Λιανεμπόριο: Πρόγραμμα ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού

Λιανεμπόριο: Πρόγραμμα ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού

H εξεύρεση θέσεων εργασίας στον τομέα του εμπορίου, ιδιαιτέρως δε η εξασφάλιση της διαδοχής σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, αποτελεί στόχο του προγράμματος συμβουλευτικής, κατάρτισης και πιστοποίησης νέων ανέργων, ηλικίας 18 έως 24 ετών, της ΕΣΕΕ.

Για την ανάπτυξη αυτή του ανθρώπινου δυναμικού στο λιανεμπόριο θα διατεθούν 10,4 εκατ. ευρώ, που θα καλύψουν 4.000 άτομα σε διάρκεια 2 ετών.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου του υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Πλακιωτάκη και του προέδρου της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη, τονίστηκε η μεγάλη σημασία της όλης δράσης, καθώς το εμπόριο, ακόμη και σε συνθήκες κρίσης, προσφέρει διέξοδο απασχόλησης στους νέους – το ένα πέμπτο των καινούργιων θέσεων που διαχρονικά και σταθερά δημιουργούνται από την ανάπτυξη της οικονομίας και, αντίστοιχα, το 24% των θέσεων στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, με στοιχεία του 2013, βασίζονται στις νέες ευκαιρίες απασχόλησης του κλάδου.

Το έργο θα υλοποιηθεί μέσω Σύμπραξης της ΕΣΕΕ με την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΥΣΕΚΤ) του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρθηκε στην εμπιστοσύνη που δείχνει η Πολιτεία στους κοινωνικούς φορείς, οι οποίοι εξασφαλίζουν όλα τα εχέγγυα αποτελεσματικής ολοκλήρωσης στοχευμένων δράσεων και προγραμμάτων και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το συγκεκριμένο έργο αναλαμβάνει ένας επιτυχημένος και αξιόπιστος κοινωνικός εταίρος, όπως η ΕΣΕΕ, με εμπειρία στην υλοποίηση ανάλογων δράσεων.

Από την πλευρά του, ο κ. Κορκίδης πρόσθεσε ότι μέσω της συγκεκριμένης δράσης βοηθούνται οι επιχειρήσεις, αλλά και οι άνεργοι νέοι, οι οποίοι θα έχουν εισόδημα και ασφαλιστική κάλυψη για την κατάρτιση που θα λάβουν, σε μία εποχή που η νεανική ανεργία έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΟΥΠΑΚΗΣ – jkan@naftemporiki.gr

Μοιράσου αυτό το άρθρο