Μέτρα για τη στήριξη του Τουριστικού κλάδου

Το Επιμελητηρίο Εύβοιας ζητά με επιστολή του τη στήριξη του κλάδου των τουριστικών γραφείων.

Αναλυτικά η επιστολή:

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Μετράμε ήδη δύο χρόνια από την εμφάνιση της πανδημίας και τις επιζήμιες επιπτώσεις της στην επιχειρηματικότητα.

Η διαφαινόμενη δυστυχώς συνέχισή της όπως φαίνεται θα πλήξει επιπλέον και σε μεγάλο βαθμό πολλούς τομείς του επιχειρείν.

Ένας από τους πλέον βαλλόμενος όπως γνωρίζετε και από αυτούς που θα δεχθούν ακόμη μεγαλύτερη πίεση είναι ο Τουριστικός τομέας.

Ήδη η πανδημία έχει οδηγήσει στην κατακόρυφη μείωση των ταξιδιών και της τουριστικής κίνησης και σύμφωνα με τα αποτελέσματα εκθέσεων της Τράπεζας Ελλάδος οι επιπτώσεις στους ανωτέρω κλάδους επέφερε μείωση εσόδων της τάξης άνω του 70%.

Οι επιχειρήσεις τωνεν λόγω κλάδων όλο αυτό το χρονικό διάστημα, πραγματικά αγωνίζονται για να παραμείνουν βιώσιμες και να ανταπεξέλθουν σε όλες τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, με σύμμαχο την κυβέρνηση που μέχρι σήμερα έχει καταβάλλει και συνεχίζει να καταβάλλει προσπάθειες να ανταπεξέλθει στις ανάγκες στήριξης αυτών των επιχειρήσεων.

Ωστόσο οι ίδια η πραγματική αγορά, καθιστά σήμερα, απολύτως αναγκαία την περαιτέρω στήριξη του Τουρισμού και ειδικότερα των κλάδων των τουριστικών καταλυμάτων, των τουριστικών γραφείων και των τουριστικών λεωφορείων.

Σε αυτή την πραγματικότητα, το Επιμελητήριο Εύβοιας ζητά την αποφασιστική και γενναία στήριξη του κλάδου των τουριστικών γραφείων, με την θέσπιση των εξής μέτρων :

  1. Παράταση των πιστωτικών σημειωμάτων (voucher) έως και τον Ιούνιο 2022
  2. Επαναφορά του μέτρου Επιδότησης ενοικίου
  3. Επαναφορά του μέτρου της Αναστολής συμβάσεων εργασίας
  4. Αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων
  5. Αναστολή πληρωμής δόσεων δανείων
  6. Επιδότηση εργοδοτικών εισφορών
  7. Επαναφορά του μέτρου Επιδότησης παγίων δαπανών
  8. Προγράμματα επιδότησης, χωρίς απαγορευτικά κριτήρια, που να αφήνουν εκτός τις περισσότερες επιχειρήσεις
  9. Μη επιστροφή των επιστρεπτέων προκαταβολών

Θα παρακαλούσαμε θερμά για την θεσμοθέτηση των προτάσεών μας, συμβάλλοντας έτσι, στην επιβίωση του κλάδου ώστε να ανακτήσουν οι επιχειρήσεις μέρος της δυνατότητας να είναι βιώσιμες στο άμεσο μέλλον.

Με Τιμή,

Ο Πρόεδρος

Μοιράσου αυτό το άρθρο