Νομοθετική ρύθμιση για εμπορικές μισθώσεις και πλειστηριασμούς

Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ των πλειστηριασμών ως το τέλος του 2013 η νομοθετική ρύθμιση για τη λειτουργία των καταστημάτων κατά τις δύο τελευταίες Κυριακές του έτους και η παράταση για ένα χρόνο της ρύθμισης που αφορά την καταγγελία εμπορικής μίσθωσης από τον μισθωτή (ενοικιαστή) περιλαμβάνονται στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου που εγκρίνεται από το υπουργικό συμβούλιο.
Ειδικότερα:
•Η αναστολή των πλειστηριασμών για οφειλές έως 200.000 ευρώ (όπως ίσχυε) παρατείνεται για ένα χρόνο δηλαδή ως τις 31 Δεκεμβρίου του 2013.
•Επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων κατά τις δύο τελευταίες Κυριακές του έτους δηλαδή στις 23 και 30 Δεκεμβρίου σε προαιρετική πάντοτε βάση και με τήρηση των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας. Η ρύθμιση γίνεται με στόχο την τόνωση της αγοράς κατά την εορταστική περίοδο και τη διευκόλυνση των καταναλωτών.
•Παρατείνεται για ένα χρόνο δηλαδή για τις καταγγελίες μισθώσεων που θα γίνουν ως τις 31 Δεκεμβρίου του 2013 η ισχύς της διάταξης σύμφωνα με την οποία: Στις μισθώσεις διατηρητέων καθώς και στις περιπτώσεις που ο μισθωτής έχει παραιτηθεί από το δικαίωμα καταγγελίας της μίσθωσης μπορεί να αποχωρήσει από αυτήν καταβάλλοντας ως αποζημίωση στον ιδιοκτήτη ένα ενοίκιο. Η ίδια αποζημίωση (ενός ενοικίου) προβλέπεται ήδη από τη νομοθεσία για όλες τις εμπορικές μισθώσεις.

ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΞΠΡΕΣ

Μοιράσου αυτό το άρθρο