Πρόγραμμα γαλακτοκομικής ημερίδας 2016

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016, METROPOLITAN EXPO, Δ.Α.Α, ΣΠΑΤΑ 4η Επιστημονική Ημερίδα Γαλακτοκομίας & Τυροκομίας

Συνδιοργάνωση με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων – Τμήμα Γάλακτος Ιωαννίνων, ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

10.30 Προσέλευση ομιλητών & συνέδρων, εγγραφές.

11.00 Χαιρετισμός διοργανώτριας εταιρείας.

11.10 Χαιρετισμός από τον πρόεδρο του ΣΕΒΓΑΠ, Χρήστο Αποστολόπουλο.

11.20 Χαιρετισμός και παρουσίαση ημερίδας & ομιλητών από την συντονίστρια, Ευθυμία Κονδύλη (Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων – Τμήμα Γάλακτος, ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ).

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ

11.30- 11.40 «Αναγραφή χώρας καταγωγής ή τόπου προέλευσης στο γάλα και τα γαλακτοκομικά – τυροκομικά προϊόντα»

Α. Μέγα

Προϊσταμένη Εποπτείας Γάλακτος και Κρέατος Ηπείρου, Γενική Διεύθυνση Διασφάλισης  Ποιότητας Αγροτικών Προϊόντων ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡA

11.40- 11.50 «Στοιχειακή μεταβολομική: Ορισμός, εφαρμογή στην αυθεντικότητα γάλακτος/προϊόντων και τον προσδιορισμό προέλευσης»

Κ.Α. Γεωργίου1, V. Brusic2,3, P. Zahng2, Γ. Δανέζης1, Χ. Θεοδώρου4, Α. Παππάς4, Θ. Μασσούρας5 Ε. Παππά6, I. Χατζηγεωργίου4

1Εργαστήριο Γενικής Χημείας, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, 2Menzies Health Institute Queensland, Griffith University, Gold Coast, QLD Australia, 3School of Medicine and Bioinformatics Center, Nazarbayev University, Astana, Kazakhstan, 4Εργαστήριο Φυσιολογίας Θρέψης και Διατροφής, Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής και Υδατοκαλλιεργειών, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, 5Εργαστήριο Γαλακτοκομίας, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών 6 ΙΤΑΠ-Τμήμα Γάλακτος Ιωαννίνων, ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ

 

11.50- 12.00 «Ανάπτυξη μοριακών τεχνικών για την ταυτοποίηση νοθείας και γαλακτοβακίλλων στα γιαούρτια»

 

Ζωή Κατσιρμά 1,2, Αθανάσιος Ι. Παπαδόπουλος 2, Λουκία Αικατερινιάδου1, Ευριδίκη Μπουκουβάλα1

 

1 Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, 2 Τομέας Φυσιολογίας Ζώων, Τμήμα Βιολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

 

12.00-12.10 «Δημιουργία λευκού τυριού άλμης χαμηλής λιποπεριεκτικότητας με προσθήκη β-γλυκανών»

Ε. Κονδύλη, Ε. Παππά, Ε. Ελευθεριάδης, Κ. Ισραηλίδης

Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων – Τμήμα Γάλακτος, ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ

12.10-12.20 «Πρόβλεψη της αλλοίωσης του συμπυκνωμένου γάλακτος κατά την εξαγωγή του σε τρίτες χώρες με θερμό κλίμα»

Μ. Κακαγιάννη , Κ. Κουτσουμανής

Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Σχολή Γεωπονίας, Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

12.20-12.30 «Προσδιορισμός επικινδυνότητας αλλοίωσης γιαούρτης από μύκητες»

Μ. Γουγουλή 1 , Κ. Κουτσουμανής 2

1 Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Κολλέγιο Περρωτής, Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκη.

2 Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Σχολή Γεωπονίας, Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

12.30- 12.40 «Cow comfort, το “μυστικό” στην παραγωγικότητα και την ποιότητα του γάλακτος»

Σ. Σουγλής

Υπεύθυνος Εκπαιδευτικού Βουστασίου, Γαλακτοκομείου Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης

———————————————————————————-

12.40- 13.00 Συμπεράσματα ημερίδας, ερωτήσεις & απαντήσεις, πέρας ημερίδας.

 

Μοιράσου αυτό το άρθρο