Η ΕΕ “άνοιξε παράθυρο” για την ασφάλιση των εξαγωγικών πιστώσεων προς Έλληνες εισαγωγείς.

Νομικά επιχειρήματα παρέχει στους Έλληνες εισαγωγείς ο Οργανισμός Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων προκειμένου να διεκδικήσουν την ομαλή συνέχιση της δραστηριότητας τους παρά τη διακοπή από μεγάλους ομίλους ασφάλισης εξαγωγικών πιστώσεων (EULER-HERMESCOFACE κλπ) της ασφάλισης των βραχυπρόθεσμων εξαγωγικών πιστώσεων προς Έλληνες εισαγωγείς.

Συγκεκριμένα ο ΟΑΕΠ ενημερώνει για ένα θετικό γεγονός που αναμένεται αν όχι να λύσει τουλάχιστον να μετριάσει σε σημαντικό βαθμό το πρόβλημα που έχει προκύψει για τους Έλληνες εισαγωγείς.

Πρόκειται για μια πρόσφατη τροπολογία της Ανακοίνωσης (communication) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αφορά στην ασφάλιση των βραχυπρόθεσμων εξαγωγικών πιστώσεων.

Η παραπάνω τροπολογία της Ανακοίνωσης ισχύει από εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Official Journal of the European Union2012/C 117/01).

Με την παραπάνω τροπολογία της Ανακοίνωσης της Commission η Ελλάδα εξαιρείται από τη λίστα των εμπορεύσιμων χωρών οπότε οι εξαγωγείς χωρών –μελών της ΕΕ από 20.4.2012 θα μπορούν να ασφαλίζουν τις βραχυπρόθεσμες εξαγωγικές πιστώσεις προς Έλληνες εισαγωγείς στους ασφαλιστικούς οργανισμούς EULER-HERMES (Γερμανίας)COFACE (Γαλλίας) SACE (Ιταλίας) ATRADIUS(Ολλάνδίας) ONDD(Βελγίου) SESCE(Ισπανίας)COSEC(Πορτογαλίας) κλπ. οι οποίοι θα καλύπτονται πλήρως από τα Υπουργεία Οικονομικών των χωρών τους αντίστοιχα.

Πηγή ΕΞΠΡΕΣ

Μοιράσου αυτό το άρθρο