Ένταξη των Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών στο Ελλάδα 2.0
Την ένταξη των Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και ΑνθεκτικότηταςΕλλάδα 2.0, ζητά το Επιμελητήριο Εύβοιας.
Το εν λόγω αίτημα του Επιμελητηρίου κατατέθηκε σήμερα με σχετική επιστολή, στον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και έχει ως ακολούθως.
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και ΑνθεκτικότηταςΕλλάδα 2.0 είναι ένας θεμελιώδης οικονομικός και κοινωνικός μετασχηματισμός, που επιδρά στην οικονομική δραστηριότητα, αλλά και στις τεχνολογίες, τις συμπεριφορές και τους θεσμούς, έχοντας σαν πρωταρχικό στόχο να περιορίσει τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης του Covid-19.
Στο πλαίσιο αυτό ωστόσο, θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη η ένταξη στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και ΑνθεκτικότηταςΕλλάδα 2.0 και των Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης καθώς και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών – όπως συμβαίνει και με άλλες εκπαιδευτικές δομές – δεδομένου ότι οι εν λόγω επιχειρήσεις είναι εκ των πλέον πληγέντων οικονομικά από τις επιπτώσεις της κρίσης του Covid-19.
Προς την κατεύθυνση αυτή, θα μπορούσε να ακολουθηθεί το υπόδειγμα των παιδικών σταθμών και οι δικαιούχοι να λαμβάνουν voucherτο οποίο θα μπορούν να εξαργυρώνουν στα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και Κέντρα Ξένων Γλωσσών σε αντάλλαγμα με τις υπηρεσίες τους.