Επιστολή Επιμελητηρίου για επιμήκυνση αποπληρωμής οφειλών δανειοληπτων ΤΕΜΠΜΕ.

Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης &
Ανταγωνιστικότητας
Κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη
Μεσογείων 119 10192 Αθήνα.
Κοινοπ. Κ. Αλέξανδρο Παπαρσένο
Πρόεδρο Τ.Ε.Μ.Π.Μ.Ε.
Κ.Ε.Ε.Ε.

ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΕΜΠΜΕ

Κύριε Υπουργέ
Με την παρούσα επιστολή εκφράζουμε με τη σειρά μας τον προβληματισμό μας σχετικά με την δυνατότητα της επιχειρηματικής κοινότητας για την αποπληρωμή των οφειλών που έχουν ληφθεί με την εγγύηση ΤΕΜΠΜΕ.
Η πρωτοφανής οικονομική κρίση που έπληξε τη χώρα μας με τις γνωστές συνέπειες της η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά άλλαξαν άρδην το επιχειρηματικό τοπίο και οδήγησαν τις επιχειρήσεις μας σε οικονομικό μαρασμό. Είναι σαφές πως με τις παρούσες συνθήκες οι επιχειρήσεις ακροβατούν κυριολεκτικά σε ένα αβέβαιο και ασθενές οικονομικό περιβάλλον και αδυνατούν να ανταποκριθούν στις περισσότερες υποχρεώσεις τους.
Με δεδομένη την κρισιμότητα της κατάστασης και την οικονομική δυστοκία των επιχειρήσεων που καθιστά δυσβάστακτο το βάρος της αποπληρωμής των ανωτέρω οφειλών παρακαλούμε για την παρέμβασή σας ώστε να παραταθεί η περίοδος αποπληρωμής των οφειλών αυτών ή να χορηγηθεί ουσιαστική περίοδος χάριτος στις επιχειρήσεις αυτές .
Είμαστε βέβαιοι πως μέσα στο δυσβάστακτο αυτό οικονομικό τοπίο θα προχωρήσετε στην ανάλογη τροποποίηση που θα ικανοποιεί τις πραγματικές ανάγκες στήριξης των επιχειρήσεων.

Με Τιμή
Ο Πρόεδρος

Παναγιώτης Σίμωσης

Μοιράσου αυτό το άρθρο