτσογιωργάκης Α.
4. Μιτζιφίρης Νικόλαος

Η Διεθνής Έκθεση PROWEIN η οποία λειτουργεί ως βαρόμετρο για τη διεθνή αγορά κρασιού έδωσε ιδιαίτερα αισιόδοξα μηνύματα στους χιλιάδες συμμετέχοντες εκθέτες και εμπορικούς επισκέπτες.

Οι Ευβοϊκές Επιχειρήσεις που συμμετείχαν έμειναν σύμφωνα με τις δηλώσεις τους ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την επισκεψιμότητα του περιπτέρου καθώς οι επισκέπτες ήταν σημαντικοί αγοραστές από τη Γερμανία αλλά και άλλες χώρες όπως η Ολλανδία το Βέλγιο και άλλες και οι συναντήσεις που είχαν μαζί τους ήταν ουσιαστικές.

Με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση των επισκεπτών της Έκθεσης και ιδιαίτερα των επαγγελματιών του κλάδου των αγοραστών των ειδικών δημοσιογράφων και των οινοχόων για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελληνικού αμπελώνα διοργανώθηκαν δύο σεμινάρια σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ελληνικού περιπτέρου τα οποία προσέλκυσαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και το παρακολούθησαν πάνω από 220 ξένοι επαγγελματίες. Την ξενάγηση των ξένων επαγγελματιών επισκεπτών στον ελληνικό αμπελώνα ανέλαβε ο κ. Markus Del Monego ο μοναδικός ειδικός στην ιστορία των διακρίσεων για το κρασί που κρατά τους τίτλους του Sommelier και του Master of Wine.

Ο κ. Del Monego ο οποίος τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται συστηματικά με τον ΟΠΕ αναφέρθηκε στη θετική εξέλιξη του ελληνικού κρασιού τα τελευταία 12 χρόνια δήλωσε σχετικά: «Θέλω να επισημάνω ως ειδικός του κρασιού ότι ειδικότερα την τελευταία τριετία έχουν γίνει πολλά βήματα και οι προσπάθειες του ΟΠΕ και των ελληνικών επιχειρήσεων αποδίδουν καρπούς. Το ελληνικό κρασί βελτιώνει συνεχώς την εικόνα του και έχει αρχίσει να είναι αναγνωρίσιμο. Οι ελληνικές ποικιλίες ανακαλύπτονται από τους ξένους και αναδεικνύονται στο παγκόσμιο οινικό γίγνεσθαι. Το ελληνικό κρασί κερδίζει έδαφος συνεχώς και μπορεί να διεκδικήσει καλύτερη θέση στις αγορές. Υπάρχουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα πέρα από την καλή ποιότητα καθώς το ελληνικό κρασί μπορεί να συνδυάζεται με πολλές διαφορετικές γεύσεις και διεθνείς κουζίνες».

Στο χώρο του ελληνικού περιπτέρου και καθόλη τη διάρκεια της Έκθεσης λειτουργούσε Wine Bar με την υποστήριξη Ελλήνων και Γερμανών Master of Wines και Sommeliers. Πιο συγκεκριμένα οι κ.κ Κ. Λαζαράκης Master of Wine ο κ. Νικόλαος Πανίδης Sommelier και ο κ. Ιωάννης Καυμένακης Sommelier παρουσίαζαν στους επισκέπτες το δυναμικό του ελληνικού αμπελώνα και την ποιότητα των ελληνικών ποικιλιών κρασιού.

7 Απριλίου, 2009|Εκδηλώσεις - Ημερίδες|

Μοιράσου αυτό το άρθρο