Ετήσια εκδήλωση Επιμελητηρίου Εύβοιας

Με το βλέμμα μπροστά το Επιμελητήριο Εύβοιας αποχαιρέτησε μια επιτυχημένη χρονιά, επιβραβεύοντας θεσμικούς εκπροσώπους που στήριξαν με τις δράσεις τους την οικονομία, την απασχόληση και την κοινωνία.

Την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση για την έλευση του νέου έτους πραγματοποίησε την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024, η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Εύβοιας. Η όμορφη εκδήλωση έλαβε χώρα, στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων του Φορέα “Κ. ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ”, με τη μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων της Εκκλησίας, της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, των Επαγγελματικών και Επιστημονικών Φορέων καθώς και της επιχειρηματικής κοινότητας.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και με την ευλογία της πίτας ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Πατήρ Ιωάννης Φαφούτης.

Το θεσμικό μέρος ξεκίνησε με την προβολή βίντεο αφιερωμένο στην ιστορία του Επιμελητηριακού Θεσμού και στην ιστορία των 90 χρόνων του Επιμελητηρίου Εύβοιας, όπως έχουν αποτυπωθεί στο πέρασμα του χρόνου αλλά και στο Επετειακό Λεύκωμα που εξέδωσε πρόσφατα ο Φορέας. 

Ακολούθησε ομιλία του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Γιάννη Γεροντίτηο οποίος αποτίμησε επιγραμματικά το συνολικό έργο του Φορέα κατά το προηγούμενο έτος και παρουσίασε το πλάνο δράσεων για το 2024, υπογραμμίζοντας τα εξής : “ Με το βλέμμα μπροστά, θα συνεχίσουμε και το 2024 να εκπροσωπούμε, να υποστηρίζουμε και να προασπίζουμε με θέρμη την επιχειρηματική δραστηριότητα και δη την ευβοϊκή, αναπτύσσοντας διαρκώς δυναμικές παρεμβάσεις προς την Πολιτεία. Καταθέτοντας ουσιαστικές προτάσεις για τη στήριξη των επιχειρήσεων μας. Παράλληλα θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε ένα μεθοδευμένο πλάνο αναπτυξιακού, εκπαιδευτικού και κοινωνικού χαρακτήρα. Ένα πλάνο προσανατολισμένο να ισχυροποιήσει συνολικά την οικονομική δραστηριότητα του τόπου μας και ταυτόχρονα να ενδυναμώσει ποιοτικά όλη την ευβοϊκή επιχειρηματικότητα. Για την ελληνική οικονομία η χρονιά ξεκίνησε με θετικά μηνύματα. Μετά και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, η εμπιστοσύνη στη σταθερότητα, στην αξιοπιστία και στις προοπτικές της οικονομίας μας είναι σε υψηλά επίπεδα. Οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για την κινητοποίηση επενδύσεων, που επιταχύνουν τον παραγωγικό μετασχηματισμό της οικονομίας. Έχουμε, λοιπόν, λόγους να αισιοδοξούμε. Το πρόσταγμα της ολικής ανάταξης της ελληνικής οικονομίας οφείλει να μας ενώνει. Με στόχο μια ανάπτυξη με διάρκεια και ποιότητα. Μια ανάπτυξη που θα στηρίζεται στην παραγωγικότητα, στην εξωστρέφεια, στην καινοτομία, στη γνώση και στη σύνεση “.

Το θεσμικό μέρος ολοκληρώθηκε με τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου να επιβραβεύει την προσφορά στην επιχειρηματικότητα, την υλοποίηση δράσεων και έργων που στήριξαν την οικονομία, την απασχόληση και την κοινωνία, να επιβραβεύει τις γόνιμες συνέργειες και συνεργασίες που στάθηκαν ιδανικά ικανές για την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων και πρωτοβουλιών. Σε αυτό το πλαίσιο ο Φορέας απένειμε Τιμητικές διακρίσεις :

ΣτονΥπουργό Υγείας κ. Άδωνη Γεωργιάδηγια την πολύτιμη προσφορά του – ως πρώην  Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων – στην επιχειρηματικότητα και για την ουσιαστική στήριξη του στα Επιμελητήρια και τον Επιμελητηριακό Θεσμό.Το Βραβείο παρέδωσε ο Γ. Γ. της ΚΕΕΕ – Πρόεδρος ΠΕΣ Στερεάς Ελλάδας – Πρόεδρος Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγιώτης Αγνιάδης.

Στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Εύβοιας κ. Γιώργο Κελαϊδίτη, για το πολύτιμο έργο και την προσφορά του στο Νομό Εύβοιας από διάφορες θέσεις ευθύνης με προεξέχουσα του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Εύβοιας. Το Βραβείο παρέδωσε ο Βουλευτής Εύβοιας κ. Σίμος Κεδίκογλου.

Στη Δήμαρχο Χαλκιδέων κα Έλενα Βάκα, για το καθοριστικό της έργο από τη θέση της Δημάρχου υπέρ της αναπτυξιακής πορείας και προοπτικής του Δήμου Χαλκιδέων και για την εποικοδομητική συνεργασία της με το Επιμελητήριο Εύβοιας επί προγραμμάτων που αναβαθμίζουν και προάγουν την τοπική επιχειρηματικότητα.Το Βραβείο παρέδωσε η Βουλευτής Εύβοιας κα Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη.

Στον Προέδρο της  ΓΣΕΒΕΕ και Πρόεδρο του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γεώργιο Καββαθά, για την πολύτιμη συμβολή του ΙΜΕ στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και για την γόνιμη συνεργασία του με το Επιμελητήριο Εύβοιας υπέρ της αναβάθμισης των ευβοϊκών επιχειρήσεων. Το Βραβείο παρέδωσε η Βουλευτής Εύβοιας κα Κατερίνα Καζάνη.

Στον Τέως Νομάρχη Εύβοιας κ. Αθανάσιο Μπουραντά,για την πολυετή προσφορά του στο Νομό από διάφορες θέσεις ευθύνης με προεξέχουσα του Νομάρχη. Το Βραβείο παρέδωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.

Όλοι οι τιμώμενοι ευχαρίστησαν το Επιμελητήριο για την αναγνώριση του έργου τους. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του Υπουργού  Υγείας κ. Άδωνη Γεωργιάδηο οποίος ανέφερε : Eζησα μία πραγματικά συγκινητική εμπειρία. Το Επιμελητήριο Εύβοιας αποφάσισε να με βραβεύσει, αν και τώρα πλέον είμαι Υπουργός Υγείας, για την θητεία μου ως Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Σημειώστε ότι είναι η πρώτη φορά στην σταδιοδρομία μου που έλαβα ένα βραβείο ως Υπουργός ενός Υπουργείου για την θητεία μου σε ένα προηγούμενο. Τα λόγια που ακούστηκαν από όλους, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Εύβοιας, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου της Βοιωτίας και τον Πρόεδρε της ΓΣΕΒΕΕ κ. Καββαθά ήταν ιδιαιτέρως τιμητικά και συγκινητικά. Η αναγνώριση της δουλειάς σου όταν πια έχεις φύγει και δεν σε χρειάζονται είναι ο μεγαλύτερος τίτλος τιμής για έναν πολιτικό“.

Την καθιερωμένη πλέον ετήσια συνάντηση του Επιμελητηρίου και του συνόλου σχεδόν των θεσμικών εκπροσώπων της επιχειρηματικότητας πέραν των προαναφερθέντων τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων οι εξής :

Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Δημήτριος Βουρδάνος, ο  Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Κωνσταντίνος Γαλάνης, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κα Φανή Παπαθωμά, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδας κ. Δημήτριος Σέρρας, ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου κ. Μπαράκος Νικόλαος, ο Δήμαρχος Σκύρου κ. Κυριάκος Αντωνόπουλος, η Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Δ. Χαλκιδέων κα Ελένη Αϊδίνη, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας κ. Ευάγγελος Χαϊνάς, ο Τεχνικός Σύμβουλος Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Ηλίας Μπουρμάς, ο Συνταγματάρχης της Σχολής Πεζικού κ. Γεώργιος Παπανικολάου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Εύβοιας Ταξίαρχος κ. Αθανάσιος Γερογιάκομος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Εύβοιας Πύραρχος κ. Κωνσταντίνος Ψαρρός, ο Λιμενάρχης Χαλκίδας Πλοίαρχος κ. Κωνσταντίνος Φλουρής, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας κ. Πάνος Λώλος και ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου κ. Νίκος Καμπόλης, η Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ κα Ιωάννα Δαριβέρη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Αθανάσιος Κυρίτσης και ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Παναγιώτης Αρβανίτης, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητήριου Εύβοιας κ. Ιωάννης Κοτρογιάννης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Δημήτριος Γκίκας, ο Πρόεδρος του Τεχνικου Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Κωνσταντίνος Λάππας, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας και Μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου κα Παρασκευή Αγιοστρατίτη, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Εύβοιας κ. Ηλίας Θαλάσσης, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/Θμιας Εκπαίδευσης κ. Κωνσταντίνος Βελής και ο Διοικητικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ κ. Σταμάτης Βαρδαρός.

Την εκδήλωση την οποία συντόνισε η δημοσιογράφος του STARΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ κα Ιωάννα Καραγιάννη, πέραν των ανωτέρω τίμησε με την παρουσία του και σχετικό χαιρετισμό ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Αυτιάς.

Από πλευράς του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου παρέστησαν, ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Νικόλαος Μώρος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Ιωάννης Μαραγκός, ο Οικονομικός Επόπτηςκ. Σπυρίδων Κουτσαύτης, ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων κ. Βασίλης Βαρελάς, ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων κ. Χρήστος Παύλου, ο Πρόεδρος του Τμήματος Μεταποίησης κ. Δημήτρης Βαρελάς, η Πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος κα Σοφία Κόλλια – Βότση, ο Πρόεδρος του ΣΑΜΕΕ κ. Θεοδόσης Γεωργουλόπουλος, η Εκπρόσωπος Τουρισμού κα Παρασκευή Μπουραντά, ο κ. Νικόλαος Φωκίτης, ο κ. Δημήτριος Κατσίκας και ο κ. Ευάγγελος Αλεξανδρής.

Ο τυχερός της κλήρωσης έλαβε δώρο ένα ταξίδι προσφορά του ταξιδιωτικού πρακτορείου YANNATOURS.

Μοιράσου αυτό το άρθρο