Μαθητές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας βραβεύθηκαν για τις εργασίες για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στα πλαίσια του 5ου Περιφερειακού Μαθητικού Διαγωνισμού, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Εύβοιας.

Μαθητές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας βραβεύθηκαν για τις εργασίες για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στα πλαίσια του 5ου Περιφερειακού Μαθητικού Διαγωνισμού, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Εύβοιας στη Χαλκίδα στις 4/5/2017

 

 

Στις 4/5/2017 πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα, στο ξενοδοχείο Lucy, η τελετή απονομής των βραβείων του 5ου Περιφερειακού Μαθητικού διαγωνισμού Στερεάς Ελλάδας για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.

 

Ο Περιφερειακός Μαθητικός Διαγωνισμός Στερεάς Ελλάδας προέκυψε μετά από πρωτοβουλία των Επιμελητηρίων Στερεάς Ελλάδας τα οποία συνεργάστηκαν άψογα με την Περιφέρεια και την Περιφερειακή Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας. Κυρίαρχος στόχος του διαγωνισμού είναι οι μαθητές της Περιφέρειας να έρθουν σε επαφή με το «επιχειρείν» και να αντιληφθούν, ότι η υγιής επιχειρηματική δραστηριοποίηση είναι ικανή να προσφέρει ισχυρές δυνατότητες δημιουργικής και ικανοποιητικής ενασχόλησης.

 

Πρωταγωνιστές της βραδιάς ήταν οι μαθητές των σχολείων της Περιφέρειας των οποίων οι εργασίες βραβεύτηκαν σε περιφερειακό επίπεδο μετά την πρώτη φάση αξιολόγησης που έγινε σε επίπεδο νομού. Σχεδόν όλοι κατέπληξαν με τις φρέσκιες ιδέες τους τους παρευρισκόμενους και έδειξαν ότι υπάρχει ελπίδα η επιχειρηματικότητα να πάει ένα βήμα ακόμα πιο μπροστά

 

Οικοδεσπότες της βραδιάς ήταν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κος Ιωάννης Λιονάκης και ο Διοικητικός Σύμβουλος κος Ιωάννης Γεροντίτης, υπεύθυνος του Φορέα για την υλοποίηση του Μαθητικού Διαγωνισμού.

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευβοίας Φάνης Σπανός, η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κος Παναγιώτης Αγνιάδης και ο Οικονομικός Επόπτης αυτού κος Λουκάς Παπαχαραλάμπους, ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδαςκος Κωνσταντίνος Ψειρόπουλος, ο Β’ Αντιπρόεδρος κος Δημήτριος Σαμαράς και ο Γενικός Γραμματέας αυτού κος Νικόλαος Ζιάκας, ο πρόεδρος τουΕπιμελητηρίου Φωκίδας κος Γεώργιος Γαζής, ο Β’ Αντιπρόεδρος κος Βασίλειος Αυγερινός, ο Οικονομικός Επόπτης κος Χαράλαμπος Παναγιωτόπουλος και ο Διοικητικός Σύμβουλος αυτού κος Παναγιώτης Αρβανίτης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευρυτανίας κος Χρήστος Τσιάμπρας και ο Γενικός Γραμματέας αυτού κος Καραγιαννόπουλος, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κος Δημητρίου Χρήστος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ευβοίας κος Δημήτριος Κυριτσόπουλος, ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Εύβοιας και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝΔΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ κος Ευάγγελος Κούκουζας και το Μέλος του Δ.Σ του Επιμελητηρίου Εύβοιας κος Ιωάννης Φρουδαράκης.

 

Την ΚΕΕΕ εκπροσώπησε εκτός από τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕΕΕ και Προέδρου του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγιώτη Αγνιάδη και ο διευθυντής αυτής κος Βασίλειος Αποστολόπουλος.

 

Επίσης παρευρέθηκαν τα μέλη της τοπικής επιτροπής αξιολόγησης και της περιφερειακής επιτροπής αξιολόγησης.

 

Κοινή διαπίστωση όλων των παρευρισκόμενων ήταν ότι οι νέοι μας κρατούν στα χέρια τους το μέλλον της ανάπτυξης της οικονομίας και της κοινωνίας και ότι πρέπει τέτοιου είδους δράσεις να υποστηρίζονται μέσα από συνεργασίες φορέων.

Μοιράσου αυτό το άρθρο