Μέτρα επαναλειτουργίας επιχειρήσεων Εστίασης – Λιανεμπόριο – Μετακινήσεις

Μέτρα επαναλειτουργίας επιχειρήσεων εστίασης

Από τις 3 Μαΐου, επιτρέπεται για όλα τα καταστήματα εστίασης και καφέ η χρήση υπαίθριων και μόνο χώρων, υπό τους όρους που έχουν τεθεί και μόνο για καθήμενους.

Δεν επιτρέπεται, καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας και λειτουργίας τους, η μουσική στα καταστήματα.

Από τις 3 Μαΐου και για μία εβδομάδα το πέρας της κυκλοφορίας καθορίζεται στις 23:00 το βράδυ.

Τα καταστήματα εστίασης και τα καφέ θα κλείνουν το αργότερο στις 22:45 έτσι ώστε όλοι να βρίσκονται στα σπίτια τους στις 23:00.

 

θα υπάρξουν διευκρινιστικές ανακοινώσεις από τα αρμόδια Υπουργεία σε σχέση με τους κωδικούς που θα ανοίξουν και που αφορούν στα καταστήματα εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και για άλλα θέματα που αφορούν στους εργαζόμενους σε αυτά.

 

Επιχειρήσεις λιανεμπορίου

Παραμένει η αποστολή μηνύματος με τον ειδικό κωδικό (sms στο 13032) με διάρκεια έως 3 ώρες συνολικά την ημέρα.

Η πώληση θα γίνεται εκτός καταστήματος με ραντεβού (click away) και εντός καταστήματος με την μέθοδο click in shop, με τον περιορισμό του ενός πελάτη ανά 25 τετραγωνικά και μέγιστο όριο 20 πελάτες, με ραντεβού.

 

Διαδημοτικές μετακινήσεις

Από σήμερα 29.04.2021 απελευθερώνονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις σε όλη τη χώρα. Οι υπερτοπικές μετακινήσεις, από νομό σε νομό συνεχίζουν να απαγορεύονται ως τις 10 Μαΐου. Το ωράριο κυκλοφορίας, από τη Μεγάλη Δευτέρα η απαγόρευση έχει μετατεθεί για τις 22:00 το βράδυ, ενώ από τη Δευτέρα 3 Μαΐου, θα ξεκινάει από τις 23:00 το βράδυ. Η μετακίνηση θα γίνεται με την αποστολή μηνύματος με τον κωδικό 6.

Μοιράσου αυτό το άρθρο