Ημερίδα για την επιχειρηματικότητα στο Επιμελητήριο Εύβοιας

Το Επιμελητήριο Εύβοιας και το ΚΕΣΥΠ Χαλκίδας (ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ) διοργάνωσαν την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016 επιμορφωτική ημερίδα για την επιχειρηματικότητα. Η ημερίδα που σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία, απευθύνθηκε κατά προτεραιότητα στους μαθητές, στις μαθήτριες και στους καθηγητές των σχολικών μονάδων του νομού, που πρόκειται να συμμετάσχουν στον 4ο Περιφερειακό Μαθητικό Διαγωνισμό Στερεάς Ελλάδας για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία καθώς επίσης και σε όσους υλοποιούν αντίστοιχα προγράμματα αγωγής σταδιοδρομίας.

Ομιλητής ήταν ο κ. Ηλίας Γεωργίου, σύμβουλος επιχειρήσεων, ο οποίος ενόψει και του 4ου Περιφερειακού Μαθητικού Διαγωνισμού εξήγησε αναλυτικά – προσελκύοντας πραγματικά το ενδιαφέρον του κοινού – τι είναι επιχειρησιακό σχέδιο (businessplan), την σημασία κατάρτισής του, τις φάσεις ενός επιχειρησιακού σχεδίου όσον αφορά την εσωτερική οργάνωση της εταιρείας, την μεθοδολογία κατάρτισης επιχειρησιακού σχεδίου κλπ.

Ακολούθως Στελέχη του ΚΕΣΥΠ Χαλκίδας και των Περιφερειακών Νομών διενέργησαν ένα βιωματικό σεμινάριο, προκειμένου οι μαθητές να κατανοήσουν καλύτερα τι σημαίνει επιχειρηματικότητα.

Το Επιμελητήριο Εύβοιας έχοντας την δυναμική να λειτουργήσει ως συνδετικός κρίκος μεταξύ της επιχειρηματικής κοινότητας και του εκπαιδευτικού συστήματος και έχοντας την πεποίθηση ότι ηδιασύνδεση της εκπαίδευσης με τον παραγωγικό τομέα της οικονομίας είναι ζητούμενο μεγάλης σημασίας για την οικοδόμηση ενός βιώσιμου και υγιούς μοντέλου ανάπτυξης στην Ελλάδα, επενδύει συνειδητά σε κάθε πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση. Στο πλαίσιο αυτό συμμετέχει στην διοργάνωση του 4ου Μαθητικού Διαγωνισμού, μαζί με τα Επιμελητήρια της Στερεάς Ελλάδας και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με στόχο οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με το «επιχειρείν» και να αντιληφθούν, ότι η υγιής επιχειρηματική δραστηριοποίηση είναι ικανή να προσφέρει ισχυρές δυνατότητες δημιουργικής ενασχόλησης.

11 Φεβρουαρίου, 2016|Εκδηλώσεις - Ημερίδες|

Μοιράσου αυτό το άρθρο