Κλείσιμο παλαιάς γέφυρας Χαλκίδας – Επιστολή προς Υπ. Υποδόμων κ. Χρυσοχοΐδη

                                                              Προς:  1. κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη
Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών
και Δικτύων
Κοιν:  1. Λιμεναρχείο Χαλκίδας
2. Οργανισμό Λιμένων Νομού Ευβοίας ΑΕ
Μακαρίου 1
34100 Χαλκίδα

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,  

Με την παρούσα θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Παλιά Γέφυρα της Χαλκίδας που ενώνει τις δυο πλευρές της Πόλης έχει κλείσει από 01/10/2014. Είναι κοινή διαπίστωση όλων ότι πρόκειται για μία απαραίτητη επισκευή για την απόλυτη ασφάλεια της γέφυρας του Ευρίπου, τη μείωση κατά 30% του χρόνου που απαιτούνταν για το άνοιγμα και το κλείσιμό της και γενικότερα για την καλύτερη δυνατή λειτουργία της. Ωστόσο, η γέφυρα θα παραμείνει κλειστή μέχρι τα Χριστούγεννα και υπάρχει πεζογέφυρα για την εξυπηρέτηση των πεζών και των μοτοσικλετιστών.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,  

Το κλείσιμο της γέφυρας του Ευρίπου για τα οχήματα της Χαλκίδας επί τρεις ολόκληρους μήνες έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στους κατοίκους της Βοιωτικής Πλευράς και ιδιαίτερα στους καταστηματάρχες της απέναντι όχθης που βλέπουν δραματικά να μειώνεται ο τζίρος τους. Ειδικά όσοι χρειάζονται να μετακινηθούν με αυτοκίνητα είναι πλέον υποχρεωμένοι να διανύσουν αρκετά χιλιόμετρα με αρκετή κίνηση (επιβαρύνονται με 22 χιλιόμετρα κάνοντας την διαδρομή μέσω της υψηλής γέφυρας), γεγονός που μεταφράζεται σε χαμένο χρόνο και χρήμα, αφού η βενζίνη κοστίζει ακριβά.
Το Επιμελητήριο Ευβοίας αφουγκράζεται τα προβλήματα και την αγωνία των Επιχειρηματιών- μελών του ιδιαίτερα σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία.  Θεωρώντας ότι και εσείς είστε δίπλα στο επιχειρηματικό κόσμο, ζητάμε την επίσπευση των εργασιών συντήρησης της γέφυρας του Ευρίπου. Θεωρούμε ότι με τον κατάλληλο συντονισμό των εργασιών και υπό την συνεχή εποπτεία του Υπουργείου σας θα μπορούσε να επισπευτεί ο χρόνος επισκευής της γέφυρας.

Με εκτίμηση
Ο Α΄Αντιπρόεδρος

 Ιωάννης Γεροντίτης

Μοιράσου αυτό το άρθρο